Singaporen Nähtävyydet Lapsille

Turvallinen, siisti ja täynnä seikkailua ja tekemistä – Singapore on täydellinen kaukokohde perheille! Polski upeissa vesipuistoissa, hurjastele mäkiautoilla tai vietä kokonainen päivä Aasian ainoassa Universal Studios -huvipuistossa. Lapsille on loputtomasti tekemistä Singaporessa. Lataa myös kätevä DayTripsterin mobiili Singapore -opas niin näet tuoreimmat suosituksemme kartalla sijaintisi mukaan. Saat myös reittiohjeet, aukioloajat ja parhaat kaupunkikierrokset!

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Universal Studios

Kaakkois-Aasian ainoa Universal Studios -huvipuisto sijaitsee Sentosan huvipuistosaarella. Ylväimpänä rakennelmana kohoaa Shrekin linna. Vauhdikkaimmat elämykset tarjoaa puolestaan “Muumion-kosto” ja Battlestar Galactica vuoristoradat. Puistossa voi myös fiilistellä olevansa New Yorkissa tai muinaisessa Egyptissä. Vierailu tänne kannattaa suunnitella ajoissa, sillä se on suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Jos ostat liput etukäteen netistä, vältät pitkän jonotuksen huvipuiston portilla.

Universan Studios on Sentosan tunnetuin nähtävyys. Kuva: Asso Myron Unsplash

Wild Wild Wet

Wild Wild Wet on paikallisten suosima vesipuisto. Se on pullollaan erilaisia ja eri kokoisia vesiliukumäkiä. Hurjimmat mäet ovat Vortex, Torpedo ja Free Fall, joka nimensämukaan päättyy pitkään vapaapudotukseen. Vauhdikkaiden liukujen välissä voi rentoutua lämpimässä poreammeessa. Puistossa on myös Pienille lapsille on myös omat mäet. Vesiliukumäkiä on niin monta, että kaikkia ei edes ehdi käydä läpi yhdessä päivässä. Wild Wild Wetiin pääset helposti myös julkisilla: metron ja bussin yhdistelmällä.

Tripsteri vinkkaa: Älä tuhlaa aikaa jonottamiseen, osta lippu Wild Wild Wettiin täältä.

Adventure Cove

Uikkarit päälle ja seikkailuun! Sentosalla sinua odottaa hieno vesipuisto Adventure Cove Water Park. Hurjimpia vesiliukumäkiä ovat Riptide Rocket, Dueling Racer ja Spiral Washout. Kunhan syke on tasoittunut, istahda kumiveneeseen ja nauti vehreästä vesipuistosta Adventure River -ajelulla joka menee jopa vedenalaisen tunnelin lävitse. Rainbow Reef -altaassa pääset myös snorklaamaan värikkäiden pikkukalojen kanssa.

Tripsteri vinkkaa: Vierailu Adventure Coveen kannattaa suunnitella ajoissa sillä lippuja on rajattu määrä joka päiväksi. Tämä takaa ettei vesipuisto tunnu koskaan liian täydeltä. Lippu kannattaa ostaa kännykkään etukäteen täältä.

Adventure Cove vesipuisto Sentosalla sopii koko perheelle
Adventure Cove vesipuisto Sentosalla sopii koko perheelle

Jurong Bird Park

Jurong Bird Park on maailman suurimpa lintupuistoja. Lintupuistosta pitääkseen ei tarvitse olla intohimoinen lintubongari: puistossa on 400 toinen toistaan värikkäämpää ja erikoisempaa lintulajia, joita ihastellaan valtavien, vehmaiden verkkokatosten alla. Yhden katoksen alla on jopa 30 metriä korkea vesiputous. Ohjelmaan kuuluvat lintujen lentonäytökset. Myös lintupuiston tutkimus- ja hautomotiloihin pääsee tutustumaan. Jurong Bird Parkista vastaava Wildlife Reserves Singapore on sitoutunut vastuullisiin käytäntöihin ja osallistunut kymmenien projektien kautta uhanalaisten eläinten suojeluun eri puolilla Kaakkois-Aasiaa.

Tripsteri Vinkkaa: Säästaa aikaa ja osta liput Jurong Bird Parkkiin etukäteen täältä.

Jurong Bird Parkissa voi tutustua trooppisiin lintulajeihin. Kuva: Pixabay
Jurong Bird Parkissa voi tutustua trooppisiin lintulajeihin. Kuva: Pixabay

Singapore Zoo

Pörröisiä orankeja, valkoisia tiikereitä ja komodonvaraaneja – Singapore Zoo ei suotta nauti mainetta yhtenä maailman parhaista eläintarhoista. Singaporen eläintarhassa on valtava määrä kiehtovia eläimiä, mutta erityisen hienoksi eläintarhan tekee sen vehreä, viidakkomainen ympäristö, ja se, etteivät eläimet eivät ole häkeissä vaan mahdollisimman avoimissa ja luonnollisissa tiloissa. Ja vaikka eläintarha on Singaporen suosituimpia nähtävyyksiä, ei se tunnu juuri koskaan liian täydeltä. Puistoon kannattaa varata koko päivä. Samalla voi vierailla naapurissa sijaitsevissa River Safarissa tai Night Safarissa. Singapore Zoosta vastaava Wildlife Reserves Singapore on sitoutunut vastuullisiin käytäntöihin ja osallistunut kymmenien projektien kautta uhanalaisten eläinten suojeluun eri puolilla Kaakkois-Aasiaa. Eläintarhassa järjestetään myös lapsille erilaisia oppimahdollisuuksia hyönteiskävelyistä luonnonsuojeluun.

Singapore zoossa on otettu esteettömyys huomioon.

Tripsteri vinkkaa: Eläintarha on suosittu nähtävyys, joten saavu aamulla porttien auetessa tai illalla kello kahdeksan jälkeen. Hanki liput etukäteen täältä. Jos haluat vierailla kaikissa neljässä Wildlife Reservesin nähtävyydessä: Singapore Zoossa, River Safarissa, Night Safarissa ja Singapore Zoossa, säästät rahaa hankkimalla Park Hopper Plus –lipun.

River Safari

Eläintarhaa ja akvaariota yhdistelevä River Safari on uudenlainen eläintarha. Eläimiä esitellään niin pinnan päällä kuin veden allakin maailman kahdeksan tärkeimmän jokiekosysteemin varrelta. Tutuiksi tulevat niin Mekongjoen, Congojoen, Gangesin kuin Amazoninkin ihmeet. Ylimääräisenä vetonaulana ovat jättiläispandat. Laiskanpulskeiden pandojen sijaan River Safarissa parasta ovat manaatit eli merilehmät ja leikkisät saukot. Kannattaa myös maksaa pieni lisämaksu ajelusta ”Amazon-joella”, jolla pääsee ihailemaan jaguaareja. Singapore Rivers Safarista vastaava Wildlife Reserves Singapore on sitoutunut vastuullisiin käytäntöihin ja osallistunut kymmenien projektien kautta uhanalaisten eläinten suojeluun eri puolilla Kaakkois-Aasiaa.

Night Safari

Kun Singaporen Night Safari avattiin, oli se maailman ensimmäinen yöllä auki oleva eläintarha. Pointtina on päästä näkemään yöaikaan aktiiviset eläimet virkeimmillään. Vaikka Night Safari on saanut kilpailijoita muualla Aasiassa, on se edelleen lajissaan maailman paras. Ongelmana on puiston suuri suosio: varsinkin viikonloppuisin ja avaamisaikaan (19:30) kannattaa varautua pitkiin jonoihin. Singapore Night Safarista vastaava Wildlife Reserves Singapore on sitoutunut vastuullisiin käytäntöihin ja osallistunut kymmenien projektien kautta uhanalaisten eläinten suojeluun eri puolilla Kaakkois-Aasiaa.

Singapore zoossa on otettu esteettömyys huomioon.

Tripsteri vinkkaa: Saavu arkena ja reippaasti avaamisajan jälkeen, mielellään iltakymmenen pintaan. Osta liput etukäteen täältä niin voit käyttää eläintarhan itsepalvelu-kioskeja paperilippujen tulostukseen. Tämän lipun hintaan kuuluu myös oikeus ajella ympäriinsä öistä puistoa kiertävällä junalla.

SIngapore Zoon tiikerit ovat aktiivisimmillaan öisin. Kuva: Arwin Verbruggen flickr-CC
SIngapore Zoon tiikerit ovat aktiivisimmillaan öisin. Kuva: Arwin Verbruggen flickr-CC

Kidzania

Miltä maailma näyttäisi, jos kaikki tapahtuisi lasten ehdoilla? Kidzania on teemapuisto, jossa lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia ammatteja roolileikkien kautta. On paljon mistä valita: hammaslääkäri elokuvatuottaja ja jopa pizza-kokki. Lapset tienaavat leikeissään virtuaalista rahaa, jota voi sitten käyttää tuhlata pitkin kaupunkia. Kidzania sijaitsee Sentosan huvipuisto-saarella, jonne pääsee Sentosa Monoraililla. Säästääksesi aikaa, osta liput etukäteen netistä täältä.

Skyline Luge

Mäkiautorata Skyline Luge on Sentosan hauskimpia koko perheen aktiviteetteja. Turvallisilla mäkiautoilla lasketellaan alas mäkeä kaapeliratapysäkki Imbiah Stationin vierestä Siloso Beachille. Mäkiautoja ohjataan rattia kääntämällä ja jarruttamalla. Skyline Lugessa on neljä erilaista mäkiautorataa ja neljänistuttava Skyride -hissi, jonka huipulta on huikeat näköalat Singaporen futuristiseen silhouettiin. Liput voi ostaa etukäteen kännykkään täältä.

Tripste vinkkaa: Skyline Luge on auki iltayhdeksään. Mäkiautorata on hauska elämys myös pimeän tullen ja sieltä näkee myös upean Wings of time -ilotulituksen.

  • Mäkiautorata Skyline Luge Sentosalla. Kuva: Soile Vauhkonen
  • Skyline luge mäkiautoradalle noustaan tuolihissillä. Kuva: Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *