Edinburgh – kahvilat

Edinburghin lukuisat caffét, coffee houses, coffee rooms, kahvilat, ovat erikoistuneet kuten Suomessakin. Paikoin ne tuoksuvat vieri vieressä. Paikat kilpailevat persoonallisuudessa. Monilla on oma kanta-asiakaskuntansa, mutta mukaan mahtuu. Muista myös museokahvilat.

Vegaanikahvilat ovat myös tulleet jäädäkseen. Niitä on Edinburghissa useita. Joskus on vaikea vetää rajaa kahvilan ja ruokapaikan välille.

Lue lisää täältä: Vegaanikahvilat 

FORSYTH’s TEA ROOM

Nimestä huolimatta Christina tarjoaa vanhassa kaupungissa paksujen kiviseinien suojassa myös kahvia. Hän leipoo itse kaiken kahvin tai teen särpimeksi. Uskolliset asiakkaat palaavat vuodesta toiseen – Christina on pitänyt kahvilaa jo vuosikymmeniä.

Kun paikka on auki, sen kyltti seisoo Royal Milellä kujan kulmalla, muutama kauppa John Knoxin talosta ylämäkeen eli linnan suuntaan.

Missä: Kujalla nimeltä Chalmer’s Close, 81 High Street (Royal Mile)

CAFFÉ NERO

Mukava kulmakahvila Blackwell’sin perinteikkään kirjakaupan kulmalla, vastapäätä Edinburghin yliopiston päärakennusta (Old College). Kahvilaan pääset myös Chamber Streetin puolelta.

Missä: 53-59 South Bridge, vanha kaupunki

TREEHOUSE

Ystävällinen pieni kuppila, jossa voi viipyä pidempäänkin konettaan näpytellen. Vegaania ja gluteenitonta syötävää. Kahvila löytyy Bruntsfield Linksin viheralueen läheltä.

Missä: 44 Leven Street, Tollcross

CORNERSTONE CAFE

Kaupungin vilske unohtuu, kun pääset Princes Streetin ja Lothian Roadin kulmauksessa olevan St Johns -kirkon valkoiseen holvikahvilaan tai suojaisalle terassille. Kahvin ja kahvileivän lisäksi täällä tarjotaan edullisia kasvislounaita.

Missä: 1A Lothian Road

WATERSTONE’s CAFE

Kahvila kirjakaupan 3. kerroksessa. Voit tuurilla saada pöydän välitasanteelta, jonka ikkunoista avautuu näkymä Edinburghin linnaan Rossin suihkulähteen yli. Näkee ne kahvilasta muualtakin. Kirja- ja kirjailijaesittelyt saattavat muuttaa aukioloaikoja.

Missä: 128 Princes Street, West End

BROUGHTON DELICATESSEN

Aamuvirkut palkitaan: suussa sulavat mantelicroissantit odottavat ennen kuin loppuvat.

Leipiä ja leivonnaisia, juustoja ja lounaita voi ostaa mukaan. Kaikki valmistetaan alakerrassa. Ei a-oikeuksia. Hyvä kahvi. Aina joku pitää toimistoaan sivummassa takahuoneessa.

Missä: 7 Barony Street, Broughton, uusi kaupunki

BEACH HOUSE

Kiva kahvila Edinburghin rantabulevardilla. Täällä siirryt sellaiseen kaupunginosaan, josta moni ei tiedäkään: pitkän hiekkarannan reunalle. Kahvilasta saat aamiaista, pannukakkuja, lounasta ja menun mukaan luomua, luomua…

Missä: 57 Bath Street, Portobello

PATISSERIE FLORENTINE

Lisää herkkuja: Florentinen sitruunamehua tihkuva slaissi sulaa suussa. Paikallisten suosima boheemikahvila, jonka takahuoneessa filosofoidaan ja uskoudutaan. Satunnainen matkailija mahtuu hyvin joukkoon.

Missä: 5 North West Circus Place, Stockbridge

ARTISAN ROAST

Industrial-tyyliin sisustettua kahvilaa suosivat eri ikäiset kävijät. Seinillä riippuu kantaa ottavaa taidetta. Alunperin muutosagentin ja matemaatikon kumppaneineen lähistölle perustama kahvila on laajentunut pieneksi ketjuksi, mutta säilyttänyt hyvät puolensa.

Missä: 100A Raeburn Place, Stockbridge

Parin kilometrin päässä toimii ensimmäinen Artisan Roast, jonka pääasia on edelleen KAHVI. Oman tuonnin papusäkkejä käytetään sisustuksessa. Edellistä vähemmän valikoimaa kyytipojaksi kahvikupposelle.

Missä: 57 Broughton Street, Broughton

Eeva Simola

Olen vuosia Skotlannissa asunut tietokirjailija ja toimittaja. Skotlannissa olen kuin kotonani ja hymyilen. Olen käynyt siellä yli 60 kertaa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *