Mistä New Yorkin kaupunginosasta hotelli kannattaa varata?

Midtown on sopiva valinta pilvenpiirtäjistä, museoista ja shoppailusta kiinnostuneille. Monet valitsevat ensimmäisellä matkalla hotellin läheltä Times Squarea, koska se näyttää kartassa keskeiseltä sijainnilta. Times Square on kuitenkin usein pettymys: alue on kaupungin ruuhkaisin paikka, eikä paikallisesta elämänmenosta ole tietoakaan. Jos haluaa asua Midtownissa, kannattaakin majoittua hieman sivummalle. 

The Evelyn

Viime vuosina Madison Squaren pohjoispuolella, myös NoMa-nimellä tunnetulla alueella, on auennut monta uutta kivaa hotellia. Sijainti on oiva, sillä NoMa on Downtownin kuin Midtownin välimaastossa, eli tästä on lyhyt matka molempiin.

Life Hotel

Mikäli toivomuslistan kärkisijoilla ovat rauha ja siisteys, kannattaa etsiytyä Uptownin varakkaille Upper West Sidelle ja Upper East Sidelle. Kadut ovat muuta Manhattania puhtaammat, ja kävelytilaa on enemmän. Täällä olet myös kaupungin suurten taideinstituutioiden äärellä: Upper West Sidella on Lincoln Centerin kulttuurimammutti ja Upper East Sidella kuuluisimmat museot Metropolitan Museumista Guggenheimiin. Central Park jää kaupunginosien väliin, eli Uptown on oiva valinta myös pienten lasten kanssa matkustaville.

Hostelling International New York

Jos puolestasi kaipaat nuorta, vauhdikasta ja monikulttuurista New Yorkia, majoitu Downtowniin. West Village, East Village, Soho ja Lower East Side ympäristöineen tarjoavat tunnelmaltaan kiehtovamman ja paikallisemman asuinpaikan kuin Midtown. Täältä löydät pienet putiikit, ihanat baarit ja ravintolat, hauskat taidegalleriat ja paljon vilkasta katuelämää.

The Bowery Hotel

Myös Brooklyn on mainio majoituspaikka. Brooklynin valtavan suosion takia sillan toisella puolella majoittuminen ei ole juurikaan edullisempaa kuin Manhattanilla, mutta samalla hinnalla saattaa saada parempaa laatua – ja hauskan paikallisen elämyksen, kun majoitus onkin lähempänä newyorkereita kuin Manhattanin liikekortteleiden hotelleissa.

Wythe Hotel

Alli Haapasalo

Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, joka muutti New Yorkiin muutamaksi vuodeksi, mutta jäi vuosikymmeneksi. Haapasalo on kirjoittanut kolme matkaopasta ja kymmeniä artikkeleita palavasti rakastamastaan kaupungista, johon hän palaa joka vuosi uudestaan.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *