Rio Sul, ostoksilla Rio de Janeirossa

Rio on loistopaikka tehdä ostoksia. Brasilian hallitus asetti tuontitavaroille erittäin korkean tullin vuosikymmeniksi. Tämän ansiosta paikalliset merkit kasvoivat vahvoiksi kotimarkkinoilla. Rion ostoskeskuksissa kansainvälisten merkkituotteiden rinnalla paikallisten tuotemerkkien runsas valikoima ilahduttaakin ostoksilla kävijää.

Brasilialaisista merkkituotteista kiinnostuneen kannattaa ainakin tutustua näihin merkkeihin: Osklen, on vaatemerkki, jonka juuret ovat Rion surffauspiireissä. Mr. Cat tarjoaa laadukkaat kengät miehille ja naisille niin työhön kuin vapaa-aikaan. O Boticário, on kosmetiikkaketju, jonka valikoimasta löydät eksoottisia tuoksuja ja monipuolisen valikoiman tuotteita vaikka kotikylpylään. Havaianas-merkki tuottaa maailmankuuluja varvastossuja, jotka olivat pääasiassa köyhien siivoojien jalkineita vielä muutama vuosikymmen sitten. Nykyisin varvastossut ovat trendikäs valinta yhteiskuntaluokasta riippumatta. Lupo valmistaa sukkia ja alusvaatteita, merkin urheiluun suunnitellut alusvaatteet ovat tukevia ja hengittäviä. Taco on edullinen kauppa perusfarkkujen, t-paitojen ja shortsien hankkimiseen. Jos haluat tutustua paikalliseen sekatavarakauppaan niin suuntaa Lojas Americanas -liikkeeseen mistä löytyy kaikkea kaikille.

 Ostoksilla, Rio Sul ja muita ostoskeskuksia

Rion ostoskeskuksista tunnetuin on Rio Sul. Riosta löytyy isompiakin ostosparatiiseja, mutta Rio Sul on keskeisen sijaintinsa takia ykkönen.

Myös Botafogo Praia Shopping -ostoskeskus on suosittu kohde, nämä molemmat sijaitsevat Botafogon kaupunginosassa. Barra da Tijuca (Barra) on kaupunginosa, jonka ostoskeitaat ovat ylitsevuotavia. Monet Riossa asuvat tai siellä vierailevat harvoin kuitenkaan vaivautuvat edes käymään Barra da Tijucan kaupunginosassa. Rion olympialaiset saattoivat muuttaa tilannetta  pysyvästi, koska alueen liikenneyhteyksiin investoitiin rajusti ja kaupunginosaan rakennettiin uusia hotelleja ennen kisoja.

“Rion ehkä sympaattisin paikka tehdä ostoksia on sunnuntaisin auki oleva hippihenkinen taidetori, jonka löydät Praça General Osório -aukiolta, Ipaneman metroaseman pääsisäänkäynnin edustalta.”

Rion ehkä sympaattisin paikka tehdä ostoksia on sunnuntaisin auki oleva hippihenkinen taidetori, jonka löydät Praça General Osório -aukiolta, Ipaneman metroaseman pääsisäänkäynnin edustalta. Torilta löytyy mm. taidetta, tekstiilejä, kierrätysmateriaaleista valmistettuja käyttöesineitä, kuten kulhoja sekä kaikenlaista pientä jännittävää matkalaukun täytteeksi.

Luontaistuotteista kiinnostuneelle Brasilia on todellinen helmi. Luontaistuotekaupoista löytyy rohdot joka tarpeeseen. Riossa vierailevan kannattaa ostaa luontaistuotekaupasta flunssapäivien varalle ainakin Própolis-suihketta sekä Guaraná-pulveria, joka virkistää kahvia tehokkaammin.

 

Teksti ja kuva © Jan Vuorenlaakso

 

Jan Vuorenlaakso

Helsingissä, Genevessä, Edinburghissa ja Oslossa asunut freelancer, joka on erikoistunut kirjoittamaan Rio de Janeirosta ja Brasiliasta. Rio ja Brasilia ovat tulleet kirjoittajalle tutuiksi intensiivisen ja syväluotaavan ”kenttätutkimuksen” kautta. Vuotuisia ”tutkimusmatkoja” Brasiliaan on tähän mennessä kertynyt viisitoista.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *