Singaporen Kaupunginosat: Downtown Core

Singaporen liike- ja hallinnollinen-keskusta, Downtown Core tunnetaan ostoskeskuksista, korkeista  pilvenpiirtäjistä ja museoista. On siellä railakasta yöelämääkin. Tunnelmaa on vaikeaa kuvailla yhdellä sanalla, sillä Downtown Core jakaantuu moneen osaan Singapore-joen molemmin puolin.

Civic District

Joen pohjoispuolella sijaitsee Singaporen historiallinen hallintokeskusta Civic Distric. Täälä on upeita vanhoja rakennuksia joista monet ovat kaupungin parhaiden museoiden käytössä. Täältä löytyvät Kansallismuseo, komea Kansallisgalleria ja Aasian sivilisaatioiden museo. Kontrastina kolonialistisille rakennuksille on piikikkäältä durionhedelmää muistuttava kulttuurikeskus Esplanade. Mielenkiintoinen ruokapaikka on katolisesta luostarista viihtyisäksi ravintolamaailmaksi muutettu Chijmes.

Lue myös: Singaporen parhaat nähtävyydet.

Civic Districtin kupeessa seisoo myös Singaporen perustajan, Stamford Rafflesin patsas. Kuuntele Rafflesin tarina DayTripster Appin matkapuhelinsovelluksesta.

Central Business District (CBD)

Central Business District on Singaporen liikekeskusta. Korkeissa pilvenpiirtäjissä pitävät toimistoa maailman suurimmat pankit, vakuutusyhtiöt ja teknologiajätit. Keskellä seisoo historiallinen hawker-keskus Lau Pa Sat. Päivisin se on suosittu lounaspaikka, ja iltaisin yakitori-taivas. Kello seitsemän jälkeen keskuksen sivu täyttyy yakitori-grilleistä ja olutta myyvistä kaupustelijoista.

CBDn merkittävin nähtävyys on leijonan ja kalan risteytykseltä näyttävä Merlion-patsas. Merlion sijaitsee veden äärellä, josta on upeat näkymät sekä liikekeskustaan, että Marina Bay Sands -hotellille. Sinne kannattaa mennä aamulla auringonnousun aikaan jos haluaa välttää suuret ihmismassat.

Merlion-patsas on Singaporen maskotti. Kuva: Soile Vauhkonen
Merlion-patsas on Singaporen maskotti. Kuva: Soile Vauhkonen

CBDssä voi myös käydä seuraamassa pankkiirien vilkasta yöelämää. Tunnetuin baareista on The Black Swan joka sijaitsee 1930-luvun art deco -rakennuksessa. Ravintola-baari tunnetaan erityisesti loistavista after work -drinkeistään ja happy hour -ostereistaan. Juomalista on originelli. Kokeile Pie in the Sky -cocktailia, jossa on omenaa, raparperiä, appelsiinikatkeroita ja kuohuviiniä.

Clarke Quay, Robertsson Quay ja Boat Quay

Clarke Quay on yksi Singaporen yöelämän helmistä. Rivi vanhoja satamamakasiineja on katettu sateenvarjoja muistuttavilla kuvuilla jotka valaistaan sateenkaaren värein auringon laskettua. Niiden suojissa on sekä ruokaravintoloita, baareja että klubeja. Meno täällä on roisi ja jatkuu aamun pikkutunneille asti. Joenvartta seuraamalla pääsee Robertsson Quaylle, joka sopii paremmin perheille. Toisessa suunnassa on taas hieman rähjäisempi Boat Quay, jossa on yksinkertaisia juottoloita ja muutama tyylikäs salabaarikin.

Clarke Quay on Downtown Coren bilekeidas. Kuva: Soile Vauhkonen

Downtown Core Hotellisuosituksia

M Social on Robertson Quayn alueella sijaitseva edullinen boutique-hotelli. Tyyli on niin cool että melkein kylmää. Missä: 90 Robertson Quay, Singapore 238259. MRT Fort Canning. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Clover the Artsin huoneet ovat pikkuriikkiset mutta hauskat. Jokainen huone on koristeltu erilaisin seinämaalauksin. Missä: 58 South Bridge Rd, Singapore 058689. MRT Clarke Quay ja Chinatown. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Parkroyal on Pickering on yksi Singaporen kuvatuimmista rakennuksista. Se muistuttaa Babylonin roikkuvia puutarhoja. Missä: 3 Upper Pickering St, Singapore 058289. MRT: Chinatown ja Clarke Quay. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Raffles Hotel on kaikkien luksushotellien äiti. Upea siirtomaahenkinen rakennus on myös Singapore Sling cocktailin synnyinpaikka. Missä: 1 Beach Rd, Singapore 189673. MRT: Esplanade ja City Hall. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Warehouse Hotel on vanhaan kiinalaiseen varastorakennukseen eli gowdoniin rakennettu luksushotelli. Joen toisella puolella on eloisa Robertsson Quay ja pienen kävelymatkan päässä Chinatown. Missä: 320 Havelock Road Robertson Quay, Singapore 169628. MRT: Fort Canning, Chinatown ja Clarke Quay. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Fort Canning on puiston siimeksissä oleva luksushotelli joka on sitoutunut vastuullisiin käytäntöihin ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Missä: 11 Canning Walk, Singapore 178881. MRT Fort Canning. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *