New Yorkin edulliset hotellit ja hostellit

The Jane Hotel

© The Jane Hotel, New York
© The Jane Hotel

Meatpacking Districtin kalliiden hotellien joukossa The Jane on hämmästyttävän edullinen hotelli. 1900-luvun alussa paikka oli merimieskoti, joka tarjosi läheisen sataman läpi kulkeville seiloreille majoitusta 25 sentillä. Vuonna 2008 vanhassa merimieskodin rakennuksessa aukesi viehättävä Jane, joka on tyyliltään uskollinen merimiesteemalle. Yleiset tilat on sisustettu hauskasti maailmanmatkaajan estetiikalla, ja huoneet ovat laivahytin kokoisia ja näköisiä. Valittavana on kapteenin hytti omalla kylpyhuoneella tai kerrossänkyhytti jaetulla kylpyhuoneella.

Missä: 113 Jane Street (between Horatio Street & Washington Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Sohotel

Downtownissa viihtyvä ei voisi toivoa parempaa sijaintia: Sohotel on vain kivenheiton päässä Nolitan ravintoloista, Lower East Siden rock-klubeista, Sohon shoppailusta ja East Villagen baareista. Kaupungin vanhimmaksi hotelliksi itseään mainostava Sohotel tunnettiin ensin nimellä The Westchester, sitten The Occidental ja lopulta The Pioneer. Nyt historian havina tuudittaa matkailijat uneen siisteissä perushuoneissa.

Missä: 341 Broome Street (at Bowery)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel 17

Sijainti Union Squaren kupeessa on niin erinomainen, että Hotel 17 pysyy suosittuna majoituspaikkana, vaikka sen nuhjuiset tilat kaipaisivat akuuttia päivitystä. Edullisin vaihtoehto on huone ilman omaa kylpyhuonetta (ja yhteiset kylpyhuoneet ovat siistit), mutta myös kylpyhuoneellisia huoneita löytyy. Huoneissa on hiustenkuivaaja ja pieni televisio.

Missä: 225 East 17th Street (between 2nd & 3rd Avenues)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Wolcott

Aivan Empire State Buildingin ja Macy’sin tavaratalon kupeessa sijaitseva hyvätasoinen perusmajoitus. Ei kannata odottaa hienoa näköalaa (monista huoneista näkee takapihan tiiliseinän), mutta huoneissa on mainio perusvarustus. Hintaan kuuluu myös kahvi ja muffinssi -aamiainen hotellin ihastuttavan krumeluurissa aulassa.

Missä: 4 West 31st Street (between 5th Avenue & Broadway)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Wellington

Muita keskihintaisia hotelleja suuremmassa Hotel Wellingtonissa on 515 huonetta, ja kahden hengen huoneen voi löytää edullisimmillaan jopa satasella. Huoneista löytyvät kaikki perustarvikkeet sekä niiden lisäksi mikroaaltouuni ja jääkaappi. Tallelokeroita voi vuokrata vastaanotosta.

Missä: 871 7th Avenue (at West 55th Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hostelling International New York

Yli 600 matkustajaa majoittava HI New York voi tuntua liiankin suurelta, mutta koosta on myös iloa: hostellilla on oma pyykkihuone, leffanäytöksiä ja kauppa. Upper West Sidella sijaitsevaan hostelliin viihtyisyyttä luovat sisäpiha ja kahvila-ravintola, ja huoneet ovat siistit. Suurin osa huoneista majoittaa kahdeksan henkeä, mutta tarjolla on myös muutamia neljän hengen huoneita. Majoittuakseen täällä täytyy liittyä Hostelling Internationalin jäseneksi.

Missä: 891 Amsterdam Avenue (at 104th Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Jazz on Columbus Circle

Central Parkin ja Times Squaren välissä sijaitsevassa hostellissa on niin sänkypaikkoja kuin yksityisiä huoneita. Edullisimmin majoitus jaetussa huoneessa hintaan 67 dollaria / yö. Hostelli on saanut hyvät arvosanat siisteydestään ja henkilökunnastaan.

940 8th Avenue (at West 56th Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

NY Moore Hostel

Siistinhostellin valikoimassa on kolmen hengen huoneita tai sänkypaikkoja jaetuissa huoneissa. Hinnat edullisimmillaan 50 dollaria. Naismatkustajille on myös vain naisille tarkoitettuja huoneita. Hostelli sijaitsee Brooklynissa East Williamsburgissa, kivenheiton päässä supersuositusta Roberta’s-ravintolasta ja Bushwickin kaupunginosasta.

179 Moore Street (between Bushwich Avenue & White Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

The Local

Entä jos majoittuisitkin Queensin puolelle? Suositussa Long Island Cityn kaupunginosassa sijaitseva The Local -hostelli saa Hostelworld-sivuston käyttäjiltä erinomaiset arvosanat. Vaikka hostelli on edullinen (majoitushinnat alkavat 60 dollarista jaetussa huoneessa), se onnistuu näyttämään enemmän tyylikkäältä ja vähemmän vankilamaiselta kuin suurin osa kaupungin hostelleista. Myös yksityisiä huoneita. Lähellä hostellia sijaitsee supertyylikäs museo MoMA PS1, jossa järjestetään kesällä hauskoja tapahtumia ja bileitä.

13-02 44th Avenue (at 13th Street)

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Alli Haapasalo

Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, joka muutti New Yorkiin muutamaksi vuodeksi, mutta jäi vuosikymmeneksi. Haapasalo on kirjoittanut kolme matkaopasta ja kymmeniä artikkeleita palavasti rakastamastaan kaupungista, johon hän palaa joka vuosi uudestaan.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *