Tripsterin suosikkihotellit x 10 – Parhaat vinkit syyslomalle

Mitä jos matkakohteen sijasta valitsisit ensin elämyksellisen hotellin! Tripsterit ympäri maailmaa paljastavat suosikkimajoituksensa. Mukana Berliini, Irlanti, Sopot, Rovaniemi, Islanti, Kalifornia, New York, ja syyslomasuosikit Barcelona, Lissabon ja Tukholma. Lue, missä me yöpyisimme jos olisimme lomalla omassa kotikaupungissamme. 

Heatons Guesthouse – Irlanti

Heaton Guest House tarjoaa rentoa luksusta meren rannalla. Kuva: Heaton Guest House
Heaton Guest House tarjoaa rentoa luksusta meren rannalla. Kuva: Heaton Guest House

Moona Laakso / Irlanti: “Tämä perheomisteinen neljän tähden majatalo tarjoaa rentoa luksusta Dinglen kylässä meren rannalla. Aamupala on täällä oman kokemukseni mukaan Irlannin parhaimpia ja myös itse majapaikka ansaitsee täydet pisteet. Kokeile aamupalalla heidän erikoisuuttaan Baileys-puuroa! Täydellinen tapa aloittaa aamu irlantilaisessa kylässä. Aamupalalistalta tosin tuntuu hankalalta valita, sillä kaikki kuulostaa niin herkulliselta! Sijainti ei voisi olla parempi, aivan meren ääressä ja viiden minuutin kävelymatkan päässä Dinglen keskustasta.”

Missä: The Wood, Dingle, County Kerry

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä!

Sofitel Grand – Sopot

Sofitel Grand Sopot ©Sofitel Grand Hotel
Sofitel Grand Sopot ©Sofitel Grand Hotel

Konrad Sopyllo / Sopot: “Haluatko yöpyä kuin suurvallan päämies? Aikoinaan kasinohotelliksi rakennettu Sofitel on edelleen Puolan hienoimpia yöpymispaikkoja. Toisen maailmansodan aikana rakennus toimi tulenjohtoyksikköna ja Hitlerin lomailupaikkana. Katukielessä Grandiksi kutsuttu hotelli sijaitsee aivan Sopotin keskustassa hiekkarannalla. Vieraslistalta löytyvät muun muassa Vladimir Putin ja Fidel Castro.”

Missä? Sopotin hiekkarannalla kävelylaiturin juurella. Powstańców Warszawy 12/14

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä!

Circus Hotel – Berliini

Circus-hotellin riikinkukkohuone.
Circus-hotellin kaikki huoneet ovat yksilöllisiä.

Erica Löfman / Berliini: “Ystäväporukan perustama hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Berliinin ravintoloiden ja yöelämän tutkailua ajatellen. Kaikki huoneet on sisustettu yksilöllisesti ja hotellin yleisfiilis on siisti ja puhdas. Asukkaiden käytössä on myös mukava pieni kattoterassi. Hotellissa pyritään koko ajan tekemään ekologisia ratkaisuja ekosähköstä ilmastointilaitteiden ja minibaareien poisjättämiseen. Kylpyhuonetuotteet ovat paikallista luomukosmetiikkaa. Äänieristetyksestä huolimatta erityisen herkkäunisen kannattaa toivoa huonetta sisäpihan puolelta!”

Missä: Rosenthaler Str. 1, Mitte. U8, M1, M8: Rosenthaler Platz

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä!

Hotel Brummell – Barcelona

Hotel Brummell © Hotel Brummell
Brummell on Barcelonan Tripsterin Paulan suosikkihotelli © Hotel Brummell

Paula Kultanen Ribas / Barcelona: “Kun majoitun Barcelonassa hotellissa, toivon, että Brummellissa on huone vapaana! Designhotellin alakerran Garagessa järjestetään joogatunteja ja tapahtumapäiviä, jolloin design-vaatteiden, asusteiden ja luomutuotteiden myyjät kokoontuvat keräämään paikalle kaupungin hipväkeä. Joogatunnit sisältyvät myös huoneen hintaan. Kattoterassilla on minikokoinen uima-allas ja saunakin täältä löytyy. Huoneissa pohjoismainen sisustus sekä huikeat näkymät Montjuïc-vuorelle. Alakerran itsepalvelubaarista saa hakea naposteltavaa, viiniä ja vermuttia, kunhan maksaa tuotteet lähtiessä.”

Missä: Poble-secissä, Montjuïc-vuoren kupeessa, Nou de la Rambla 174. Metro: L2/L3 Parallel

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä

Arctic Light Hotel – Rovaniemi

Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel on Rovaniemen paras hotelli. Kuva: Liisa Kuittinen

Liisa Kuittinen / Lappi: “Vuonna 2015 avatusta viiden tähden Arctic Light Hotelista on tullut rovaniemeläisten ylpeydenaihe. Amerikkalainen Travel+Leisure-matkailulehti valitsi sen vuonna 2016 maailman 11. parhaaksi hotelliksi. Vanhaan kauppalantaloon rakennettu tyylikäs boutique-hotelli oli lehden Top 50 -listalla ainoa pohjoismainen hotelli ja paras eurooppalainen hotelli. Rovaniemeläiset käyvät hotellissa aamiaisella.”

Missä: Valtakatu 18, Rovaniemi

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä

Hotel Egilsen – Islanti

Hotel Egilsen; tyylikäs ja pieni butiikkihotelli Stykkishólmurin kalastajakylässä. Kuva: Hotel Egilsen.

Satu Rämö / Islanti: “Snæfellsnesin niemimaa on upea matkakohde. Jäätikkömaisemat, kuohuva meri, pitkät hiekkarannat, paljon kohtalokkaita kallionkielekkeitä ja pienten kalastajakylien tunnelmaa. Hotel Egilsen on täydellinen majapaikka, jos arvostaa design-huonekaluja, kirjallisuutta ja rauhallista tunnelmaa. Vanhaan kauppaan rakennettu butiikkihotelli on hieno, mutta ei pröystäilevä. Huonet ovat melko pieniä, mutta sen minkä tilassa häviää, voittaa tunnelmassa ja laadukkaissa materiaaleissa.”

Missä: Aðalgata 2, Stykkishólmur 

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä

Hotel Selina Secret Garden – Lissabon

Selina Secret Garden sopii hyvin yksinreissaavalle. Kuva: Selina Secret Garden
Selina Secret Garden sopii hyvin yksinreissaavalle. Kuva: Selina Secret Garden

Saara Helkala / Lissabon: “Ihanan värikkäin seinämaalauksin ja viherkasvein sisustettu Selina Secret Garden sijaitsee keskellä Lissabonin trendikkäintä kaupunginosaa São Bentoa. Selina kätkee sisäänsä hotellin, jossa on yksittäisiä huoneita sekä hostellityyppisiä jaettuja huoneita. Niiden lisäksi paikassa on kiva kahvila, kattoterassi, oma pieni uima-allas sekä myöskin viihtyisä co-working-tila. Selinasta voi myös buukata vaikkapa joogatunteja tai retkiä. Selina on myös yhteisöllinen paikka jossa monet paikalliset luovien alojen ihmiset kohtaavat erilaisten ilmaisten tapahtumien ja luentojen merkeissä. Yksin reissaavalle tämä onkin oiva majoituspaikka.”

Lissabonin Selinan lisäksi paikalla on toimipisteet myös Ericeiran surffikylässä sekä eteläisen Portugalin Vila Nova de Milfontesissa.

Missä: Beco Carrasco nº1, Lissabon

Katso ajantasaiset hinnat ja tee varaus tästä

Blue Sands Inn – Santa Barbara

 sisustuksessa käytetään värikkäitä tekstiilejä ja luonnonmateriaaleja. Kuva: Blue Sands Inn
Sisustuksessa käytetään värikkäitä tekstiilejä ja luonnonmateriaaleja. Kuva: Blue Sands Inn

Reetta Kemppi / Kalifornia: “Viehättävä ja moderni, uima-altaalla varustettu hotelli Santa Barbaran rannan läheisyydessä. Hotelli vie amerikkalaisessa mittakaavassa ympäristöajattelun ilahduttavan pitkälle. Huoneissa on esimerkiksi täytettävät, lasiset vesipullot muovipullojen sijaan. Tunkkaisia kokolattiamattoja ei ole. Sen sijaan sisustuksessa käytetään espanjalaiseen kolonialistiseen arkkitehtuuriin sopivia värikkäitä tekstiilejä ja luonnonmateriaaleja. Hotelli esittelee paikallisten taiteilijoiden teoksia. Huoneissa on mikroaaltouunit ja jääkaapit.”

Missä: 421 S.Milpas Street, Santa Barbara

Katso ajantasaiset hinnat ja tee varaus täältä

HOBO Hotel – Tukholma

HOBOn huoneet ovat pienet mutta tehokkaasti sisustetut. Kuva: HOBO Hotel
HOBOn huoneet ovat pienet mutta tehokkaasti sisustetut. Kuva: HOBO Hotel

Soile Vauhkonen / Tukholma: “HOBO on New Yorkin ja Lontoon ACE-hotellien pikkuserkku. Kompakteissa, mutta supertoimivissa huoneissa on hyödynnetty innovatiivisia säilytysratkaisuja ja vempeleitä. Vuoteet ovat mukavat ja suihkut tarpeeksi tilavat, wifi toimii nopeasti ja respan kanssa voi olla yhteydessä tekstiviesteillä. HOBOn arvomaailma perustuu vastuullisuuteen ja hotellin ravintolat hyödyntävät paikallisia luomuraaka-aineita. Kausittainen menu pohjautuu Pohjoisen parhaisiin makuihin. Aulan urbaanin yrttitarhan antimia hyödynnetään niin ruoka-annoksissa kuin cocktaileissa – joten täällä lähiruoka on todella lähellä kasvanutta. HOBO soveltuu erityisen hyvin aktiiviselle kaupunkimatkailijalle, diginomadille ja designin ystävälle.”

Missä: Brunkebergstorg 4, Tukholma

Katso ajantasaiset hinnat ja tee varaus täältä

1st Hotel Brooklyn Bridge – New York

1 Hotel Brooklyn Bridge on Alli Haapasalon suosikkihotelli. Kuva: 1 Hotel Brooklyn Bridge
1 Hotel Brooklyn Bridge on Alli Haapasalon suosikkihotelli. Kuva: 1 Hotel Brooklyn Bridge

Alli Haapasalo/ New York: Supertyylikäs (ja superkallis) hotelli, jonka huoneista aukeaa New Yorkin hienoin maisema kohti Brooklyn Bridgeä ja Manhattania. 1 Hotel toimii kokonaan tuulieneregialla, ja ihastuttavien huoneiden sisustuksessa on käytetty pitkälti kierrätysmateriaaleja. Kylpyhuoneessa viiden minuutin tiimalasi muistuttaa vedentuhlaajalle, että olisi jo aika lopettaa. Hotellin ravintolassa ja kahvilassa voit syödä brooklynilaisista tuotteista valmistettua lähiruokaa. Kattoterassibaarilla ei voisi olla parempaa sijaintia.

Missä: 60 Furman Street (at Doughty Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *