Oslon hotellit ja hostellit

Mitä sitä kaunistelemaan: Oslossa majoittuminen ei maan hintatason mukaisesti ole edullista. Keskustaa ja parhaita paikkoja hallitsevat suuret hotelliketjut ja hotelleja, joiden takana ei olisi jokin isoista ketjuista, on harvassa. Mutta ei huolta, vaihtoehtoja riittää silti.

Oslon kantakaupunki on suhteellisen tiivis, joten valitsemalla keskustahotellin pääset todennäköisesti kävellen kaikkialle. Ja keskusta-alueella hotellien tarjonta on tietysti suurinta. Muita hyviä alueita ovat muun muassa ylellinen Frogner, merellinen Aker Brygge ja urbaani Grunerløkka. Kauniista maisemista ja luonnonrauhasta nauttivan kannattaa tutustua esimerkiksi Holmenkollenin Scandic-hotelliin.

Norjan kaksi suurinta, kansainvälistä hotelliketjua ovat Nordic Choice Hotels ja Thon Hotels. Nordic Choice -ketjun omistaa Norjan julkkispiireissä viihtyvä Petter Stordalen, joka on yksi Norjan rikkaimmista ihmisistä. Nordic Choice on yksi Skandinavian suurimpia hotelliketjuja ja siihen kuuluu muun muassa Comfort, Clarion, Clarion Collection, Quality, Quality resort -nimiset hotellit. Oslossa ja sen lähialueilla on 20 Nordic Choice -ketjuun kuuluvaa hotellia. Nimet kertovat hotellin tasosta ja kohderyhmästä. Clarion Hotel -nimiset hotellit on brändätty luksus- ja desinghotelleiksi, Clarion Collection luotu erityisesti liikematkustajien tarpeisiin, Quality Hotel -hotelleja löytyy yleensä pienemmistä kaupungeista, Quality Resorts -hotellit tarjoavat esimerkiksi liikunta-aktiviteetteja, Comfort -nimiset hotellit ovat edullisia ja sijaitsevat kaupunkien keskustoissa ja Comfort Hotels Xpress -hotellit ovat moderneja mutta edullisia vaihtoehtoja, joissa huoneiden ovat avautuvat älypuhelimella.

Thon Hotels -ketjun puolestaan omistaa Olav Thon, leppoisa vanha herra, ja kiinteistösijoituksilla omaisuutensa kerännyt Norjan rikkain mies. Thon-hotelleja on Oslossa 16. Thon-ketjun keskihintaiset hotellit löydät täältä ja budjettimatkaajan hotellit täältä.

Oslon luksushotellit ovat tietysti ylellisiä sanan todellisessa merkityksessä. Merinäköalaa, historiaa ja modernia taidetta arvostaville löytyy kullekin vaihtoehtonsa. Ylellisten hotellien suositukset löydät täältä. Koska suuret hotelliketjut hallitsevat Osloa suhteellisen voimakkaasti, on tarjolla lukuisia, keskihintaisia vaihtoehtoja. Ketjuhotellit ovat turvallinen ja luotettava vaihtoehto, ja runsasta aamiaispöytää arvostavan paratiisi. Oslo ei varsinaisesti ole edullisten yösijojen mekka ja esimerkiksi hostellien taso saattaa olla keskimääräistä eurooppalaista standardia huonompi. Joukkoon mahtuu kuitenkin lukuisia helmiä ja joillain paikoista on oma, viehättävä historiansakin. Listauksen Oslon parhaista edullisista majoitusvaihtoehdoista löydät täältä. Budjettimatkaajan kannattaa mahdollisuuksien mukaan tilata aamiainen hotellista tai ostaa aamiaistarvikkeet tavallisesta ruokakaupasta, sillä joka päivä nautittuina kahvila-aamiaisiin saa Oslossa kulumaan pitkän kruunun. Siksi kannattaakin punnita, haluaako maksaa enemmän hotellista, jonka hintaan sisältyy aamiainen, vai majoittua edullisesti mutta käyttää rahat kahvila-aamiaisiin.

Lue tarkemmat hotellisuositukset:

© Anniina Korpela

Etsi hotelleja Oslosta

Booking.com

Anniina Korpela

Norjassa viisi vuotta asunut toimittaja ja viestintäammattilainen, jonka suurimmat Oslo-rakkaudet ovat Kampenin ja Vålerengan kaupunginosien pienet, värikkäät puutalot ja bussilinja 37.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *