Rio de Janeiron kaupunginosat

Ipanema ja Leblon alueina ovat Rio de Janeiron parhaita kaupunginosia; erinomaiset rannat, laaja valikoima ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Näillä mukavilla ja turvallisilla alueilla voit nauttia pitkistä kävelyistä myös illalla. Näiltä alueilta löydät myös korkeatasoisimmat kauneushoitolat, joiden edistyneet hoidot ja tuotteet tekevät vaikutuksen. Tunnelmallisissa kirjakaupoissa vierähtää helposti muutama tunti.

Lagoa on Ipaneman ja Leblonin takana oleva järvi ja sen ympärillä oleva kaupunginosa. Tämä on loistava alue reippailuun, kuten  pyöräilyyn, lenkkeilyyn tai kävelyyn. Järven ympäri kiertää kevyen liikenteen väylä, jossa on tasaisin väliajoin kuntoilupisteitä ja pyöränvuokrauspaikkoja.

Jardim Botânicon puutarhakaupunginosa on kaunis ja rauhallinen alue, joka on täynnä eksoottisia kasveja ja puita. Kaupunginosan kadut ovat verrattain hiljaisia, mutta sieltä löytyy myös korkeatasoisia ravintoloita. Alueella sijaitsee myös upea Parque Lage -puisto, jonka kahvilan sunnuntaibrunssi on paikallinen salaisuus.

” Alueella sijaitsee myös upea Parque Lage -puisto, jonka kahvilan sunnuntaibrunssi on paikallinen salaisuus.”

Urca on Rion perinteisimpiä naapurustoja, rauhallinen ja turvallinen. Sokeritoppavuorelle vievät köysikaapelivaunut sijaitsevat Urcan alueella, joten vuorella vierailuun kannattaa yhdistää kävely tällä upealla alueella

Copacabana on suosittu koska valtaosa Rion hotelleista sijaitsee tällä alueella. Sen hiekkaranta on myös maailmankuulu. Ranta toimii myös näyttämönä konserteille, urheilutapahtumille sekä uuden vuoden ilotulitulituksille. Copacabanan ravintola- ja kahvilatarjonta on hyvin runsas.

Centrossa on päivällä mukaansatempaava tunnelma, joka iltaisin vaimenee miltei täysin. Alueella sijaitsevat monet historialliset rakennukset ja museot. Vältä aluetta iltaisin ja viikonloppuisin turvallisuutesi takia. Centrossa on vain vähän asukkaita ja tämä tekee iltaisin alueella liikkumisen turvattomaksi. Centrossa sijaitsee Rion upein kahvila Confeitaria Colombo, jossa voit kokea todellista historian siipien havinaa. Kahvila on yksi upeimpia kokemuksia Riossa kävijälle. Centroon pääset helposti metrolla, jää pois Carioca tai Cinelândia -asemilla, joiden ympäristössä on kaikki alueen nähtävyydet.

Barra da Tijuca (Barra) on moderni naapurusto, jonka hiekkarannat ovat Rion upeimpia. Barran ostosmahdollisuudet ja ravintolat ovat erinomaisia. Alueella toimi myös kesäolympialaisten kisakylä.

Lapa on tunnettu villistä iltaelämästään ja alue on piukassa juhlijoita etenkin loppuviikosta. Alueen historialliset rakennukset tarjoavat upeat puitteet juhlintaan. Lapa on naapurusto, jossa Samba ja Chorinho syntyivät. Lapan baareista sensaatiomaisin on Rio Scenarium, joka tarjoaa elävää musiikkia iltaisin. Varmistaaksesi sisäänpääsy varaa pöytä etukäteen tai saavu paikalle aikaisin.  Parhaiten paikalle pääsee taksilla, alue on hyvin tunnettu.

Santa Tereza on boheemi naapurusto, johon voit matkustaa vanhalla historiallisella ratikalla Lapan kaupunginosasta. Ratikkamatka on aika haipakkaa, hyvin mieleenpainuva ( ja pakaroihin painuva)  kokemus. Alueella on paljon hauskoja kauppoja, joista löydät tuliaisia. Santa Terezan ravintolat ja baarit ovat  käheän värikkäitä kokemuksia.

Lisätietoa sovelluksen avulla

Lisätietoja eri kaupunginosien ajankohtaisista tapahtumista, nähtävyyksistä ja ravintoloista löydät Rio de Janeiron kaupungin matkailukeskuksen Rio Book Maravilha-sovelluksesta, jonka voit ladata maksuttomasti älypuhelimeen tai tabletille. Löydät sovelluksen esimerkiksi Play Store tai App Store –kauppapaikoista.

Teksti ja kuva © Jan Vuorenlaakso, kuva Parque Lage -puistosta

Jan Vuorenlaakso

Helsingissä, Genevessä, Edinburghissa ja Oslossa asunut freelancer, joka on erikoistunut kirjoittamaan Rio de Janeirosta ja Brasiliasta. Rio ja Brasilia ovat tulleet kirjoittajalle tutuiksi intensiivisen ja syväluotaavan ”kenttätutkimuksen” kautta. Vuotuisia ”tutkimusmatkoja” Brasiliaan on tähän mennessä kertynyt viisitoista.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *