Costa del Solin hotellit

Pääkuva: © Puente Romano Beach Resort

Kummallekin puolelle Málagan kaupunkia levittyvältä Costa del Solin rannikolta löytyy tuhansia hotelleja. Tripsterin suosituksiin on poimittu pari hotellia eri hintaluokista sekä muutama erikoisuus. Costa del Solin hotelleista löytyy niin ekohotelleja, luksushotelli, HLBT-hotelli kuin erikoinen teemahotelli.

Rantalomailijoille sopivat parhaiten Fuengirolan, Torremolinosin, Benalmádena Costan tai Mijas Costan hotellit. Marbella on laatutietoisen matkaajan valinta. Andalusialaista tunnelmaa voi aistia parhaiten Mijas Pueblon, Nerjan tai muiden valkoisten kylien hotelleissa. Samat sopivat luonto- ja aktiivimatkailijalle.

Huomioi, että osa hotelleista sulkee talvikaudella eli marras-helmikuussa.

Costa del Solin parhaat hotellit

Nämä kuuluisat Costa del Solin hotellit sopivat niille, jotka hakevat luksusta ja hemmottelua hintaa katsomatta.

Hotel Puente Romano

Tämä hotelli sopii niille, jotka haluavat todellista luksusta Välimeren aaltojen äärellä. Aurinkorannikon ensimmäisen matkailija-aallon saapuessa 1950-luvulla perustetussa hotellissa huokuu glamour.

Maista huippukokkien herkkuja, uppoudu hemmoteltavaksi kylpylään ja bongaa kansainvälisiä tähtiä. Luksukseksasta huolimatta hotellin tyylissä ja puutarhoissa voi tuntea andalusialaisen tunnelman.

Missä? Hotel Puente Romano sijaitsee Marbellan kultaisella maililla eli keskustan ja Puerto Banús -huvivenesataman välillä, osoitteessa Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Marbella Club Hotel

Täällä voi yöpyä kuin siniveriset. Viiden tähden hotelli on nimittäin rakennettu prinssi Alfonso von Hohenlohen vanhaan residenssiin. Loistohotelli pursuaa andalusialaisia yksityiskohtia, vehreitä puutarhoja ja kiiltäviä uima-altaita. Resortin laajan aktiviteettitarjonnan kärkilaji on golf. Lapsiakaan ei ole unohdettu.

Niin itse hotelli kuin kaikki sen ympäristössä kimaltaa luksusta ja tähtisadetta. Lisäksi voi nauttia Välimeren kimalluksesta. Hotelli-alueelta on suora pääsy rantaan.

Missä? Osoitteessa Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe, Marbellan Kultaisella maililla.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Costa del Solin keskihintaiset hotellit

Näissä Costa del Solin hotelleissa saa mukavan lomamajoituksen kohtuuhintaan.

Boutique X Pueblo

Skandinaavinen boutique-hotelli perinteisessä andalusialaismiljöössä sopii niin aktiviteetteja kaipaavalle kuin rauhaa hakevalle.

Benalmádena Pueblon valkoisen kylän ytimestä löytyvän pikkuhotellin ulkokuori on andalusialainen valkokalkittuine taloineen, vehreine puutarhoineen ja sinisenä välkkyvine uima-altaineen. Sisältä hotelli on kuitenkin pohjoismainen ja trendikäs. Huoneissa on pikkuparvekkeet ja minikeittiöt. Yleisistä tiloista löytyy poreallas ja sauna.

Täällä voi nauttia maisemista, pikkukylän tunnelmasta ja vierestä lähtevistä patikkapoluista. Silti hotelli sijaitsee vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä alapuolella sijaitsevista Benalmádenan kaupungin hiekkarannoista, huvipuistoista ja ravintoloista. 

Missä? Benalmádena Pueblossa, osoitteessa Calle Lirio 5.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Sama suomalainen omistaja pitää toista Boutique X -hotellia Fuengirolassa.

Hotel El Puerto by Pierre Vacances, Fuengirola

Fuengirolan klassikkohotelli El Puerto sijaitsee kaupungin korkeimmassa rakennuksessa. Sen huoneista ja kattoterassin allasbaarista voi ihailla majesteetillisia maisemia yli Fuengirolan sataman ja rannikon.

Muutama vuosi sitten uusittu tornihotelli seisoo Fuengirolan vilkkaimpien ravintolakatujen kupeessa, pitkien hiekkarantojen äärellä ja juna- ja bussiasemien vierustalla.

Kolmen tähden moderni hotelli sallii myös eläinvieraat.

Missä? Osoitteessa Paseo Marítimo 32 eli rantakadulla, Fuengirolan keskustassa.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Hotel Rural los Caracoles

Yksi erikoisimmista ja kävijöiden ylistämistä hotelleista on Frigilianan vuoristokylän lähellä sijaitseva rustiikkinen luolahotelli. Hotel Rural los Caracolesissa voi yöpyä luolamaisessa kiviseinäisissä huoneissa, joiden pyöreistä ikkunoista avautuu hulppeat maisemat vuoristoon ja aina Välimerelle saakka. Jos haluaa majoittua erillisessä kivi-iglua muistuttavassa talossa, hinta on hieman korkeampi.

Hotellin yhteiset tilat tarjoavat puitteet luonnosta, maisemista ja uima-altaan rauhasta nauttimiseen. Vieressä avautuvat Axarquian alueen patikointimaastot.

Missä? Osoitteessa Carretera Frigiliana Torrox, kilometripiste 4,5.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Hotel Ritual Torremolinos

Vapaamielisestä ilmapiiristään 1960-70-luvuilla tunnetuksi tullut Torremolinos on ottanut viime vuosina saman suunnan ja pyrkii toivottamaan HLBT-yhteisön avosylein tervetulleeksi. Vuonna 2018 avattu Hotel Ritual Torremolinos on alueen ensimmäinen homoseksuaaleille suunnattu hotelli.

Vain aikuisia majoittavassa hotellissa on useampia uima-allasalueita, kylpylä saunoineen sekä nudistialue.

Täällä matkailija asuu muutamien askelten päässä meren rannasta, ravintolakaduista, julkisista kulkuyhteyksistä ja Torremolinosin keskustasta. Lisäksi HLBT-yhteisön suosima La Nogalera -aukio on kävelymatkan päässä.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Costa del Solin edulliset hotellit

Costa del Solilla on laaja tarjonta huokeita hotelleja ja hostelleja.

Hostal El Escudo de Mijas

Sympaattinen majatalo sijaitsee Mijas Pueblon valkoisessa kylässä, perinteisessä andalusialaistalossa. Edullinen pikkuhotelli tarjoaa siistit, rustiikkiset huoneet, joiden parvekkeilta voi aistia kapeiden kujien tunnelmaa. Tämän keskemmäs matkailijoiden suosimaa Mijasin vuoristokylää on vaikeaa päästä. Täällä heräät keskeltä kukin koristeltuja kujia, pikkupuoteja, ravintoloita ja museoita.

Missä? Mijas Pueblon kylässä, osoitteessa Calle Trocha de Pescadores 7.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Hotel Natursun

Nykyaikainen hotelli tarjoaa todella edullista majoitusta aivan Torremolinosin Carihuelan rannan lähellä. Tämä on yksinkertaisuutta ja helppoutta hakevan rantalomailijan valinta. Rannan lisäksi lekottelu onnistuu kattoterassin uima-altaalla. Lähellä on runsaasti ravintoloita ja Torremolinosin keskustaankin on vain 10 minuutin kävelymatka.

Missä? Torremolinosin keskustan ja Carihuelan kaupunginosan välissä, osoitteessa Avenida Carlota Alessandri.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Costa del Solin ekohotellit

Costa del Solilla voi yöpyä myös luomuhotellien pedeissä. Ekoturistin kannattaa suunnata katse Málagan itäpuoliselle rannikolle.

MB Hostels Premium ECO

Nerjassa sijaitseva vain aikuisia majoittava ekohotelli panostaa kestävään kehitykseen ja uusimpaan teknologiaan. Hotellin toiminta perustuu automatisoituun konseptiin. Sisustuksessa korostuu käytännöllisyys, yksinkertaisuus ja futuristisuus.

Kun on täyttänyt vatsan luomuruoasta koostuvassa aamiaisbuffetissa, voi lähteä tutkimaan lähellä sijaitsevaa Nerjan vanhaakaupunkia ja upeita rantoja sähköpyörillä, jotka hotelli tarjoaa vieraiden käyttöön.

Missä? Lähellä Nerjan kaupungin keskustaa, osoitteessa Calle Bella Vista 5.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Casa Siempre Viva

Tämä pieni ekohotelli on elämyksiä hakevan ja vihreitä arvoja vaalivan valinta. Casa Siempre Vivassa heräät luomumateriaaleista tehdyissä lakanoissa kanojen kotkotukseen, peseydyt luonnonkosmetiikalla ja voit itse poimia aamiaishedelmät pienestä luomupuutarhasta.

Hotelli kierrättää, välttää muovia ja paperia, tuottaa omaa aurinkoenergiaa ja tarjoilee luomuruokaa. Ekologisuuden ja kestävän kehityksen huomioiminen ei kuitenkaan vähennä esteettistä viihtyvyyttä. Hotellin huoneet on sisustettu kauniisti ja yksityiskohtiin on panostettu.

Sijainti rinteessä lähellä merenrantaa takaa mainiot maisemat, joista voi nauttia jopa huoneen suihkusta.

Missä? Torroxin kaupungissa, rauhallisella rannikkoalueella, osoitteessa Calle Gloria Fuertes 46.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Hotellit lähellä lentokenttää

Málagan lentokenttähotellissa yöpyminen voi olla käytännöllinen vaihtoehto lentäen Costa del Solille saapuville.

Campanile Málaga Airport

Jos lomailet toisella laidalla Costa del Solia, lentoaikatauluistasi riippuen saattaa olla kätevintä varata ensimmäiseksi tai viimeiseksi yöksi majoitus läheltä Málagan lentokenttää. Parin kilometrin säteeltä löytyy muun muassa tämä edullinen, moderni ja yksinkertainen hotelli, jonka tilavissa huoneissa kelpaa ummistaa silmänsä.

Maksuttoman pysäköinnin tarjoava hotelli sopii etenkin auton lentokentältä vuokraaville. Taksilla lentokentälle pääsee viidessä minuutissa.

Missä? Lähellä ostoskeskuksia, teollisuusaluetta ja lentokenttää, osoitteessa Avenida de Velázquez 212.

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Eeva-Maria Hooli

Vuodesta 2013 Málagassa asunut toimittaja ja bloggaaja. www.eevagamunda.com.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *