Singaporen Kaupunginosat: Chinatown

Chinatown on Singaporen värikkäimpiä kaupunginosia. Vanhat, kiinalaiset kauppiastalot, kateut jalkakäytävät ja katonrajaan ripustetut lyhdyt luovat lämpimän tunnelman. Täällä asuivat aikanaan Singaporeen kiinasta saapuneet maahanmuuttajat, mutta nykyisin alueella on designkauppoja ja tyylikkäitä ravintoloita. Chinatownissa on myös kaupungin suurin kirpputori China Square ja kaupungin vilkkain baarikatu Club Street.

Chinatownin värikkäät kauppiastalot. Kuva: Soile Vauhkonen
Chinatownin värikkäät kauppiastalot. Kuva: Soile Vauhkonen

Chinatownin tunnetuin nähtävyys on koristeellinen Buddha Tooth Relic Temple joka pitää sisällään Singaporen merkittävimmän pyhäinjäännöksen: Buddhan hampaan. Temppelirakennus on uusi, mutta se noudattaa kiinalaisia rakennusperinteitä. Näkemisen arvoisia ovat myös Chinatown Heritage Centre, joka esittelee kiinalaisten maahanmuuttahien karua elämää 1900-luvun puolivälissä, ja koristeellinen Sri Mariamman hindu -temppeli. Telok Ayer -kadulla on myös merenjumalatar Mazulle omistettu vanha ja tunnelmallinen Thian Hock Keng -temppeli.

Buddha Tooth Relic Temple. Kuva: Soile Vauhkonen
Buddha Tooth Relic Temple. Kuva: Soile Vauhkonen

Chinatowniin kannattaa tulla ennen kaikkea syömään. Kuuluisimpia ruokapaikkoja ovat Maxwell Food Centre ja Amoy Street Food Centre. Molemmissa on maineikkaita, Michelin-palkittuja ruokakojuja. Kokeile muun muassa Tian Tian Chickenricen kanariisiä ja Hong Kee Beef Noodlen lihanuudeleita. Chinatownissa on myös monta Michelin-tähdin palkittua ravintolaa. Yksi kuuluisimista on austraalialaiskokin Burnt Ends grilliravintola. Herkulliset lihat ja vihannekset paistetaan asiakkaiden edessä avotulella. Telok Ayer -kadun varrella on myös monta laadukasta ravintolaa.

Burnt Ends ravintolassa voi seurata läheltä ruoan valmistumista. Kuva: Burnt Ends
Burnt Ends ravintolassa voi seurata läheltä ruoan valmistumista. Kuva: Burnt Ends

Chinatownissa on myös vilkas yöelämä. Club Street on täynnä baareja ja juottoloita, kattoterasseja ja klubeja. Katu on päivällä rauhallinen, mutta hulvahtaa eloon iltaisin. Testaa esimerkiksi käsin näperreltyjä laatucocktaileja Spiffy Dapperissa tai ihaile näkymiä yli Chinatownin Mr. Potatohead-kattobaarissa. Voit myös kiivetä mystistä porraskäytävää pitkin kokeelliseen Operation Daggeriin. Keskiviikkoiltaisin Club Streetillä on Ladies Night loistavin juomatarjouksin naisille ja naisenmielisille.

Chinatowniin pääsee kätevästi julkisilla. Chinatown Heritage Centre vieressä on Chinatown MRT -asema, ja Telok Ayerin ravintolakadun edustalla Telok Ayer MRT.

Eläväinen Chinatown street market. Kuva: Soile Vauhkonen
Eläväinen Chinatown street market. Kuva: Soile Vauhkonen

Chinatown Hotellisuosituksia

Hotel Clover the Arts on persoonallinen pikkuhotelli Chinatownin ja Clarke Quayn välissä. Jokainen huone on erilainen. Sijainti on ihanteellinen jos Singaporen yöelämä kiinnostaa. Missä: 58 South Bridge Rd, Singapore 058689. MRT Clarke Quay ja Chinatown. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Mono huokuu chiciä modernia minimalismia. Se on edullinen ja lähellä Chinatownin nähtävyyksiä ja yöelämää. Missä: 18 Mosque St, Singapore 059498. MRT Chinatown. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Scarlet Singapore on charmikas hotelli Chinatownin sydämessä. Se on rakennettu vanhoihin kauppiastaloihin ja sisustettu perinteitä kunnioittaen. Missä: 33 Erskine Rd, Singapore 069333. MRT: Chinatown, Tajong Pagar ja Telok Ayer. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Parkroyal on Pickering on yksi Singaporen mielenkiintoisimmista rakennuksista. Babylonin roikkuvia puutarhoja muistuttavassa rakennuksessa kelpaa majoittua. Missä: 3 Upper Pickering St, Singapore 058289. MRT: Chinatown ja Clarke Quay. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Ann Siang House on keskellä Chinatownin vilkasta yöelämää. Huoneet on suunniteltu vaativille asiakkaille. Osassa on hyvinvarusteltu keittiö ja osassa oma kuntosali. Missä: 28 Ann Siang Rd, Singapore 069708. MRT: Telok Ayer ja Chinatown. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa hotelli Chinatownista.

©Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *