Suosikkiravintolani Kööpenhaminassa

Tanskan pääkaupunki on täynnä elämyksellisiä, trendikkäitä ja laadukkaita ravintoloita. Alla olevia ravintoloita voin lämpimästi suositella omalla ja usean ystäväni suulla, mutta listan ulkopuolelle jää monta mainiota ruokapaikkaa.

Listatuissa ravintoloissa illallismenun hinnat vaihtelevat noin 30 eurosta ylöspäin, listan viimeisten ollessa kalliimpia elämyksiä. Erinomaista ja edullisempaa illallista voi nauttia monissa kaupungin kahviloissa, joista suositellut löytyvät täältä:

Manfreds

Ravintola mainostaa valmistavansa kekseliästä kasvisruokaa, mutta olevansa tunnettu tartar-pihvistään. Itse en lihaa syö, mutta illalliskumppanini ovat vakuuttaneet, että kuvaus osuu nappiin. Ruoka on sesonginmukaista ja oivaltavaa ja viinivalikoima loistava. Kesäisin voi istua ulkona ja nauttia ruoan ohella tunnelmasta yhdellä kaupungin kiinnostavimmista kaduista. Lounasmenun hinta-laatu-suhde on erinomainen.

Missä: Jægersborggade 40, www.manfreds.dk

Osteria 16

Antipastoja tarjoava Osteria 16 on pieni ja rustiikkinen nurkka Italiaa Vesterbrossa. Ruoka on taivaallista ja helposti jaettavaa. Menu-kokonaisuus päättyy iloisen yllättäen ravintolan pakistanilaisen työntekijän loihtimaan curryyn.

Missä: Haderslevgade 16, www.osteria16.dk

Oysters & Grill

Ravintolan oma kuvaus osuu maaliin: Kuvittele Mallorca, ranskalainen bistro, Bollywood-elokuvan soundtrack, satamakaupunki Kanarialla, Itä-Berliini ja pakettimatka Costa Bravaan. Sitä on Oysters & Grill. Muista tilata cevicheä. Se on täydellistä.

Missä: Sjællandsgade 1B, www.cofoco.dk/oystersandgrill

Salon 39

Tähän Frederiksbergissä sijaitsevaan tunnelmalliseen ja boheemisti sisustettuun ravintolaan palaan aina uudelleen. Ruoka on laadukasta eikä liian kikkailevaa, drinkit mahtavia ja taustalla soi jazz ja blues vinyyleiltä.

Missä: Vodroffsvej 39, www.salon.dk

108

Ravintola on kuuluisan Noman pikkusisarus, josta saa vähän edullisemmin tajunnanräjäyttävän illalliselämyksen.

Missä: Strandgade 108, www.108.dk

Pony

Pieni ja intiimi illallispaikka tarjoilee kunnianhimoisia annoksia sesongin mukaisesti ja rennolla otteella.

Missä: Vesterbrogade 135, www.ponykbh.dk

Spontan

Olutpanimon yhteydessä viime vuonna aloittanut Spontan on täydellinen kombinaatio yllätyksellistä ja maukasta ruokaa urbaaneissa puitteissa. Itse söin täällä jälkiruoan, joka toi kyyneleet silmiin. Niin hyvää se oli.

Missä: Guldbergsgade 29F, www.tapperietbrus.dk/spontan/

Kødbyes Fiskebaren

Kalaa ja mereneläviä, hyviä viinejä ja kiinnostavia ihmisiä vanhassa teurastamossa. Kødbyes Fiskebaren ei ole uusi tuttavuus, vaan varma valinta, jos haluaa loistavan illallisen ja jatkaa sen jälkeen kaupungin trendikkäimmän alueen kuppiloihin ja baareihin.

Missä: Flæsketorvet 100, www.fiskebaren.dk

Amass

Vanha teollisuushalli muistuttaa valtavaa loftia New Yorkissa. Ravintola tarjoaa kunnianhimoista ruokaa omassa sarjassaan kohtuulliseen hintaan.

Missä: Refshalevej 153, www.amassrestaurant.com

Relæ

Relæssä otetaan luonnonmukaisuus ja kestävä kehitys tosissaan. Annokset eivät ole yksityiskohdilla kikkailua, vaan keskittyvät parhaisiin luomuraaka-aineisiin. Relæ on Michelin-tähden ravintolaksi rento ja lämminhenkinen.

Missä: Jægersborggade 41, www.restaurant-relae.dk

Geranium

Pohjoismaissa on kaksi kolmen Michelin-tähden ansainnutta ravintolaa. Toinen niistä on Geranium. Taidokkaasti loihdittu illallinen nautitaan Kongens Have -puiston näkymiä katsellen.

Missä: Per Henrik Lings Allé 4, www.geranium.dk

Noma

Neljästi maailman parhaaksi ravintolaksi valittu Noma on vuosia ollut joillekin riittävä syy matkustaa Kööpenhaminaan. Noma ei ole pelkkä ravintola vaan elämys, mikä toki näkyy myös hinnoissa ja pöytävarauksen tekemisen vaikeudessa.

Missä: Noma on tällä hetkellä suljettu, mutta avaa uudessa osoitteessa uusin kuvioin, www.noma.dk

© Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr

Karoliina Kinnunen Mohr on Kööpenhaminassa perheensä kanssa asuva viestinnän ammattilainen. Hän on ylpeä, ettei maininnut oppaassaan kertaakaan sanaa ”hygge”.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *