Kulinaristin Kööpenhamina

Ruoka riittää syyksi matkustaa Kööpenhaminaan. Tanskalaiset ravintolat ovat olleet puheenaihe jo vuosia eikä kuhina ruoan ympärillä ole laantunut. Pääkaupunkiin ilmestyy jatkuvasti uusia ravintoloita eikä moni ruokahifistelijäkään pysy perässä siitä, mitkä ravintolat ovat juuri nyt kiinnostavimpia. Tanskan pääkaupunki on niittänyt mainetta niin Michelin-tähtiä jaettaessa kuin White Guide -listauksissa, joten laatua on lupa odottaa.

Kööpenhaminan ravintoloihin tutustuvan on syytä varata pöytä hyvissä ajoin ennen matkaa. Mikäli illallispöytä jää saamatta, ei kannata missään tapauksessa lannistua. Kaupunki on täynnä erinomaisia ravintoloita ja ikimuistoinen ruokaelämys odottaa kulman takana.

Katukeittiön parhaat

Kekseliäiden ja laadukkaiden ravintoloiden lisäksi kannattaa tutustua tanskalaiseen katuruokaan (smørrebrødejä unohtamatta!). Katuherkkujen ykkönen ovat hodarit. Oma hodarisuosikkini on Døp, jonka kaksi luomuhodarivaunua löytää keskustasta. Ei ole liioittelua tilata kahta hodaria, niin hyviä ne ovat. Parhaimman shawarman ja falafelin tittelistä käydään kaupungissa jatkuvaa taistoa. Itse en ole vielä Nørrebrossa sijaitsevan Dürüm-Symfonin voittanutta löytänyt. Hampurilaisen perässä suosittelen hakeutumaan Gasoline Grilliin, jonka hampurilainen on valittu 27 maailman parhaimman hampurilaisen joukkoon.

Kaupunki on pullollaan myös pizzapaikkoja. Hipsterit suunnistavat pizzalle Kødbyen alueelle Motheriin, Nordvestin villinneeseen Behoviin tai Nørrebrossa sijaitsevaan Bæstiin.

Paras kattaus katukeittiöiden kirjosta löytyy, kun päämääräksi valitsee Papirøen. Saman katon alta löytyy ruokakojuja joka makuun ja kesäisin katuruokamekan edusta on täynnä auringosta ja kanaaleista nauttivista ihmisistä drinkit kädessään.

Kaupungissa vierailevan on myös syytä tutustua paikallisiin kauppahalleihin,  Torvehallerne, joista löytyy ravintoloita, mutta myös ruoka-, leipä-, juusto- ja vihanneskojuja, jos haluaa napata mukaansa kaupungin herkullisimmat (ja usein myös kalleimmat) aamupala-ainekset.

© Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr on Kööpenhaminassa perheensä kanssa asuva viestinnän ammattilainen. Hän on ylpeä, ettei maininnut oppaassaan kertaakaan sanaa ”hygge”.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *