Singaporen Kaupunginosat: Little India

Singaporen kaupunginosista eksoottisimpia on Little India. Naiset ovat kääriytyneet sari-kankaisiin, Bollywood-musiikki soi ja mausteet tuoksuvat kadulle saakka.

Kaupunginosan keskellä kohoaa temppeli Sri Veeramakaliamman joka on pyhitetty tuhon ja kuoleman jumalattarelle Kalille. Indiana Jones olisi temppelissä kuin kotonaan. Valkoisella kalkilla naamansa maalanneet puolialastomat papit heiluttelevat öljylamppuja, joiden liekkiä palvojat koskettavat. Pappien takana seisoo Kalia esittävä kuusikätinen patsas, joka on kuvattu repimässä uhrinsa sisuskaluja ulos. Palvojat siunaavat patsaan juurella hedelmiä, jotka he kiikuttavat kotialttarilleen. Hetken aikaa voisi kuvitella olevansa Singaporen sijaan Intiassa.

Sri Veerankaliamman on tuhonjumalatar Kalille pyhitetty temppeli. Kuva: Dominik Vanyi (Unsplash)
Sri Veerankaliamman on tuhonjumalatar Kalille pyhitetty temppeli. Kuva: Dominik Vanyi (Unsplash)

Suuntaa tuliaisostoksille Little India Arcadeen. 1920-luvun kiinalaisrakennus on restauroitu ajan hengen mukaan muistuttamaan päivistä, jolloin intialaiset siirtolaiset saapuivat Singaporeen ja aloittivat kaupanteon Little Indian kortteleissa. Toinen shoppailijan unelma on Mustafa Centre joka on aina auki. Vuorokauden ympäri! Kaksi rakennusta ja kuusi kerrosta täynnä tekstiilejä, elektroniikkaa, kultaa, elitarvikkeita ja paljon muuta. Mustafa Centren ravintolamaailmassa maistelet myös ihanan autenttisia Intialaisia curryja.

Little India on Singaporen eksoottisin kaupunginosa. Kuva: Charles Postiaux (Unsplash)
Little India on Singaporen eksoottisin kaupunginosa. Kuva: Charles Postiaux (Unsplash)

Little Indian suussasulavin herkku ei kuitenkaan tule Intialaisesta keittiöstä. Jo 1950-luvulla perustettu Ng Ah Sio Pork Ribs Eating House Little Indian pohjoispuolella on yksi Singaporen maineikkaimmista lihakeittokuppiloista. Mukavan vanhakantaisessa ravintolassa tuulettimet pyörivät katossa, ja asiakkaat istuvat puujakkaroilla pyöreiden pöytien ääressä. Seinät on tapetoitu täällä herkutelleiden kuuluisuuksien kuvilla. Ja bak kut teh – se on niin herkullista, että annos tulee ryystettyä viimeistä liemitippaa myöten.

Erikoiskahvin ystävän kannattaa kokeilla tyylipuhdas Appartment Coffee ja puolisalainen Chye Seng Huat Hardware jonne pääsee ovesta, joka näyttäisi johtavan rautakauppaan. Kahvila paahtaa oman kahvinsaja kyytipojaksi tarjolla myös vegaanisia ja gluteiinittomia pikkupurtavia.

Little India sijaitsee heti ydinkeskustan pohjoispuolella. Perille pääsee kävellen tai metrolla (Little India MRT).

Little India on täynnä värikkäitä rakennuksia.
Little India on täynnä värikkäitä rakennuksia.

Little India Hotellisuosituksia

The Great Madras on kuin tuulahdus Miamia keskellä eksoottista Little-Indiaa. Edullinen hotelli on tyylikäs ja täynnä Instagramin-arvoisia näkymiä. Missä: 28 Madras St, Singapore 208422. MRT (metro): Rochor ja Little India. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Kam Leng Hotel avattiin jo 1930-luvulla. Retrohenkinen hotelli on edullinen ja tyylikäs. Se on kävelymatkan päässä Little Indiasta. Missä: 383 Jln Besar, Singapore 209001. MRT Farrer Park ja Bendemeer. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Vagabond Clubin aulaa koristaa kultainen sarvikuono ja kultalehtiset katonkorkuiset puut. Tarvitseeko muuta edes sanoa!? Missä: 39 Syed Alwi Rd, Singapore 207630. MRT Lavender. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa hotelli Little Indiasta

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *