Singaporen Kaupunginosat: Sentosa

Sentosa on trooppinen saari täynnä elämyksiä. Jo astuessasi ulos Sentosa Express -junasta, kirkas ääni toivottaa sinut tervetulleeksi huvittelun pääkaupunkiin. Sentosalta löytyvät Singaporen valkeahiekkaiset uimarannat, huvipuistot ja resortit.

Sentosa tarkoittaa malajin kielellä mielenrauhaa (jotakuinkin). Saari on kuitenkin kaikkea muuta kuin rauhallinen. Vilskettä riittää, sillä niin paikalliset kuin turistitkin saapuvat laumoittaan nauttimaan saaren elämyksistä. Tunnetuin nähtävyyksistä on Universal Studios ja sen suuri (Sherikin) linna. Saarella on myös vesipuisto Adventure Cove, lasten interaktiivinen pienoiskaupunki Kidzania ja hauska mäkiautorata Skyline Luge.

Palawan Beachilla on Aasian mantereen eteläisin piste. Kuva: Soile Vauhkonen
Palawan Beachilla on Aasian mantereen eteläisin piste. Kuva: Soile Vauhkonen

Sentosalla on myös Singaporen tunnetuimmat uimarannat. Palawan Beach on tavallinen hiekkaranta ja siellä saa arkisin olla aika rauhassa. Palawan Beacghg on myös koko Aasian mantereen eteläisin piste jonne pääsee kävelemään hauskaa riippusiltaa pitkin. Siloso Beach on kiireisempi. Rantaviiva kuhisee kauppoja ja ranta-ravintoloita jotka vuokraavat aurinkotuoleja. Osalla näistä ranta-klubeista on myös omat pienet pulahdus-altaat. Näihin ravintoloihin tullaan nauttimaan tunnelmasta, tai kenties siitä että lapset voivat juosta ruokapöydästä suoraan veteen. Ruoka ja juomat eivät ole erityisen hyviä tai edullisia.

Coastes Siloso Beachilla on perheystävällinen rantabaari. Kuva: Soile Vauhkonen
Coastes Siloso Beachilla on perheystävällinen rantabaari. Kuva: Soile Vauhkonen

Ostoksia voi tehdä Siloso Point ostoskadulla. Houkuttelevat puodit myyvät uimapukuja, varvassandaaleita, pyyhkeitä ja rantaleluja.

Sentosa sijaitsee lähellä Singaporen keskustaa. Helpoiten sinne pääsee Sentosa Express junalla, joka lähtee Vivo City ostoskeskuksesta. Vivo Cityyn pääsee metrolla (pysäkki: Harbourfront MRT) Elämyksellisin tapa siirtyä Sentosalle on kaapelirata Singapore Cable Car, joka vie saarelle yläilmoissa kulkevalla gondolihissillä. Kyytiin pääsee niin Mount Faber Parkista kuin ostoskeskus VivoCityn vieressä olevalta asemalta. Jos saavut Sentosalle taksilla, varaudu maksamaan ylimääräinen tullimaksu (hinta riippuu vuorokaudenajasta).

Tripsteri vinkkaa: Vältä jonot ja osta lippu Singapore Cable Cariin täältä

Sentosa Hotellisuosituksia

Jos rantaloma ja huvitukset houkuttavat, Sentosa on hyvä paikka majoittua. Täällä ovat kaikki Singaporen hienoimmat resortit. Saari on eloisa päivisin, mutta iltaisin houkuttelevat muut kaupunginosat – etenkin Chinatown ja Clarke Quay. Keskustaan pääsee Sentosa Express junalla joka kulkee vuorokauden ympäri.

Capella Singapore on luksushotelli Palawan Beachin vieressä. Siirtomaa-tyylinen Capella on yksi Sentosan kalleimmista resorteista. Missä: 1 The Knolls, Singapore 098297. Sentosa Express Imbiah Station. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa hotelli Sentosalta

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *