Lissabonin yöelämä

Portugalilaiset käyvät ulkona paljon – myös arkisin ja varsinkin kesäaikaan. Tuntuukin että kaupungissa juhlitaan lähes joka ilta. 

Yöelämässä alkoholia saatetaan nauttia paljonkin, mutta päihtyneitä paikallisia näkee silti erittäin harvoin. Näkyvästi humalassa olemista pidetään merkkinä huonoista käytöstavoista. Lissabon on edelleen turvallinen kaupunki, mutta olethan tarkkana taskuvarkaiden varalta varsinkin yöelämän tungoksessa. Varo myös yöaikaan erityisesti keskusta-alueen pankkiautomaateilla asioidessasi. Myöhäisillan bilealueeksi muuttunut Cais do Sodré saattaa olla myös hieman rauhaton keskiyön jälkeen. 

Lue myös Tripsterin kahvilavinkit Lissaboniin: monet kahvilat ovat auki yömyöhään!

Tärkeimmät bilealueet: Bairro Alto, Bica ja Cais do Sodré

Lissabonin omalaatuinen baarikulttuuri on aika pitkälti baarien edessä hengailua, varsinkin Bairro Alton ja Bican alueilla. Nämä kaksi bilealuetta sijaitsevat lähellä toisiaan ja ne ovat niin paikallisten kuin turistienkin suosiossa. Yksi Bairro Alton keskeisimmistä katu on nimeltään Rua da Rosa, Bicassa taas lähes kaikki tuntuu keskittyvän Rua da Bica de Duarte Belo -kadun lähistölle. 

Paikallisten suosima tapa viettää iltaa on mennä illalliselle kello 21, siirtyä puolenyön maissa Bairro Alton tai Bican alueelle muutamille drinkeille ja siirtyä kahden maissa Cais do Sodréssa sijaitsevalle Pink street -baarikadulle. Yläkaupungin baarit sulkevat jo kahden maissa, Cais do Sodrén alueen baarit taas saavat olla auki yleensä neljään, joissain tapauksissa kuuteenkin asti.

Kivoja baareja keskeisimmillä bilealueilla

Pensão Amor

Pensão Amor oli joskus muinoin bordelli mutta nyt siitä on tehty tunnelmallinen ja suosittu baari. Varaudu jonottamaan tänne sisälle! Paikassa on usein dj ja varsinkin viikonloppuöisin tunnelma katossa. Päiväsaikaan Pensão Amor on auki kahvilana, jossa on myös kiva peini terassi.

Osoite: Rua do Alecrim 19
Metro: Cais do Sodré

O Bom O Mau e O Vilão

Lähellä Pink street-bilekatua sijaitseva suuri baari on nimetty Hyvät, pahat ja rumat -elokuvan mukaan. Tässä persoonallisesti sisustetussa baarissa on pieni tanssilattia ja usein dj.

Osoite: Rua Do Alecrim 21
Metro: Baixa-Chiado tai Cais do Sodré

Crafty Corner

Tämä erikoisoluiden ystävän suosikkipaikka sijaitsee lähellä Cais do Sodrén baarikeskittymää. Crafty Corner tarjoilee 12 erilaista portugalilaista pienpanimo-olutta sekä kyytipojaksi pientä purtavaa.

Osoite: Travessa Corpo Santo 15
Metro: Baixa-Chiado tai Cais do Sodré

Rive Rouge

Jos mielesi tekee tanssimaan, suuntaa tähän yökerhoon. TimeOut Marketin ylimmässä kerroksessa sijaitsevaan Rive Rouge on avoinna neljään asti yöllä ja sen musiikki on yleensä elektropainotteista.

Osoite: Praça de Dom Luís I
Metro: Cais do Sodré

Social B

Tässä tunnelmallisessa baarissa jossa soi usein jazz. Valmista drinkkilistaa täällä ei ole, koska ideana on kertoa baarimikolle omat mieltymyksensä, joiden mukaan hän sekoittaa sinulle drinkin. Social B:stä saa myös ruokaa.

Osoite: Rua da Boavista 116
Metro: Cais do Sodré

Bicanela

Bilealue Bican sydämessä sijaitseva sympaattinen baari, jossa ei ole mitään ihmeellistä, mutta jostain syystä se on aina täynnä.  Listalla on tavallisia juomia ja yksinkertaisia toasteja. Tunnelma on tärkein!

Osoite: Travessa da Laranjeira 17
Metro: Baixa-Chiado

Janela d´Atalaia

Tässä pikkuisessa korttelibaarissa baarimikot tuntuvat kavereilta ja meno on rento, täällä saa jopa tupakoida. Tilaa cocktail tai kokeile paikan sangriaa, molemmat ovat erittäin kohtuuhintaisia. Jos satut Lissaboniin tärkeän jalkapallomatsin aikaan, täällä katsotaan takuulla sitä, hyvässä yhteishengessä.

Osoite: Rua da Atalaia 160
Metro: Baixa-Chiado

Lisää baarisuosituksia kaupunginosittain löydät Tripsteri Lissabon-oppaasta!

© Saara Helkala

Saara Helkala

Aurinkoisessa Lissabonissa neljä vuotta asunut graafikko ja kirjoittaja, joka ihastelee edelleen päivittäin kauniita kaakelikuvioita ja pastellivärejä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *