Singaporen Kaupunginosat: Orchard Road ja Tangling

Orchard Road on Singaporen tunnetuin ostoskatu joka on täynnä ostoskeskuksia toinen toisensa perään. Täällä on mahdollista viettää kokonainen päivä käymättä samassa ostoskeskuksessa kahdesti. Viereinen Tangling on taas yhtä viheraluetta. Singaporen Kasvitieteellinen puutarha on kaupungin ainoa Unescon maailmanperintökohde joka sulkee syliinsä kuusi hehtaaria saaren alkuperäistä sademetsää.

Orchard Road on pitkä ostoskatu jonka molempia puolia koristavat valtavat ostoskeskukset. Valinnanvaraa on, kaikille budjeteille. Edullisia ostareita ovat muun muassa Plaza Singapura ja Lucky Plaza. Kansainvälistä ja Eurooppalaista muotia myyvät Orchard Central, 313 @ Somerset ja Ion. Luksusbrändejä taas exclusiivinen Paragon ja Japanilaisia merkkejä suuri tavaratalo Takashimaya. Orchard Roadia koristavat suuret puut muistuttavat sen historiasta hedelmätarhana.

ION on yksi Orchardin suurimmista ostoskeskuksista. Kuva: Joel Sjöberg
ION on yksi Orchardin suurimmista ostoskeskuksista. Kuva: Joel Sjöberg

Orchard Roadin päässä seisoo brutalistinen Orchard Towers, joka on Singaporen tunnetuin bordelli. Tänne ei kannata tulla iltaisin. Ainakaan lasten kanssa. Seksikauppa on Singaporessa lailla kiellettyä, mutta täällä poliisit katsovat toiseen suuntaan kunhan meno pysyy rauhallisena.

Orchard Roadilla vieraillessa kannattaa käväistä myös poikkikadulla nimeltä Emerald Hill, jonka varrella on kauniita, vanhoja kiinalaistaloja. Täällä asuvat Singaporen superrikkaat, omakotitaloissa aivan keskustassa. Näillä ihmisillä ei ole pulaa pikkurahasta – he tuskin edes tietävät, mitä tarkoittaa käsite pikkuraha.

Emerald Hill on aivan Orchard Roadin kupeessa. Kuva: Soile Vauhkonen
Emerald Hill on aivan Orchard Roadin kupeessa. Kuva: Soile Vauhkonen

Tangligin suurin nähtävyys on Singaporen kasvitieteellinen puutarha joka on toistaiseksi Singaporen ainoa Unescon maailmanperintökohde. Sen orkideapuutarha on maailmankuulu. Kukkien tuoksussa on helppo unohtaa, että olet lähes kuuden miljoonan asukkaan metropolissa. Puutarhassa on myös useita ravintoloita ja Shaw Foundationin konserttilava.

Orchard Road ja Tangling Hotellisuosituksia

Lloyd’s Inn on edullinen hotelli aivan Orchard Roadin vieressä keskellä vehreää puutarhaa. Missä: 2 Lloyd Rd, Singapore 239091. MRT Somerset. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Quincy Hotel on tyylipuhdas, valoisa ja taiteellinen. Huoneen hintaan kuuluu vaikka mitä, jopa pesulapalvelut ja iltapäivä-cocktailit. Missä: 22 Mount Elizabeth, Singapore 228517. MRT: Orchard ja Newton. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa hotelli Orchardista.

Copyright: Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *