Málagan hotellit

Málagassa on tarjolla monipuolisia majoitusvaihtoehtoja. Suosituin ja suurin hotellikeskitttymä on casco antiguo eli vanhakaupunki. Siellä voi yöpyä niin kansainvälisten hotelliketjujen pedeissä kuin boutique-hotellien erikoisemmissa huoneissa.

Haaveilet sitten takorautaparvekkeelta kujalle avautuvasta näkymästä, design-hotellin lakanoista tai kattomeren yllä olevasta allasbaarista, vanhastakaupungista löytyy sopiva hotelli. Málagan vanhankaupungin ytimessä on budjettimatkaajillekin passaavia hostelleja.

Vanhakaupunki sopii paikalliseen tapaan myöhäisiä illallisia harrastaville, yökyöpeleille ja niille, joita espanjalaisen elämän äänet eivät häiritse. Lapsiperheiden tai aikaisin petiin hakeutuvien ei kannata ottaa majoitusta ainakaan kävelykeskustan ytimestä.

Málagan yöelämään voi toki tutustua, vaikka hotelli sijaitsisi hieman kauempanakin. Taksit kuljettavat edullisesti kaupungin sisällä myöhäänkin venyneen illan jälkeen.

“Haaveilet sitten takorautaparvekkeesta, design-hotellin lakanoista tai kattomeren yllä olevasta allasbaarista, vanhastakaupungista löytyy sopiva hotelli.”

Keskustan viereisen Perchelin ja rautatieaseman seudun hotellit sopivat majapaikaksi niille, jotka kulkevat mielellään jalan, mutta kaipaavat rauhallisempia yöunia. Jos haluat aloittaa aamun kaupungin sykkeen sijasta rantamaisemissa, hotelli kannattaa varata Malaguetan ja Pedregalejon väliseltä alueelta itäisestä Málagasta.

Tripsteri ei suosittele ensisijaisesti majoituksen ottamista Airbnb:n tai muiden vastaavien sivustojen kautta. Vuokratoiminnasta syntyy paikallisille negatiivisia sivuvaikutuksia. Vuokra-asunnoista on pula ja vuokrahinnat ovat nousseet viime vuosina hurjasti etenkin Málagan keskustassa.

Málagan parhaat hotellit

Parador de Málaga Gibralfaro

Tunnelmallisessa Parador-hotellissa yövyt keskustan yläpuolella, ihan rantaviivan lähistöllä ja keskellä kaupungin historiaa. Gibralfaron vuoren laella ja samannimisen linnoituksen vierustalla sijaitsevan hotellin tyyli on linnamainen. Majesteetillista ovat myös huoneiden parvekkeilta, ravintolasta ja uima-allasalueelta aukeavat maisemat kaupungin yli. Kuten kymmenet muutkin Espanjan valtion omistamat Parador-hotellit, Málagankin Parador tarjoaa uniikin majoituskokemuksen kaupungin paraatipaikalla.

Missä? Gibralfaron vuorella, alle kilometrin päässä vanhastakaupungista.

Katso ajankohtaiset hintatiedot ja varaa.

Gran Hotel Miramar

Jos matkabudjetissa on varaa, hulppea viiden tähden Miramar-hotelli on varma valinta. 1900-luvun alkupuolella rakennetussa art nouveau -tyyliä edustavassa palatsissa voi aistia menneiden aikojen loistoa sekä nauttia korkealuokkaisesta palvelusta uima-altaalla ja ravintolassa. Valkoinen marmori ja pylväskäytävät säihkyvät. Lisäksi hiljattain täysin remontoitu hotelli loistaa sijainnillaan. Se seisoo Välimeren rannalla ja kahden kilometrin päässä vanhastakaupungista.

Missä? Málagan keskustan itäpuolisella rannalla, lähellä Malaguetan kaupunginosaa, Paseo Reding -kadulla.

Katso tästä ajankohtaiset hintatiedot ja varaa.

Málagan keskihintaiset hotellit

Hotel Málaga Premium

Tämä on vanhankaupungin sykkeestä majoitusta etsivän kulinaristin valinta. Gastrohotelliksi itseään kutsuvasta Málaga Premiumista löytyy useampi moderni ja viihtyisä ravintola fuusioherkkuineen. Design- ja sisustusintoilijan silmä lepää hotellissa, jonka jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan.

Boutique-hotellin ikkunoista avautuvat näkymät tyypillisille Málagan vanhankaupungin kapeille kaduille. Kattoterassin baarissa virvokkeita nauttiessa maisemaa kaunistaa vieressä kohoava San Juanin kirkon torni.

Missä? Vanhankaupungin ytimessä, osoitteessa Calle San Juan 11.

Katso tästä ajankohtaiset hintatiedot ja varaa.

Room Mate Valeria

Room Mate Valeria on iso boutique-hotelli keskeisellä paikalla, viihtyisillä huoneilla, maisemaravintolalla ja pienellä uima-altaalla. Hotelli huokuu värikyyttä, raikkautta ja urbaania tyylikkyyttä. Design-hotellista astelee minuuteissa Málagan pääkadulle Alameda Principalille, Calle Larios -ostoskadulle ja Muelle Uno -satama-alueelle.

Missä? Ydinkeskustassa osoitteessa Plaza del Poeta Alfonso Canales 5.

Katso tästä ajankohtaiset hintatiedot ja varaa.

Málagan edulliset hotellit ja hostellit

Dulces Dreams Boutique Hostel

Keskellä vanhankaupungin kapeimpia kujia seisova hostelli lupaa nimensä perusteella makeat unet. Sopivasti pinkin kirkon vierustalla seisova Boutique-hostelli on ainakin sisustettu mageesti ja uniikisti. Huoneilla on herkulliset nimet ja teemat, kuten brownie ja tiramisu. Herkuttelemaan pääsee myös hostellin alakerran suositussa trendikahvilassa.

Keveämmällekin kukkarolle sopiva Dulces Dreams sijaitsee vain muutaman saappaan mitan päässä keskusaukiosta, museoista, ostoskaduista ja vain parin tanssiaskeleen päässä Málagan yöelämän keskuksesta.

Missä? Vanhassakaupungissa, osoitteessa Plaza de los Mártires 6.

Katso tästä ajankohtaiset hintatiedot ja varaa.

Alcazaba Premium Hostel

Tämä on tyylikkyyttä, keskeistä sijaintia ja halpaa hintaa arvostavan vaihtoehto. Kuten nimikin kertoo, hostelli sijaitsee Alcazaba-linnoituksen muurien vierustalla. Kattoterassibaarista ja yläkerrosten ravintoloista voikin ihailla linnoitusta sekä roomalaisteatteria upeasta kulmasta. Toisessa suunnassa levittyy kaupungin kattomeri ja hotellin ovesta ulos astuessa olet keskellä vanhaakaupunkia.

Vain pari vuotta vanhasta hostellista voi varata perhe- tai yksityishuoneen taikka vain pedin jaetusta huoneesta. Henkeä kohden hinnat alkavat alle paristakympistä.

Missä? Vanhankapungin nähtävyyksien vieressä, osoitteessa Calle Alcazabilla 12.

Katso tästä ajankohtaiset hintatiedot ja varaa.

Löydä hotelli Málagasta

Booking.com

Eeva-Maria Hooli

Vuodesta 2013 Málagassa asunut toimittaja ja bloggaaja. www.eevagamunda.com.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *