Oslon parhaat näköalaravintolat

Ekebergrestauranten

Patsas- ja veistospuistosta tunnetulla Ekeberg-kukkulalla sijaitsevan valkoisen Ekebergrestauranten-funkisravintolan terassilta näkee ihan koko Oslon. Ruoka on erinomaista, listalta löytyy puhtaita makuja ja palvelu on ensiluokkaista. Ravintolan jättimäisellä terassilla voi pistäytyä myös muuten vain oluella tai viinilasillisella, ja pihalla olevat kiikarit voi suunnata ydinkeskustaan tai kauas Oslonvuonoon. Pöytävaraus yleensä välttämätön.

Osoite: Kongsveien 15

Grefsenkollen Restaurant

Grefsenkollen-ravintolassa voi illastaa kotoisasti takkatulen luomasta tunnelmasta nauttien. Pohjoismaisia makuja tarjoilevat annokset valmistetaan mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotetuista raaka-aineista. Perinteikäs puutalo tarjoaa menneen ajan Norja-tunnelmaa ja ravintolan edustalta on komeat näkymät alas Oslon kaupunkiin ja Oslonvuonoon.

Osoite: Grefsenkollveien 100.

34 Restaurant

Norjan korkeimman rakennuksen, Radisson Blu Plaza Hotellin ylimmässä kerroksesta löytyy 110 metriä maanpinnan yläpuolella sijaitseva 34-ravintola. Ikkunoista avautuu huikeat näkymät niin alapuolella kiemurteleville ydinkeskustan kaduille kuin kauemmas Holmenkollenillekin. Näkymät ovat tosin tapasruokaa paremmat, ja myös hintataso on hotelliravintoloiden tapaan korkea. Mutta vaikkei illastaisikaan, kannattaa pistäytyä ravintolan viereisessä baarissa katsomassa, miltä Oslo näyttää iltavalaistuksessa. Takaisin maankamaralle pääsee laskeutumaan lasisella näköalahissillä, jonka ovi on hieman piilossa baarin takaosassa.

Osoite: Sonja Henies plass 3.

Signalen

Jos haluat nauttia meri-ilmasta ruoan tai juoman äärellä, ota Aker Bryggen satamasta paikallisliikenteen lautta Nesoddtangenille ja syö illallinen Signalen-ravintolassa. Tarjolla on rehtiä ravintolaruokaa, kuten voileipäkolmioiden väliin koottuja burgereita. Oslonvuonon aallot lyövät rantaan vain muutaman metrin päässä terassista. Myöhemmin illalla ravintola muuttuu baariksi, jossa järjestetään paljon konsertteja.

Osoite: Tangenveien 1.

Solsiden restaurant

Yli 20 vuotta samalla paikalla Oslonvuonon rannalla toiminut Solsiden tarjoilee mereneläviä. Ja ne nautitaan mieluiten ulkoterassin auringossa valkoviinin kera, vaikkakin vaaleat sisätilat eivät jää valoisuudessan terassin varjoon. Ruokalistalta löytyy jos jonkinsorttisia katkarapuja, simpukoita ja kaloja – jopa siilihaita.

Osoite: Akershusstranda 13.

Festningen Restaurant

Oslon keskustassa, Oslonvuonon rannassa sijaitsevassa Akerhus Festning -linnoituksessa sijaitseva Festningen on rento ravintola, jonka juju on kesäaikaan suuri, 80-paikkainen terassi, ulkokeittiö sekä -baari. Meny tarjoaa kansainvälisiä makuja aina burgereista härkätartariin, sinisimpukoihin ja fish’n chips -annoksiin. Upeat maisemat Oslonvuonoon.

Osoite: Myntgata 9.

© Anniina Korpela

 

Anniina Korpela

Norjassa viisi vuotta asunut toimittaja ja viestintäammattilainen, jonka suurimmat Oslo-rakkaudet ovat Kampenin ja Vålerengan kaupunginosien pienet, värikkäät puutalot ja bussilinja 37.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *