Tekemistä lasten kanssa Kööpenhaminassa

Kuten kaikissa Pohjoismaiden kaupungeissa, on selvää, että lasten mielestä kesällä on mukavinta. Puistot ovat vehreitä ja uimarannat odottavat uimareita.

Kaupunki on täynnä leikkipuistoja, joissa on muutakin kuin keinut ja liukumäki. Omia suosikkejamme ovat Nørrebrossa sijaitseva Bermudatrekanten, Østerbrosta löytyvät tornipuisto ja lasten liikennepuisto, Skydebanehaven Vesterbrossa sekä Frederiksberg Have, jossa on puita, joihin kiipeillä ja eläintarhan norsut, joita voi ihailla myös puistosta käsin.

“Kuninkaalliset ja heidän rakennuksensa ovat jännittävä osa Tanskaa. Vielä jännittävämpää tosin lasteni mielestä olisi, jos näkisi vilauksen prinsessasta tai kuningattaresta kruunu päässään.”

Lasten suosikkinähtävyydet Kööpenhaminassa

Lapsille Kööpenhaminan-reissun kohokohta on lähes poikkeuksetta Tivoli. Huvipuisto on yksinkertaisesti hurmaava ja Linnanmäkeen verrattuna mineimmätkin pääsevät aikuinen kaverinaan hurjiin laitteisiin.

Muita lasten suosikkeja ovat Blå Planet jossa on oikeita haita ja monta Nemoa”, kaupungin eläintarha Copenhagen Zoo, jossa “jääkarhu ui meidän pään päällä” sekä lastenmuseo Kansallismuseon yhteydessä, jossa “saa pukeutua viikingiksi”, yksi maailman vanhimmista huvipuistoista Bakken, jonka “törmäilyautot ovat parhaat” sekä Experimentarium, jossa “on joka kerta kivaa”. Omien lasteni mielestä tähtitorni Rundetaarn on aina näkemisen arvoinen, joten suosittelen lämpimästi kiipeämään yhteen lapsiystävällisimmistä näköalakohteista.

H. C. Andersenin satujen parissa kasvaneille Pieni Merenneito -patsas on tärkeä kohde. Tosin oman kuusivuotiaani mielestä patsas on harmillisen pieni “eikä yhtään Arielin näköinen”.

Kuninkaalliset ja heidän rakennuksensa ovat jännittävä osa Tanskaa. Vielä jännittävämpää tosin lasteni mielestä olisi, jos näkisi vilauksen prinsessasta tai kuningattaresta kruunu päässään.

© Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr on Kööpenhaminassa perheensä kanssa asuva viestinnän ammattilainen. Hän on ylpeä, ettei maininnut oppaassaan kertaakaan sanaa ”hygge”.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *