Lissabon – shoppailu

Lissabonissa on paljon kivoja pikkuputiikkeja ja ostoskeskuksia. Tuliaisiksi kannattaa ostaa paikallisia erikoisuuksia, kuten korkista valmistettuja tuotteita. Myös syötävät herkut kuten juustot, oliiviöljy ja viinit ovat hyviä tuliaisia.

Ostoskeskusten ja pikkuputiikkien lisäksi kannattaa vierailla legendaarisella Feira da Ladran ulkokirpputorilla. Aamuyhdeksältä aukeavalta kirpparilta löytyy ihan mitä tahansa aina vaatteista huonekaluihin, koruihin ja astioihin ja se järjestetään ympäri vuoden tiistaisin ja lauantaisin.
Osoite: Campo de Santa Clara
Metro: Santa Apolónia

Muista kuitenkin shoppaillessasi tämä: Älä koskaan osta kirpputoreilta tai edes antiikkikaupoista lissabonilaisten talojen seinistä tuttuja koristeellisia kaakeleita. Ne on irroitettu laittomasti yön pimeinä tunteina talojen seinistä ja laattojen laiton myynti tekee suurta hallaa kaakelikulttuurille. Vanhoja käsinmaalattuja kaakeleita ei saa enää mistään aukkoja paikkaamaan ja monen talon seinässä näkyykin rumia aukkoja joista kaakelit on pihistetty. 

 

Paikallista muotia

Jos haluat tutustua portugalilaiseen muotiin ja designiin, kannattaa katsastaa esimerkiksi nämä paikat:

The Feeting Room Lisbon

Tässä suuressa konseptikaupassa on myynnissä paljon ihania merkkejä, niin Portugalista kuin muualtakin maailmasta. Feeting Room myy tuotteita niin naisille kuin miehillekin, valikoimassa on kenkiä, vaatteita, asusteita kuin hajuvesiäkin. Portugalilaisista merkeistä täällä on edustettuna muun muassa +351, Officina Lisboa, Inlu ja Manjerica.

Osoite: Calçada Sacramento 26
Metro: Baixa-Chiado
www.thefeetingroom.com

Cerâmicas na Linha

Keramiikan ystävälle Lissabon on juuri oikea matkakohde! Tässä suuressa liikkeessä myydään kaunista portugalilaista keramiikkaa: astioita, keraamisia leikkuulautoja, kukkaruukkuja, ja koriste-esineitä. Osa tuotteista on myynnissä edullisin kilohinnoin ja kakkosluokan hyllystä teet löytöjä jo parilla eurolla. 

Osoite: Rua Capelo 16
Metro: Baixa-Chiado

Embaixada 

Upea palatsimainen Embaixada kätkee sisäänsä kaksi kerrosta kaikkea ihanaa. Praça do Príncipe Real -puiston laidalla sijaitsevasta kaksikerroksesta Embaixadasta löydät niin sisustustavaroita, vaatteita, luonnonkosmetiikkaa, koruja kuin sisustustavaraakin. Paikan alakerrassa on myös kaunis Gin lovers-baari. 

Osoite: Praça do Príncipe Real 26
Metro: Rato tai Baixa-Chiado

21pr Slow Retail Concept Store

Kiinnostaako portugalilainen muotoilu? Täältä löytyy vaikkapa Lissabonissa tehdyt kengät tai aurinkolasit! 21pr Slow Retail Concept Store sijaitsee Embaixadan vieressä ja myy paljon kaikkea ihanaa Portugalista ja muualta.

Osoite: Praça do Principe Real 20
Metro: Rato tai Baixa-Chiado

Fern – Portuguese designers

Rua da Rosa on keskeisin katu Bairro Alton kaupunginosassa ja sillä sijaitsee myös tämä kiva liike. Fern myy portugalilaista tuotteita, sekä vaatteita että asusteita. Valikoimaa on myös miehille. Jos mielit matkamuistoksi Lissabonin karttan, täältä saa mukaansa tyylikkään version siitä. 

Osoite: Rua da Rosa 197
Metro: Baixa-Chiado

Tuliaisia ja matkamuistoja 

Claus Porto

Portugalilaisen Claus Porto -merkin saippuakauppa huikean kaunis. Merkki on valmistanut saippuoita jo 130 vuotta. Nämä erityisen kauniisti pakatut laadukkaat saippuat ovat ihana tuliainen. 

Osoite: Rua da Misericórdia 135
Metro: Baixa-Chiado
www.clausporto.com/pt/

A Vida Portuguesa
Kaunis konseptikauppa täynnä erilaisia kauniita portugalilaisia tuotteita, mm. pieniä mattoja, oliiviöljyä, kortteja, julisteita ja ruoka-aineita ihanissa pakkauksissa. Täältä löydät ihanimmat tuliaiset ja matkamuistot! Vida Portuguesalla on useampi myymälä Lissabonin alueella, niistä suurin sijaitsee Largo do Intendente aukiolla, kaksi pienempää taas ydinkeskustassa.
Osoitteet:
Rua Ivens 2
Rua Anchieta 11
Largo do Intendente Pina Manique 23
www.avidaportuguesa.com

Kaikki shoppailuvinkit Lissaboniin:

© Saara Helkala

Saara Helkala

Aurinkoisessa Lissabonissa neljä vuotta asunut graafikko ja kirjoittaja, joka ihastelee edelleen päivittäin kauniita kaakelikuvioita ja pastellivärejä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *