Oslon yöelämä

Uniikkeja baarielämyksiä etsivän kannattaa suunnata Grünerløkkan kaupunginosaan, jossa pääkatu Thorvald Meyers gatelta löytyy useita pieniä, mutta tunnelmallisia illanviettopaikkoja. Kannattaa käväistä esimerkiksi drinkkibaari Aku Aku:ssa, 50-luvun rockabillytunnelmaa huokuvassa Ryes:ssä tai hankkia liput joihinkin Parkteatret-klubin lukuisista konserteista. Jos sattuu olemaan kaupungissa sunnuntai-iltana, Blå-klubin ilmaista Big Band -konserttia ei kannata jättää väliin – Blå täyttyy joka sunnuntai ääriään myöten täyteen.

Suuri osa nuorten suosimista klubeista ja baareista löytyy aivan Oslon keskustasta Youngstorgetin ympäristöstä. Himkok-baari on saanut valtiolta erityisluvan vahvojen alkoholijuomien valmistamiseen, ja baarissa voi maistella oman tislaamon akevittiä eli akvatiittia, giniä ja vodkaa ja niistä valmistettuja drinkkejä. Baarin ovi on hieman piilossa ja huomaamaton, mutta rohkeasti sisään vaan. Toinen kiinnostava drinkkibaari on nimensä mukaisesti Torggatalta löytyvä Torggata Botaniske, jonka cocktaileista nautitaan puutarhasta inspiraationsa saanessa, mutta silti pelkistetyssä baarissa. Kotoisessa Mono:ssa järjestetään paljon keikkoja, Internasjonalen on tunnettu drinkeistään ja Revolver on nuoremman juhlaväen suosiossa. Konemusiikista tykkäävän kannattaa suunnata The Villa -klubille, joka on valittu yhdeksi maailman parhaista klubeista. Rauhallisempaa illanistuskelua kaipaavan kannattaa suunnata Grønlandin kaupunginosassa sijaitsevaan, kotoisaan Oslo Mekaniske Verkstediin tai lautapeleihin erikoistuneeseen Tilt-baariin Torggatalle.

Oslossa järjestetään kaupungin kokoon nähden runsaasti konsertteja, ja kaikki kaupungin parhaat konserttipaikat ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Tarkista Oslon-reissua varten esimerkiksi Oslo Spektrum, Sentrum Scene, John D, Rockefeller -areenoiden konserttitarjonta.

Pikkutunneilla yllättävään nälkään voi hakea helpotusta keskustan lukuisista kebab-ravintoloista tai läpi yön auki olevista ketjukioskeista, joista voi perinorjalaiseen tyyliin napata mukaansa hot dogin peruna- tai katkarapusalaatilla ja paahdetulla sipulilla.

© Anniina Korpela

 

 

Anniina Korpela

Norjassa viisi vuotta asunut toimittaja ja viestintäammattilainen, jonka suurimmat Oslo-rakkaudet ovat Kampenin ja Vålerengan kaupunginosien pienet, värikkäät puutalot ja bussilinja 37.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *