Muoti ja design Kööpenhaminassa

Harva lähtee kotiin Kööpenhaminasta tyhjin käsin vaan yleensä matkalaukkuun on pakattu aarre jos toinenkin. Kaupunki on tunnettu muodista, designista ja arkkitehtuurista ja inspiroi jokaista esteetikkoa.

Tanskalaisen designin merkitys näkyy Kööpenhaminassa kaikkialla. Tanskalaisten suurten nimien kuten Arne Jacobsenin ja Hans Wegnerin perintöä vaalitaan ja tanskalainen linjakas sisustustyyli on tunnistettavissa julkisissa tiloissa ja asunnoissa. Klassikoiden rinnalle nousee koko ajan uusia nimiä, joten kaupunki on kiinnostava sekoitus uutta ja vanhaa.

Tanskalaiset muotisuunnittelijat valloittavat maailmaa ja ja Kööpenhaminan muotiviikoista on tullut yksi Pohjoisen kiinnostavimmista muotitapahtumista. Ilman varsinaista muotitapahtumaakin kaupungista voi ammentaa inspiraatiota. Riittää kun istahtaa hörppimään kahvia kivan kahvilan terassille ja katselee ohikulkevia tyylikkäitä kaupunkilaisia. Omia suosikkikatujani trendikkäiden kööpenhaminalaisten bongailemiseen ovat Istedgade Vesterbrossa, Jægersborggade ja Blågårdsgade Nørrebrossa sekä Dronning Louises Bro aurinkoisena kesäpäivänä.

Kööpenhaminan parhaat ostoskadut

Kävelykatu Strøget on täynnä turisteja ja suurin osa sen varrella sijaitsevista liikkeistä on ketjuliikkeitä. Suosittelenkin sen sijaan tutustumaan Strøgetin sivukatuihin. Keskustan pienet kadut: Pilestræde, Magstræde ja Kronprinsensgade ovat täynnä vaatekauppoja, sisustusliikkeitä sekä kivoja kahviloita ja ravintoloita.

Keskustan lisäksi hyviä ostoskatuja löytyy myös muualta kaupungista. Vesterbrossa Istedgade sekä Værnedamsvej ovat molemmat täynnä pieniä ja kiinnostavia kauppoja, gallerioita ja hyviä ruokapaikkoja. Frederiksbergissä kannattaa mennä Gammel Kongevejlle ja Nørrebron kiinnostavimmat kaupat löytää Elmegadelta ja muilta pikkukaduilta Skt. Hans Torvin ja Nørrebrogaden välissä. Ei kannata myöskään unohtaa Jægersborggadea, joka on kokonaisuudessaan yksi kaupungin ihastuttavimmista kaduista tai Ravnsborggadea, jossa voi tehdä hyviä antiikkilöytöjä.

© Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr on Kööpenhaminassa perheensä kanssa asuva viestinnän ammattilainen. Hän on ylpeä, ettei maininnut oppaassaan kertaakaan sanaa ”hygge”.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *