Lasten kanssa Costa del Solilla

Costa del Sol eli Aurinkorannikko on helppo ja käytänöllinen kohde lapsiperheille.

Pelkästään Välimeren aalloissa temmeltäminen hurmaa monet lapset. Koko perhe saa ajan kulumaan Aurinkorannikon rantavesissä myös esimerkiksi suppilaudan tai polkuveneen kyydissä. Esimerkiksi Málagan ja Fuengirolan rannoille pystytetään myös suuria vesipomppulinnoja liukuineen ja temppuratoineen.

Vaikka osa palveluista on tarjolla vain kesäkuukausina, Costa del Solin rannat sopivat lapsiperheiden temmellyspaikoiksi ympäri vuoden. Etenkin Málagan ja Fuengirolan pitkiltä rantahiekoilta löytyy lukuisia leikkitelineitä ja rimpuilupaikkoja.

Fuengirolan ranta
Costa del Solilla riittää hienohiekkaista rantaa © Eeva-Maria Hooli

Vesipuistot ja -seikkailut lasten kanssa

Kesäkaudella eli kesä-syyskuussa vesipedoille on tarjolla myös useita vesipuistoja. Koko perhe viihtyy polskimassa Fuengirolan rajalla sijaitsevassa Aquamijasissa tai Torremolinosin Aqualandissa, jonka liukumäet innostavat isompiakin hurjapäitä.

Vanhempien lasten ja teinien kanssa voi myös lähteä luonnon omaan vesihuvipuistoon eli kanoottiretkelle Nerjan luoliin ja vesiputousten alle.

Costa del Solin ulkoilukohteet lasten kanssa

Jos haluatte nauttia Costa del Solin maisemista, luonnosta ja ihan rantaviivassa kohoavasta vuoristosta, kannattaa suunnata Benalmádenan Calamorro-vuorelle. Koko perhe voi nousta lähes 800 metriä korkean vuoren laella Teleféricolla eli koppihissillä.

Benalmadena Calamorro-vuori
Benalmadena Calamorro-vuoren huipulle pääsee Telérferico-hissillä © Eeva-Maria Hooli

Rannikolta 50 kilometrin päästä sisämaasta löytyy huikaisevissa kanjoni- ja järvimaisemissa kulkeva Caminito del rey -reitti. Espanjan kuuluisimpiin luontokohteisiin kuuluva reitti mutkittelee vuoren rinteellä, josta on jopa 100 metrin pudotus alas kanjoniin. Vuoristopatikkareitille pääsevät yli 8-vuotiaat lapset.

Varaa Caminito del Reylle 10 euroa maksavat liput hyvissä ajoin viralliselta sivustolta. Ardalesin ja Áloran kaupunkien alueella sijaitsevalle järvialueelle pääsee omatoimisesti junalla tai vuokra-autolla.

Costa del Solin puistot

Lapsien aika kuluu siivillä myös Costa del Solin lukuisissa julkisissa puistoissa. Torremolinosissa sijaitsevassa Parque de la Bateríassa voi pyöriä karusellissa tai soudella veneellä tekojärvellä.

Benalmádenan suuressa Parque de la Paloma -puistossa pikkuväkeä viihdyttävät useat leikkipaikat sekä lammissa elävät kilpikonnat ja pusikoissa rapistelevat jyrsijät.

Rannikon ainut huvipuisto löytyy Benalmádenan Arroyo de la Mielistä. Tosin tuo 50 vuotta lapsia viihdyttänyt Tivoli World on ollut väliaikaisesti kiinni vuodesta 2020 lähtien. Huvittelulaitteita löytyy myös Fuengirolan keskustassa, rantakadulla sijaitsevasta minihuvipuistosta nimeltä Sould Park Fuengirola.

Eeva-Maria Hooli

Vuodesta 2013 Málagassa asunut toimittaja ja bloggaaja. www.eevagamunda.com.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *