Singaporen Kaupunginosat: Tiong Bahru

Tiong Bahru on söpö art deco -kaupunginosa täynnä kahviloita, leipomoita ja gallerioita, joogastudioita ja paikallisia putiikkeja. Se rakennettiin 1920-luvulla työläiskaupunginosaksi, mutta kaupungin rikastuminen on tuonut mukanaan aivan uuden asukaskunnan. Tiong Bahrussa on letkeä tunnelma. Tule tänne koluamaan värikkäitä katuja tai notkumaan kirjan kanssa kahviloihin. Kokeile myös DayTripster-matkapuhelinsovelluksen Tiong Bahru -kierrosta joka johdattaa sinut kaupunginosan salaisiin helmiin.

Tiong Bahru on täynnä mielenkiintoisia kujia. Kuva: Soile Vauhkonen
Tiong Bahru on täynnä mielenkiintoisia kujia. Kuva: Soile Vauhkonen

Kaupunginosan helmi on hawker-keskus Tiong Bahru Market joka on hyvä paikka maistella Singaporelaisia herkkuja. Ruokakojuja on paljon, mutta kannattaa kokeilla Michelin-oppaan suosituksen saanutta mehukasta hainanilaista kanariisiä (koju #02-82) tai Jian Bo Shui Kuehia, joka tarjoilee höyrytettyjä riisikakkuja pikkelöidyn retiisin ja chilin kera (sopii myös vegaaneille). Toinen legenda on korttelin päässä oleva ranskalaiseen Tiong Bahru Bakery jonka terassilla voi nauttia kaupunginosan eloisasta tunnelmasta. Leipomon voisarvet ovat tunnetusti Singaporen parhaat. Kanelipulliakin on saatavilla.

Miehet hawker-lounaalla Tiong Bahru Marketissa. Kuva: Soile Vauhkonen
Miehet hawker-lounaalla Tiong Bahru Marketissa. Kuva: Soile Vauhkonen

Tiong Bahrun sydämessä sijaitsee pieni puisto Seng Poh Tea Garden. Puistossa on mukava hengähtää ja antaa ajatusten vaeltaa. Samalla voi ihailla Tanssivaa tyttöä, jonka on veistänyt Lim Nang Sang, sama kaveri, joka on vastuussa myös Merlion-patsaasta.

Kiinnostavaa nähtävää on myös Yong Siak Streetillä. Plain Vanilla Bakery tarjoilee herkullisia kuppikakkuja, 40 Hands Singaporessa paahdettuja erikoiskahveja ja Creamier erikoisia artisaanijäätelöitä. Kadulla on myös mukava itsenäinen kirjakauppa Books Actually. Puoti tunnetaan kaupungin parhaana paikkana löytää Singaporelaisten kirjailijoiden englanninkielisiä teoksia.

Cold Brew ja Latte 40 Hands kahvilassa. Kuva: Soile Vauhkonen
Cold Brew ja Latte 40 Hands kahvilassa. Kuva: Soile Vauhkonen

Päivän päätteeksi voi suunnata Binchoon joka tunnetaan singaporelaisen ohjaajan, Eric Khoon, palkitusta elokuvasta Mee Pok Man (1995). Se on päivällä perinteinen singaporelainen kahvila eli kopi tiam, jossa nautitaan tuhtia kahvia, nuudelikeittoja ja Kaya-kookoshilloleipää. Iltaisin Bincho muuttuu trendikkääksi yakitori-ravintolaksi ja hämyiseksi cocktail-baariksi.

Bincho oli keskeisessä osassa Singaporelaisessa elokuvassa Mee Pok Man. Kuva: Soile Vauhkonen
Bincho oli keskeisessä osassa Singaporelaisessa elokuvassa Mee Pok Man. Kuva: Soile Vauhkonen

Varaa Tiong Bahruun ainakin puoli päivää. Sinne pääsee kätevästi metrolla (Tiong Baru MRT).

Lue lisää: Liikkuminen Singaporessa.

Copyright: Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *