Singaporen Kaupunginosat: Bugis ja Kampong Glam

Bugis ja Kampong Glam ovat trendikkäitä alueita jossa voi tehdä edullisia tuliaisostoksia ja bilettää aamun pikkutunneille asti. Täällä kohtaavat boheemi arabi-kulttuuri ja nuorekkas, kiinnostava arkkitehtuuri.

Alueen hienoin nähtävyys on suuri ja kaunis Sulttaanin moskeija. Sisällekin voi mennä kunhan käynnissä ei ole rukoushetkeä. Viereinen Arab Street on hyvä paikka käydä kangasostoksilla ja kapea Haji Lane on täynnä ravintoloita ja baareja. Lempinähtävyyteni on kuitenkin Parkview Square -rakennus eli Singaporen Gotham. Rakennuksen muotoilu ja tyyli muistuttaa kiistatta Batman-elokuvista tuttua uusklassista rakennustyyliä. Rakennuksen sisällä on myös uksi kaupungin parhaista baareista. Atlas Bar tunnetaan yhtenä maailman parhaista paikoista maistella artissani-ginejä (pöytävaraus suositeltava).

Bugis ja Kampong Glam hienoin nähtävyys on Sulttaanin moskeija. Kuva: Charles Postiaux (Unsplash)

Ostoksille kannattaa suunnata Bugis Street Markettiin. Siellä myydään kaikkea mahdollista: vaatteita, laukkuja, aurinkolaseja ja kosmetiikkaa. Katetulla alueella on yli 800 myyntikojua ja markkinat ovat auki aamu yhdestätoista myöhään iltaan asti. Ostoskeskuksista tunnetuimpia ovat Bugis+ ja Bugis Junction joita yhdistää kävelysilta. Molemmissa on tunnettujen länsimaisten ketjuliikkeiden lisäksi paljon paikallisten piensuunnittelojoiden putiikkeja.

Bugis+ ja Bugis Junction ovat suuret ostoskeskukset aivan metroaseman vieressä.
Bugis+ ja Bugis Junction ovat suuret ostoskeskukset aivan metroaseman vieressä.

Bugis Junctionin ylimmässä kerroksessa on myös erinomainen, ilmastoitu ravintolamaailma, jossa voit maistella perinteisiä singaporelaisia katuruokaherkkuja vain muutaman dollarin kalliimmalla hinnalla kuin hawker-keskuksissa. Jos mielesi tekee thai-ruokaa, suuntaa Golden Mile Food Centreen joka tunnetaan myös Singaporen Pikku-Thaimaana. Nimensä tämä hawker -ruokatori on saanut vieresisestä brutalistisen mahtavasta Golden Mile asuinrakennuksesta.

Bugikseen ja Kampong Glamiin pääsee kätevästi metrolla (Bugis MRT).

  • Lue lisää: Liikkuminen Singaporessa
Haji Lane on täynnä viihtyisiä baareja ja ravintoloita. Kuva: Soile Vauhkonen

Bugis ja Kampong Glam Hotellisuosituksia

Hotel G on edullinen boutique hotelli optimaalisella sijainnilla, jossa industriaali-, boheemi- ja vintage-tunnelma kohtaavat sulassa sovussa. Läheltä löytyvät Bugiksen ostos-paratiisi ja arabikortteleiden yöelämä. Missä: 200 Middle Rd, Singapore 188980. MRT Rochor, Bugis ja Bencoolen. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Mercure Singapore Bugis on oppaan tekijän, Soilen, luottohotelli. Laatua ja tyyliä kohtuu hintaan. Lähes aina. Missä: 122 Middle Rd, Singapore 188973. MRT Bugis. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Naumi on vastuullinen design-hotelli lyhyen kävelymatkan päässä Bugiksesta. Sen huoneiden inspiraationa ovat toimineet Coco Chanel ja Andy Warhol. Hotelli yrittää minimoidan muovin ja pesuaineiden käytön. Missä: 41 Seah St, Singapore 188396. MRT (metro): Esplanade ja City Hall. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa hotelli Bugiksesta

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa hotelli Kampong Glamista

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *