Kööpenhamina lasten kanssa

Kahden lapsen äitinä voin luvata, että Kööpenhamina on erinomainen kaupunki lapsille. Tekemistä on paljon, vaaroja vähän ja liikkuminen helppoa.

Kaupunki on lisäksi täynnä puistoja ja leikkipuistoja eikä ravintoloista ole pulaa.

Liikkuminen lasten kanssa Kööpenhaminassa

Parhaimmillaan kaupunki avautuu mielestäni pienille matkaajille laatikkopyörän kyydistä kanelipullaa mutustaen. Toki myös julkinen liikenne toimii moitteettomasti. Väittäisin kuitenkin, että koko perhe saa matkastaan eniten irti pyörän selässä. Pyörätiet ovat erinomaisia ja maa lattea kuin pannukakku, joten harvoin joutuu polkemaan itseään uuvuksiin.

Pyörän vuokraamisen lisäksi Kööpenhaminan-matkaan voi valmistautua lataamalla puhelimeensa Børn i Byen -applikaation tai seuraamalla samannimistä verkkosivustoa, jonka useat tanskankieliset vinkit ymmärtää, jos osaa ruotsia. Tarjolla on lista matkan ajankohtaan sopivista tapahtumista.

Rattaiden ja vaunujen kanssa liikkuminen on Kööpenhaminassa vaivatonta. Useissa erityisesti keskusten kaupoissa ja kahviloissa rattaat pitää tosin jättää ulkopuolelle, mikä kannattaa pitää mielessä pienokaisen päiväuniaikaan. Kööpenhaminalaiset itse rakastavat isoja lastenvaunuja. Se aiheuttaa välillä haasteita varsinkin ruuhka-aikaan, sillä kovin montaa valtamerialusta ei bussiin tai hissiin yhtä aikaa mahdu.

Helppoja herkkuja ja päheitä lastenvaatteita

Kööpenhamina on helppo matkakohde perheille myös siksi, että tanskalaiset herkut ovat pienten suosikkeja. Tanskalaiset syövät tolkuttomia määriä leipää, joten ravintolasta kuin ravintolasta löytyy voileipiä nirsoimpaankin makuun. Leipomoita on kaikkialla ja useimmissa niissä saa sämpylän voideltuna ja juuston kanssa, mikäli välipalantarve yllättää. Kaupunki on pullollaan ravintoloita eri puolilta maailmaa ja laadukasta ruokaa saa rennommistakin paikoista. Rehellisyyden nimissä kaikkein hienoimmissa ravintoloissa lapsiseurue voi saada pitkiä katseita ja palvelu erityisesti Kööpenhaminan trendikkäimmissä paikoissa ei ole aina mallikkainta, oli matkassa lapsia tai ei.

Tanskalainen lastenvaatedesign on maailmankuulua, joten ei kannata jättää koluamatta kivoimpia lastenvaatekauppoja. Leikkipuistoissa voi tsekata paikallisen boheemin minimuodin. Suomalaisella saattaa mennä hodari väärään kurkkuun tyllihameiden ja kalliiden nahkasaappaiden määrästä.

Oma suosikkini on Den Blå Ballon Østerbrossa. Pieni kauppa on täynnä kivoimpia lastenvaatemerkkejä. Myös BarnlilAsta’s ja Karrusella ovat mainioita ja niistä löytyy myös erinomaisia tuliaisia ja lahjoja. Mini Me Frederiksbergissä myy päheitä lasten tennareita ja PureBabystä löytyy pehmeimmät ja luonnollisimmat vaatteet vauvoille.

Kööpenhaminan lapsiystävällisiä ravintoloita

Sticks’n Sushi Tivoli

Kaksitoista kerrosta ylös ja erinomaisen sushin lisäksi voi nauttia upeista näkymistä. Lapsille on paljon ruokavaihtoehtoja (myös muuta kuin sushia) ja erityisesti lounasaikaan ei pieni juoksentelukaan haittaa.

Missä: Tivoli Hotel, Arni Magnussons gade 2, www.sushi.dk

Wagamama

Tivolin yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa on tilaa äänelle, lastenannoksia sekä hyvät imetys- ja vaipanvaihtofasiliteetit. Sisään pääsee sekä Tivolista että sen ulkopuolelta.

Missä: Tietgensgade 20, www.wagamama.dk

Hellerup Sejleklub

Kuvittele kuuma kesäpäivä, tarve karata kaupungin vilinää ja lapset, jotka tekisivät mielellään mitä tahansa muuta kuin istuisivat ravintolassa. Hellerupin purjehdusseuran ravintola on rento ja helppo kohde, jonne suuntaamme itse usein. Terassi on niin iso, että villikään meno ei häiritse muita, ruokalista perushyvä ja kesällä terassilla saa myös grilliruokaa. Vieressä on pieni ja sympaattinen uimaranta ja hyviä jätskipaikkoja.

Missä: Strandparksvej 36

Café Bopa ja Café Pixie

Rennot kahvilat sijaitsevat saman aukion yhteydessä. Molemmista löytyy herkkuja myös lapsille ja kesäisin voi istua ulkona lasten leikkiessä aukion pienessä leikkipuistossa.

Missä: Bopa Plads Østerbrossa, www.cafebopa.dkwww.cafepixie.dk

Café Laudromat

Burgereita, salaatteja, pannukakkuja ja muuta helppoa kivassa pesula-kahvilassa. Oman jälkikasvuni mielestä parasta on leikkipöytä, joka on täynnä erilaisia eläinleluja.

Missä: Århusgade 38, www.thelaundromatcafe.com

© Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr on Kööpenhaminassa perheensä kanssa asuva viestinnän ammattilainen. Hän on ylpeä, ettei maininnut oppaassaan kertaakaan sanaa ”hygge”.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *