Lissabon – hotellit

Lissabonissa on hotelleja, hostelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja nykyisin lähes jokaisessa kaupunginosassa. Lissabon on kohtalaisen pieni kaupunki, jossa on helppo liikkua niin kävellen kuin julkisella liikenteellä. Siksi majoituksen sijainnilla ei ole niin suurta väliä, kunhan pysyttelee keskusta-alueen tuntumassa. Tripsteri ei suosittele ensisijaisesti majoituksen ottamista Airbnb:n kautta paikallisille aiheutuvan haitan vuoksi. Airbnb:n myötä paikallisten vuokrataso on muutamassa vuodessa tuplaantunut. 

Jos haluat olla lähimpänä ydinkeskustaa ja välttää kipuamasta jatkuvasti ylämäkiä, kannattaa majoittua Baixa-Chiadossa, Avenida da Liberdade -kadun varrella tai Marques de Pombalissa. Autenttisempaa tunnelmaa etsivälle on vuosia suositeltu Alfaman ja Mourarian alueita. Tosin, kun samaa etsiviä turisteja on suuri määrä, autenttisuus vaihtuu helposti kadut tukkiviksi turistimassoiksi. Perheellisen tai pitkiä yöunia kaipaavan ei kannata majoittua meluisassa Bairro Altossa tai Cais do Sodréssa, bilelomalle tulevalle ne taas ovat oiva vaihtoehto. Kivoja nousevia alueita ovat muun muassa Campo de Ourique, São Bento ja Intendente. Jos haluat olla lähellä homobaaritajontaa, majoitu ehdottomasti Princípe Realissa.

Luksusta etsivälle

Palácio Belmonte

Jos matkabudjetti on hieman suurempi, upea Palácio Belmonte on varma valinta. Alfamassa sijaitseva butiikkihotelli tarjoilee upeita sviittejä, joista jokainen on sisustettu eri tavoin. Tarjolla on lissabonilaiseen tapaan kauniita kaakeleita, upeita näkymiä ja uima-allaskin löytyy.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Designin ystävälle

Shiadu

Shiadulla on pieniä boutique-hotelleja muutamassakin eri lokaatiossa Lissabonissa, juuri niillä trendikkäimmillä alueilla, muun muassa Princípe Realissa. Nämä huoneet on sisustettu tyylikkään värikkäästi ja monesta löytyykin lissabonilaista taidetta ja keramiikkaa. Shiadun kautta voi myös varata retkiä, joista osa on maksuttomia.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Dear Lisbon

Monissa pikkuhotelleissa ei ole uima-allasta, mutta Dear Lisbonin Santa Catarinan lokaatiossa on ehkä koko kaupungin kaunein sellainen. Hotelli on muutenkin oiva valinta designin ystävälle, sen sisustus on todella kaunis. Dear Lisbonilla on useampi lokaatio juuri parhailla alueilla, esimerkiksi Santa Catarinassa ja trendikkäässä São Bentossa.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Tyylikkäälle hipsterille

Casa Calma

Casa Calma on São Bentossa sijaitseva minikokoinen boutique-hotelli. Huoneet on sisustettu kauniin skandinaaviseen tyyliin ja yhteiskäytössä on keittiö sekä olohuone, joten paikasta voi löytyä helposti myös juttuseuraa. Sijainti on kauniilla, rauhallisella alueella, jossa on kuitenkin kivoja kahviloita ja ravintoloita.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Budjettimatkaajalle

Passport Hostel

Yön hostellimajoituksessa voi saada halvimmillaan parilla kympillä. Lissabonin ydinkeskustan keskeisimmällä alueella sijaitseva Passport Hostel tarjoilee niin dormeja kuin omia huoneitakin. Boutique-hostelliksi itseään nimittävä paikka on paljon normihostellia tyylikkäämpi.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Kulttuurin ystävälle

Largo Residência

Vintagetyylisellä Largo Residêncialla on yksityisiä huoneita, dormeja ja jopa taiteilijaresidenssi. Paikka on keskittynyt kulttuuriin ja järjestää jopa omia tapahtumia. Keskeisellä Largo do Intendentellä sijaitsevasta paikasta saa yösijan halvimmillaan kolmellakympillä.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Yksin reissaavalle

Selina Secret Garden

Värikkäin seinämaalauksin ja viherkasvein sisustettu Selina Secret Garden sijaitsee keskellä Lissabonin trendikkäintä kaupunginosaa São Bentoa. Selina kätkee sisäänsä hotellin, jossa on yksittäisiä huoneita sekä hostellityyppisiä jaettuja huoneita. Niiden lisäksi paikassa on kiva kahvila, kattoterassi, oma pieni uima-allas sekä myöskin viihtyisä co working-tila. Selina on myös yhteisöllinen paikka jossa monet paikalliset luovien alojen ihmiset kohtaavat erilaisten ilmaisten tapahtumien ja luentojen merkeissä.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Etsi hotelleja Lissabonista

Booking.com

Saara Helkala

Aurinkoisessa Lissabonissa neljä vuotta asunut graafikko ja kirjoittaja, joka ihastelee edelleen päivittäin kauniita kaakelikuvioita ja pastellivärejä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *