Soho

Soho. Mitä muuta sen nimiseltä alueelta voi odottaa kuin kulttuuria ja eläväistä viihde- ja ravintolatarjontaa? Málagan Sohosta löydät muraaleja, kulttuuririentoja, baareja, etnisiä ravintoloita, artesaaniolutta ja museoita.

Málagan Sohoon astelee vanhastakaupungista muutamassa minuutissa. Arkkitehtuuri ja ilmapiiri muuttuvat, kun harpot Alameda Principal -pääkadun yli. Ketjuliikkeet vaihtuvat pikkubaareihin ja takorautaparvekkeet seinämaalauksiin. Olet kulturellissa Sohossa.

Soho tunnetaan etenkin nykytaidetta maksutta tarjoavasta CAC-museosta sekä suurista kuuluisten taiteilijoiden maalaamista muraaleista. Vuoden 2019 lopussa sinne avattiin myös Soho Teatteri. Málagasta kotoisin olevan Hollywood-näyttelijä Antonio Banderas toteutti unelmansa. Spektaakkeleja tarjoavan teatterin lava korkattiin näyttelijän itsensä tähdittämällä musikaalilla.

Málagan Sohon kulkee monilta osin Lontoon ja New Yorkin Sohon jalanjäljissä. Historiasta löytyy yhtäläisyyksiä kahden kaimansa kanssa: Sekin tunnettiin niin sanottuna punaisten lyhtyjen alueena. Málagan tapauksessa tuo aika ei ole edes kaukana, sillä ydinkeskustan vieressä sijaitsevat Sohon korttelit kokivat ilmeen kirkastuksen vasta tämän vuosituhannen puolella.

“Sohon korttelit kokivat ilmeen kirkastuksen vasta tämän vuosituhannen puolella.”

malaga soho katu
Sohon vanhat kivitalot on entisöity vanhaan loistoonsa © Eeva-Maria Hooli

Ilmeenkirkastusprojektin osana rakennuksia entisöitiin (ja restauroidaan edelleen) ja Calle Casas de Campo- ja Calle Tomás Heredia -kadut muutettiin kävelykaduiksi. Kulttuurikaupunginosan mainetta rakennettiin katutaideprojektilla, johon osallistui lukuisia kuuluisa taiteilijoita. Sohon rakennuksista voi bongata muun muassa Obeyn, Faith 47:n, Sal Eastin, D’Facen, Andi Rivasin ja ROA:n teoksia.

Suurimmat ja kuuluisimmat teokset voi nähdä CAC-museon edustalta, Guadalmedina-joen vierustalta. D’Facen ja Obeyn kymmenien metrien korkuiset muraalit värittävät läheisen kerrostalon seinää.

Sohon kulttuurikohteet

Sen lisäksi, että voit bongata kortteleissa käyskennellessä katutaidetta, Sohossa piileskelee myös pieniä gallerioita.

Suurin taidekeskittymä on CAC-museo eli nykytaiteen museo, johon on maksuton sisäänpääsy. Pysyvä näyttely antaa pienen läpileikkauksen espanjalaiseen ja kansainväliseen nykytaiteeseen 1950-luvulta nykypäivään. Vaihtuvissa näyttelyissä saadaan ihastella niin paikallisten kuin maailman kuulujakin nykytaiteilijoiden töitä. Lisätietoja cacmalaga.eu.

Sohon toinen museo on kekseliäs. Museo de la Imaginación vie kävijät illuusioiden ja tarujen maailmaan. Museossa viihtyvät etenkin nuoret mielet – ja vanhatkin saattavat palata lapsuuteen. Lisätietoja saa museoimaginacion.com/en .

Malaga Soho muraalit
Suuret muraalit värittävät Sohon katukuvaa © Eeva-Maria Hooli

Sohon putiikit ja palvelut

Vaikka pääosin Soho on ravintoloiden, kulttuuritilojen, hotellien ja asuinrakennusten valtaama, kortteleita värittää myös muutama pieni puoti. Voit esimerkiksi poiketa Comic Stores Soho -sarjakuvakaupassa. The Place Soho -kauppa on hybriditila, josta voi hankkia päälle uutta katumuotia, vaihtaa kampausta tai piirrätyttää ihoonsa kuvia.

Sohosta löytyy myös lukuisia pyörä- ja segway-vuokraamoja. Matkailijapalveluihin kuuluvat lisäksi matkalaukkusäilytykset, kuten Lock & Relax Calle Casas de Campos -kadulla tai Málaga Lockers Calle Trinidad Grund -kadulla. Koska Soho sijaitsee lähellä C-1-paikallisjunalinjan pääteasemaa, se onkin kätevä paikka heittää laukut olalta päiväksi.

Malaga Soho putiikit
Soho on sekoitus rähjäisyyttä, luovuutta ja uutuuden kiiltoa © Eeva-Maria Hooli

Sohon ravintolat

Herkkua on siellä monenlaista. Sohossa voit istahtaa perinteisen pikkuruisen tapasbaarin tiskille, sukeltaa kansainvälisten keittiöiden mausteisiin makumaailmoihin, illallistaa hienostuneesti design-huonekalujen ympäröimänä tai maistella artesaanioluita blues-bändin tahtiin.

Vilkkaimmat ravintolakadut ovat Calle Casa de Campos ja Calle Trinidad Grund.

“Voit istahtaa perinteisen pikkuruisen tapasbaarin tiskille tai sukeltaa kansainvälisten keittiöiden mausteisiin makumaailmoihin.”

Aamiaista voi nautiskella esimerkiksi Bella Julieta -kahvilassa tai The Cereal Boom -murobaarissa. Molemmat sijaitsevat Calle Córdoba -kadun varrella.

Lounaspaikaksi Sohossa voi valita esimerkiksi Cayetana restauranten, joka on trendikäs niin ruokalistan aasialaisvivahteilta kuin sisustukseltaan. Se löytyy Calle Casas de Campo -kadulta. Taberna la Antigua -ravintola tarjoaa puolestaan perinteisiä andalusialaisia kala-, liha- ja tapas-herkkuja sekä paikallisia viinejä suoraan tynnyreistä.

Vaikka terassit levittyvä Sohon kaduille, parhaiten iltapäivän auringonsäteistä pääsee nauttia kattoterasseilla. Kipua esimerkiksi Room Mate Valerian, Soho Bahia Málagan tai Hotel Mariposan näköalabaariin virvokkeille.

malaga soho fabrica olutravintola
Fabrica on Sohon iltaelämän keskus © Eeva-Maria Hooli

Alueen iltaelämän keskuksen roolin on ottanut La Fabrica eli tehdas. Calle Vendeja -kadulla sijaitseva ravintola sopii alkuillan drinkille, illanviettoon tai jopa illallispaikaksi. Pari vuotta sitten ison kokonaisen korttelin Sohosta vallannut Cruzcampo-olutpanimon industrialtyylinen ravintolakokonaisuus hurmaa tyylikkyydellään, tekstuurillaan ja kromipinnoillaan. Silmien lisäksi ravintola hivelee myös makunystyröitä.

Oluen ystävät voivat maistella paikan päällä tynnyreissä porisevia mallasjuomia suoraan hanoista. Lisäksi tarjolla on after work -konsertteja, taitavasti valmistettuja koktaileja ja ruokalista, joka on fuusio meksikolais-espanjalais-grilliruokaa.

Sohosta löytyy myös mehevän tulista meksikolaista, jota saa modernista Cantina Canallasta, Calle Trinidad Grund -kadulta. Maailmankeittiöitä onnistuneesti yhdistelee puolestaan värikkäästi sisustettu Mamuchis-ravintola Calle Casas de Campo -kadulla.

La Deriva on kauniisti entisöidyssä kivirakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen fine dining -ravintola. Sen laatukeittiön ja -viinit löydät Alameda Colón -kadun varrelta.

Malaga Soho meksikolainen ravintola
Sohossa maistuu maailma © Eeva-Maria Hooli

Sohon hotellit

Majoitusvaihtoehtona Soho kuuluu sijainniltaan kaupungin kermaan. Niin satama, ostoskadut, vanhakaupunki kuin julkinen liikenne ovat vain muutaman askeleen päässä.

Soho Boutique Hotel

Tyylikkyyttä ja siisteyttä hakevalle voi suositella keskeisellä paikalla seisovaa Soho Boutique -hotellia, joka yhdistyy kauniisti vanhan talon eleganssin ja modernin sisustuksen.

Katso ajankohtaiset hintatiedot ja varaa täältä.

Mariposa Hotel

Kävelykadun varrella sijaitsevassa neljän tähden Mariposa Hotelissa voi nukkua mukavasti. Siellä pääsee myös nautiskelemaan Málagan tunnelmasta katuhälyn yläpuolella, viihtyisällä kattoterassilla.

Katso ajankohtaiset hintatiedot ja varaa täältä.

Feel Hostels Malaga

Feel Hostels Malaga on puolestaan edullinen, simppeli ja sijainniltaan mainio majoitusvaihtoehto.

Katso ajankohtaiset hintatiedot ja varaa täältä.

Eeva-Maria Hooli

Vuodesta 2013 Málagassa asunut toimittaja ja bloggaaja. www.eevagamunda.com.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *