New Yorkin luksus-, design- ja ekohotellit

Pääkuva: © 1 HOTEL BROOKLYN BRIDGE

1 Hotel Brooklyn Bridge

Supertyylikäs (ja superkallis) hotelli, jonka huoneista aukeaa New Yorkin hienoin maisema kohti Brooklyn Bridgeä ja Manhattania. 1 Hotel toimii kokonaan tuulieneregialla, jaihastuttavien huoneiden sisustuksessa on käytetty pitkälti kierrätysmateriaaleja. Kylpyhuoneessa viiden minuutin tiimalasi muistuttaa vedentuhlaajalle, että olisi jo aika lopettaa. Hotellin ravintolassa ja kahvilassa voit syödä brooklynilaisista tuotteista valmistettua lähiruokaa. Kattoterassibaarilla ei voisi olla parempaa sijaintia.

Missä: 60 Furman Street (at Doughty Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Kimpton Ink48

Kaikki Kimpton Hotels -ketjuun kuuluvat hotellit kuuluvat Green Key Eco -ohjelmaan, jossa ne sitoutuvat energiaa säästävän valaisuun, vettä säästäviin vessoihin, luonnonmukaisiin kylpyhuonetarvikkeisiin ja paperituotteiden minimointiin. Vanhaan painotaloon saneerattu Ink48 on elegantti ja viimeisen päälle stailattu. Sen pienistä huoneista aukeaa hienot kaupunkimaisemat Manhattanille. Sijainti Midtownin länsipuolella Hell’s Kitchenissä ei ole keskisin mahdollinen, mutta oivallinen niille, jotka haluavat olla Midtownin läheisyydessä ja silti sivussa kaikkein pahimmista ruuhkista.

Missä: 653 11th Avenue (at 48th Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Ace Hotel

Hipsterhotellin huoneet on sisustettu retrotavaralla, ja sekaan on istutettu hauskoja yksityiskohtia, kuten äänenvahvistimen kotelo sivupöydäksi. Huoneet muistuttavatkin vähemmän hotellia ja enemmän newyorkilaisten pieniä asuntoja. Huonevalikoima ja hintahaarukka on laaja: tarjolla on kaikkea askeettisesta kerrossänkyhuoneesta tilavaa loftiin. Kahden hengen huoneistakin voi valita pienen tai keskikokoisen, ja hinta määräytyy koon mukaan.

Missä: 20 West 29th Street (between 5th & 6th Avenues)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Bowery Hotel

Hotellin sijainti on täydellinen Downtowniin halajaville: Bowery Hotel sijaitsee prikulleen East Villagen, Greenwich Villagen, Nolitan ja Lower East Siden risteyskohdassa. Lähikorttelit ovat pullollaan houkuttelevia ravintoloita ja putiikkeja. Raikkaasti sisustetuissa huoneissa on kaikki mukavuudet. Lisäksi asiakkaita houkutellaan bonusporkkanoilla: hintaa sisältyvät päivän lehti, kattava elokuva-kirjasto ja lainattava polkupyörä.

Missä: 335 Bowery (at East 3rd Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Standard Hotel

Luksusketju Standardin hotelli sijaitsee todellisella paraatipaikalla: Meatpacking Districtin suositun promenadipuisto High Linen varrella. Los Angelesista ja Miamista New Yorkiin laajentaneen ketjun konsepti on moderni luksus. Huonevarustus on hyvä, ja siihen kuuluu myös ilmainen langaton internet. Jokaisesta huoneesta avautuu esteetön näköala Manhattanille ja New Jersey’iin. Hotellilla on myös kattoterassibaari, joka on avoinna kaikille.

Missä: 848 Washington Street (at West 13th Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Library Hotel

Boutiquehotelli on poiminut konseptinsa läheisestä New York Public Librarysta. Jokainen kerros edustaa omaa kirjastoluokittelua ja jokainen huone luokan alalajia.

Huoneen voi valita isosta joukosta mitä kiehtovampia aiheita. Miten olisi esimerkiksi Aasian historia, Lähi-idän kielet tai logiikka? Tai kenties muoti tai raha? Vai sittenkin rakkaus?

Missä: 299 Madison Avenue (at East 41st Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Wythe Hotel

”The Original Brooklyn Hotel” mainostaa Williamsburgin Wythe itseään, mikä on sikäli hieman huvittavaa, että hotelli aukesi vasta 2012. Sikäli lausahdus on aivan oikeassa, että Wythe aloitti coolien Brooklyn-hotellien trendin. Nyt sen naapurikorttelissa paistattelee uusi ja kalliimpi Williamsburg Hotel, joka ammentaa inspiraationsa aivan selvästi naapuristaan. Elegantin industrial chic -tyylisen Wythen 70:n huoneen valikoimassa on sekä pieniä huoneita kapein maisemin että suuria lofteja Manhattan-maisemin.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

NU Hotel

Tämä boutiquehotelli sijaitsee Downtown Brooklynin, Boerum Hillin ja Carroll Gardensin risteyksessä ja kävelymatkan päässä Fort Greenestä sekä Brooklyn Heightsista. Sijainti on siis täydellinen: lähialueet pursuavat Brooklynin suosituimpia kuppiloita ja putiikkeja, ja BAMin kulttuurikeskukseen kävelee varttitunnissa. Huoneet ovat raikkaat ja valoisat.

Missä: 85 Smith Street (between State Street & Atlantic Avenue)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The NoMad

Elegantti hotelli on yhdistelmä klassista ja modernia tyyliä. NoMadin ravintola on sisustettu muistuttamaan hienostokotia, ja baarin puoli on kuin äveriään kulttuurikodin kirjasto. Sali täyttyy jo alkuillasta kauniisti laittautuneista kaupunkilaisista, jotka ovat varanneet pöydän kuukautta etukäteen. Kalliit huonehinnat takaavat huippuvarustetason ja virheettömän palvelun. 

Missä: 1170 Broadway (at 28th Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Beekman Hotel

Vain pari vuotta sitten auennut Beekman-hotelli valmistui historialliseen rakennukseen nimeltä Temple Court Building and Annex, joka oli rakennettu 1800-luvun lopussa toimistorakennukseksi. Temple Court on upean arkkitehtuurinsa ansiosta suojelukohde. Rakennuksen keskiössä on 9-kerroksinen atrium. Upeista hotelleista tunnettu Thompson Hotels pyörittää Beekmania, jossa asuminen on täysluksuskokemus. Hotelli sijaitsee Lower Manhattanilla aivan lähellä Brooklyn Bridgen alkua.

Missä: 123 Nassau Street (at Beekman Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

St. Regis

Maailman kalleimpanakin katuna tunnetulla 5th Avenuella sijaitseva St. Regis on maailmanlaajuisen luksusketjun ensimmäinen hotelli. Se aukesi vuonna 1904. New Yorkissa St. Regis on todellinen hotellilegenda, joka tunnetaan muun muassa hotellin baarimikon 1930-luvulla keksimästä Bloody Mary -cocktailista. St. Regisin hulppea rakennus on suojeltu. Huonevalikoimassa on pelkästään hienoja superior-huoneita ja 13 upeaa sviittiä. 

Missä: 2 East 55th Street (at 5th Avenue)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Alli Haapasalo

Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, joka muutti New Yorkiin muutamaksi vuodeksi, mutta jäi vuosikymmeneksi. Haapasalo on kirjoittanut kolme matkaopasta ja kymmeniä artikkeleita palavasti rakastamastaan kaupungista, johon hän palaa joka vuosi uudestaan.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *