Málagan julkinen liikenne

Málagan julkinen liikenne nojaa pitkälti linja-autoihin, mutta keskustan ulkopuolella toimii myös metro ja paikallisjuna.

Huomaa, että suuri osa vanhastakaupungista koostuu kävelykaduista, joten siellä on liikuttava jalan. Moni tosin huristelee Málagassa nykyään sähköpotkulaudoilla, joita on vuokrattavissa ympäri kaupunkia.

Linja-autot

Alameda Principal -puistokatu on paikallisliikenteen solmukohta, jonka läpi lähes kaikki EMT Málagan linjat kulkevat.

Julkisilla liikkuminen on todella edullista. Bussin kertalippu köyhdyttää sinua vain 1,4 eurolla. Vaihtomahdollisuutta linjasta toiseen ei tosin ole, vaan kuljettaja perii aina uuden lipun hinnan linja-autoon noustessa. Varaa kolikoita mukaan!

EMT Málagan linjoille ei myydä vuorokausilippuja. Kymmenen matkan kortin, jolla yhden matkan hinnaksi tulee 84 senttiä, voi ostaa esimerkiksi Tabacos-kioskeista. Ne  erottaa keltapunaisesta T-logosta.

Suurimmalla osalla bussipysäkeistä on digitaaliset taulut, jotka kertovat odotusajat. Aikataulut ja reittitiedot näet myös verkkosivulta www.emtmalaga.es/ ja vielä kätevämmin lataamalla älyluuriisi EMT MALAGA -sovelluksen.

Busseilla voi huristella linjasta riippuen lähes puoleen yöhön saakka, jonka lisäksi viikonloppuisin kaupunkia halkovat yölinjat.

Metro

Málagan maan alla kiitää myös metro, jonka ensimmäiset kaksi linjaa avattiin vuonna 2014. Toinen kulkee läntistä rannikkoa pitkin ja toinen vie sisämaahan, Málagan yliopistolle. Ydinkeskustaan asti kuljettava metrolinja valmistuu vuoden 2022 aikana. Tällä hetkellä keskustaa lähin asema sijaitsee Perchelissä, päärautatieasema Estación Maria Zambranon yhteydessä.

Metrolippu maksaa 1,35 euroa. Ensimmäisellä matkalla on lunastettava myös ladattava kortti, joka maksaa 0,30 euroa. Metrosta saa lisätietoja täältä: metromalaga.es/en/

Junat

Päärautatieasemalta eli Estación Maria Zambranolta lähtevien kaukojunien aikataulut löytyvät valtiollisen junayhtiö Renfen sivuilta.

Paikallisjunan C1-linja vie Fuengirolaan ja C2-linja Áloraan. Keskustaa lähin paikallisjuna-asema on Málaga Centro Alameda, mutta paikallisjuna pysähtyy myös Maria Zambranolla.

Paikallisjunasta lisätietoja täällä.

Tripsteri.fi-sivuston aineistoa ei saa muokata tai jäljentää millään tavoin. Tripsterisanoutuu irti kaikesta vastuusta niin suorista kuin epäsuorista vahingoista tai menetyksistä, jotka syntyvät seurauksena verkkosivujen sisällöstä (tai sen puuttumisesta).Ilmoitathan mahdollisista sisältöön liittyvistä ongelmista osoitteeseen [email protected].

Eeva-Maria Hooli

Vuodesta 2013 Málagassa asunut toimittaja ja bloggaaja. www.eevagamunda.com.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *