Taiteilijan vinkit Rio de Janeiroon!

Taiteilija Fabio Sombran vinkit Rio de Janeiroon:

Fabio Sombra on yksi Brasilian rakastetuimmista taiteilijoista, joka kuvaa kotikaupunkiaan Rio de Janeiroa vilpittömästi ja värikkäästi. Sombran naivistiset teokset pursuavat elämäniloa. Tässä Fabion vinkit Rioon:

Rio de Janeiro, vinkit

1. Musiikki: Rio Cenarium (Centro/Lapa). Tämän historiallisen kulttuuripaviljongin musiikkivalikoima on virheetön. Brasilian taidokkaimmat artistit ovat täällä.

Missä: Rua do Lavradio, 20 – Centro, +55 (21) 3147-9000/9001/9002

www.rioscenarium.art.br

2. Ruoka: Academia da Cachaça (Leblon). Riskinä on, että kerran täällä käytyäsi et halua käydä muualla. Maailman parhaan caipirinha-drinksun voi nauttia täällä.

Missä: Rua Conde Bernadotte, 26, +55 (21) 2529-2680, +55 (21) 2239-1542

www.academiadacachaca.com.br

3. Unohtumaton kokemus: Praia Vermelha. (Urca) Joka maanantai ja perjantai-ilta paikalliset muusikot soittavat uusia kappaleitaan rannalla. Naposteltavaa ja juomia rantakojuista. Säävaraus. Vapaa pääsy.

4. Samba: Praça São Salvador (Laranjeiras/Flamengo). Samba-ilta, joka lauantai. Seitsemästä yöhön. Ota mukaan oma tampuuriini ja anna rytmin ravisuttaa kehoasi. Säävaraus. Vapaa pääsy.

5. Baari ja Ruoka: Cervantes (Copacabana). Rehellistä ja konstailematonta ruokaa, joka makuun. Auki pikkutunneille asti eli loistava valinta iltakemujen päätteeksi.

Missä: Av. Prado Júnior, 335 – Loja B – Copacabana, Rio de Janeiro, +55 (21) 2275-6147.

restaurantecervantes.com.br

 

Teksti ja kuva: Jan Vuorenlaakso, Tripsteri, Rio de Janeiro

Jan Vuorenlaakso

Helsingissä, Genevessä, Edinburghissa ja Oslossa asunut freelancer, joka on erikoistunut kirjoittamaan Rio de Janeirosta ja Brasiliasta. Rio ja Brasilia ovat tulleet kirjoittajalle tutuiksi intensiivisen ja syväluotaavan ”kenttätutkimuksen” kautta. Vuotuisia ”tutkimusmatkoja” Brasiliaan on tähän mennessä kertynyt viisitoista.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *