Liikkuminen Singaporessa

Liikkuminen Singaporessa on yksinkertaista. Saarivaltion on pieni ja julkisen liikenteen verkko tiheä. Singapore tunnetaan porttina Aasiaan: Junalla tai bussilla pääsee hetkessä Malesian niemimaalle ja lautoilla Indonesian saaristoon. Lataa DayTripster-Singapore ja saat reittiohjeet liikkumiseen.

Julkinen Liikenne Singaporessa

Kätevin tapa liikkua kaupungissa on metro eli MRT. Linjoja on neljä ja ne kattavat lähes koko kaupungin, vuoroväli on tiheä ja vaunut ovat siistejä ja ilmastoituja. MRTllä pääsee jopa Changin kansainväliselle lentoasemalle.

Lipun voi ostaa asemalla automaatista tai info-tiskiltä. Jos aiot liikkua MRTllä paljon, osta EZ-Link Card ja lataa sille rahaa (älä osta turistipassia ellet ajele MRTllä yli viittä kertaa päivässä). Kortti pitää ensimmäisen kerran lunastaa info-tiskiltä tai 7-Eleven kioskilta, mutta sen jälkeen sille voi ladata lisää rahaa automaateissa. Kymmenen Singaporen dollaria riittää hyvin alkuun. Yksittäisen matkan voi myös maksaa luottokortilla jossa on lähimaksu-ominaisuus.

Matkojen hinnat vaihtelevat riippuen matkan pituudesta ja vuorokaudenajasta. Ruuhka-aikoina kuten kello 7-9 aamulla ja 15-17 iltapäivällä matkat ovat kalliimpia sillä paikallisia yritetään motivoida liikkumaan väljempiin aikoihin. Huomioithan että asemilla ei saa syödä tai juoda mitään. Vartijat ovat hyvin tarkkoja ja pahasta rikkeestä voi tippua sakot.

Liikkuminen Singaporessa on helppoa Metrolla eli MRTllä. Kuva: Kit Suman (Unsplash)

Liikkuminen Singaporessa onnistuu myös bussilla. Bussi maksetaan kuten MRT: EZ-Link Cardilla tai lähimaksullisella luottokortilla. Busseissa käy myös käteinen. Yhden matkan hinta on noin 1-2 Singaporen dollaria.

Sentosan saarelle pääsee sekä Sentosa Express Monoraililla tai kaapeliradalla. Sentosaa kiertää ilmainen Sentosa Buss ja Sentosa Beach Tram.

  • Julkisen liikenteen aikataulut ja kävelyreitit saa napin painalluksella DayTripster Singapore -mobiilisovelluksesta

Taksit Singaporessa

Singaporessa on suuri houkutus liikkua taksilla. Autot ovat siistejä, ilmastoituja ja matkat edullisia. Hintaerot eivät ole suuria, joten taksin voi turvallisin mielin viittoa kadulta. Vapaat autot tunnistaa auton katolla olevasta vihreästä valosta. Kaikissa autoissa käy maksutavaksi kortti sekä käteinen. Harkitse kuitenkin kahdesti ennen autoon hyppäämistä. Metrolla liikkuminen on myös helppoa, edullista ja ennen kaikkea vastuullista.

Autokyydin voi myös tilata Grab-mobiiliapplikaatiolla (vastaa Uberia). Grab-matkan hinta on usein edullisempi kuin perinteisen taksin.

Taksimatkat ovat edullisia, mutta liikkuminen julkisilla on helppoa ja vastuullista. Kuva: Cris Tagupa (Unspalsh)

Junalla ja Bussilla Malesiaan

Onko aikomuksenasi jatkaa matkaa Singaporesta Malesiaan? Tai kenties tehdä päiväretki Malesian puolelle Hello Kitty Towniin? Junat lähtevät rajan lähetä Woodlands Train Checkpoint junaterminaalista. Rajamuodollisuudet hoidetaan myös siellä. Woodlands Train Checkpointtiin pääsee bussilla Woodlands-, Kranji- ja Marsiling-MRT-asemilta

Bussilla Malesiaan? Queen Streetin bussiterminaalista lähtevät bussit Malesian puolelle Johor Bahruun. Causeway Link’s CW2 ja Singapore-Johore Express (SJE) ovat nopeita bussilinjoja, jotka operoivat tasaisin välein joka päivä. Rajamuodollisuudet suoritetaan Singaporen puolella Woodlandsissa. 170-niminen linja on huomattavasti hitaampi, sillä bussit pysähtyvät matkan varrella monta kertaa. Bussi on ehdottomasti edullisin tapa siirtyä Singaporesta Malesiaan. Bussiliput maksavat vain muutaman Singaporen dollarin.

Lautalla Singaporen saarille tai Indonesiaan

Tekeekö mielesi yhdistää Singaporen matkaan rento trooppinen rantaloma? Kivenheiton päässä Singaporesta alkaa Indonesian saaristo. Suurimmat saaret ovat Batam ja Bintang, mutta lähistöllä on paljon pieniä saaria joilla on vain muutama eksklusiivinen hotelli. Batamille ja Bintangille voi myös mennä vain päiväretkelle. Lautat lähtevät Harbourfront Centeristä, Changi Ferry Terminalista ja Tanah Merah Ferry Terminalista terminaaleista.

Singaporen ympäristössä on myös mielenkiintoisia pieniä saaria.

©Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *