Käytännön vinkkejä Edinburghiin matkaavalle

Lue käytännön vinkkejä Edinburghin matkalle. Näillä vinkeillä matkasi taatusti onnistuu!

Miten Edinburghiin pääsee?

Junalla ja laivalla Suomesta Ruotsi-Tanska-Saksa-Hollanti tai Belgia ja Englannin kanaalin yli. Siitä matka jatkuu junalla, bussilla tai lentäen.

Rautatieasema Waverley sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Etelästä junalla saavuttaessa pääteasema on Waverley, matkaa jatkavat junat pysähtyvät sen jälkeen myös Haymarketin asemalla. Glasgow’sta päin ensimmäinen asema on Haymarket.

Lentää voi Finnairilla suoraan tai kulkea Lontoon kautta British Airwaysillä. Loppumatkan voi myös taittaa EasyJetillä, British Midlandsillä tai junalla, bussilla. Moni valitsee KLM:n ja välilaskun Schipholin kentällä, tai SASsin lennot ja käynnin Kööpenhaminan tai Tukholman kentällä. Norwegianin lennoilla on odotteleva välilasku Tukholmassa, Oslossa tai Kööpenhaminassa. Olen kuullut joidenkin käyttävän Finskin lentoa Manchesteriin ja pikajunayhteyttä sieltä.

Lentokentältä keskustaan

Edinburgh © Tuulia Kolehmainen
Edinburgh © Tuulia Kolehmainen

Airlink 100 -lentokenttäbussin vuoroväli on 10 minuuttia. Pysäkki 19 on terminaalin edessä. Lippu ostetaan laiturin vierestä kioskista. Bussi pysähtyy tarvittaessa matkan varrella. Kaupungissa päätepysäkki on aivan keskustassa, Waverleyn rautatieaseman edessä, osoitteessa Waverley Bridge. Liput 4,50 £, menopaluu 7,50.

Skylink 200 ajaa reittiä Clermiston-Newhaven-Leith, siellä pääteasema Ocean Terminal.

Skylink 300 puolestaan kulkee Skotlannin parlamenttitalon ja Holyroodin kautta Leithiin.

Hinnat ovat samat kuin Airlink 100:lla

N19 ajaa kello 00.47-04.17 samaa reittiä puolen tunnin välein. Lippu 3 £.

35 laiturista 21 vie Holyroodin kuninkaallisen palatsin ja parlamenttirakennuksen lähistölle ja päätyy tunnin kiertelyn jälkeen Leithin satamakaupunginosaan Ocean Terminalille. Nopeampaa on mennä keskustaan ja vaihtaa Princes Streetillä bussia. Kertalippu 1,70 ja rajoittamaton bussi-ratikka-päivälippu 4 puntaa.

Raitiovaunu on sutjakka tapa taittaa 11 kilometrin matka keskustaan, mutta kentän päässä ajettavien lenkuroiden takia se ei ole bussia nopeampi. Lentokenttäterminaalista lähtöpysäkille on pari minuuttia eli vähän pidempi kävelymatka kuin bussilaiturille. Ratikka ajaa Princes Streetiä pääteasemalleen (York Place). Lippu ostetaan etukäteen laiturin automaatista tai netistä. Konduktööriltä anteeksi pyydellen lunastettuna se maksaa sakkomaksun verran tai 2-3-kertaisesti. Yksittäiset liput 5 £, lapset 2,50.

Taksi kentältä ei ole juuri nopeampi kuin lentobussi. Kyyti keskustaan maksaa ainakin reilut 20 £. Taksin voi tilata etukäteen netistä tai napata terminaalin edustalta. Yrityksiä on kaksi Edinburgh (Black) City Cabs puh. +44 131 656 0830 ja Edinburgh City Private Hire (+44 844 448 8576).

Autovuokraamot sijaitsevat varauskeskuksessa raitiovaunun lähtöpysäkin lähellä. Avainsanat autosuunnistukseen kohti Edinburghia ovat A8 Glasgow Road, liittymä sijaitsee Newbridgen ja Cogarin liikenneympyröiden välissä. Edinburghia varten auton vuokraus ei kannata. Kaupunkipysäköinti on yhtä aikaa ja rahaa vievää tuskaa, ellei majapaikalla ole pysäköintipaikkoja.

Kaupungissa

Calton Hill, Edinburgh © Tuulia Kolehmainen
Calton Hill, Edinburgh © Tuulia Kolehmainen

Asukasmäärä. Lähes 500 000.

Aukioloajat. Kaupat kello 9–17, suuret tavaratalot klo 18:aan, kerran viikossa suljetaan vasta kello 20 tai 21. Pankit ovat avoinna 9.30–16, postit 9–17.30 ja lauantaisin 9–12.30.

Bussit. Joukkoliikenne eri kaupunginosien välillä on hyvä. Suurin osa keskeisistä busseista kulkee joko Princes Streetiä tai North ja South -siltoja pitkin, tai toista niistä.

Princes Streetiltä Leithiin: linja 10 tai 11

Portobelloon ja Rosliniin, Rosslynin kuuluisaan kappeliin (eri päissä linjaa): 15

Holyrood – uusi kaupunki – Stockbridge – Leith: 36

Canning Street (Linnan länsipuoli) – George Street – Stockbridge/Henderson Row – Dundas Street – Fredrick Street – Princes Street: 61

Jalankulku. Suosittelen kävelyä keskustassa ja vähän pidemmällekin. Siten näkee ja kokee eniten. Bussejakin kannattaa käyttää.

Kaupunginosat. Rautatie ja sen suuntainen Princes Street jakavat keskustan kahtia itä-länsi -suunnassa. Linnan alapuolella on keskiaikainen vanha kaupunki, Princes Streetin toisella puolen uusi kaupunki 1700-luvulta alkaen. Muita kaupunginosia ovat moderni vauras Stockbridge, boheemimpi naapuri Canonmills, aamiaismajoituspaikkoja tarjoava Broughton, satamakaupunkinosa Leith, ja sisämaassa puistojen täplittämät asuinalueet Bruntsfields, Marchmont ja Morningside. Komeita koteja löytyy myös Polwarthista ja Tollcrossista sekä Leithin läheltä Newhavenista. Dean Village on entinen joenvarsimyllyissä työskennelleen väen asuinalue.

Kukkulat. Tuliperäisiä, seitsemän kaikkiaan. Parhaiten näkyvät keskeiset Calton Hill ja linnan mäki sekä Artturin istuin (Arthur’s Seat).

Lapset. Lapsille riittää kuulemista, näkemistä ja tekemistä. Suurissa museoissa on lapsikävijät otettu huomioon kiitettävästi. Kaupungissa on paljon korkeuseroja ja mukulakivikatuja, mikä voi tehdä sekä rattaissa istumisesta että työntämisestä tuskallista. Ruokapaikoissa on lisääntyvässä määrin syöttötuoleja ja tavarataloissa on lastenhoitohuoneet. Vähän vanhempien lasten hihkunaa ja juoksentelua tavarataloissa tai ravintoloissa ei katsota suopeasti.

Linja-autoasema seutu- ja pitkänmatkan busseille löytyy St Andrews Squaren (aukio) ja John Lewisin sisältävän, osin puretun St James -ostoskeskuksen välistä, mutta alemmalta tasolta. Princes Streetin suunnasta sinne pääsee South St Andrews Streetiä pitkin. Ylitä pankin ja Harvey Nicholsin muotitalon jälkeen Multrees Walk ja pujahda pian rullaportaisiin seuraavasta fasadista pistävän lipan alta. Näkymättömämmäksi ei päälinja-autoaseman pääsisäänkäyntiä saa!

Postimerkit saa sanomalehtiä myyvistä kulmakaupoista (newsagent) tai esim. St Jamesin ostoskeskuksen postista (huom. posti on viralliselta nimeltään Royal Mail). Se sijaitsee kaupunginpuoleisessa päässä, nopea sisäänkäynti esim. St Andrew Squaren/Multrees Walkin suunnasta tai Princes Streetin itäpäästä ostoskeskukseen. Toinen posti on Canonmillsissä ja kolmas vanhassa kaupungissa.

Puhelin. Britannian suuntanumero on 44. Edinburghin suunta on 0131. Paikallinen numero 0131 123 4567 olisi ulkomailta tai ulkomaisesta kännykästä soittaen +44 131 123 4567. (Nolla pois.)

Pysäköinti. Paikkoja on vaikea löytää. Yksi pysäköintilaitos sijaitsee Linnan alapuolella, Castle Terracella. Princes Streetin itäpäässä on halli St Jamesin ostoskeskuksen alla, sisäänajo Elder Streetiltä. Paikkoja voi varata ja maksaa etukäteen netissä. Lentokentän lähellä Rathossa ja Inglistonissa on raitiovaunu- ja bussipysäkkien tuntumassa Park and Ride -pysäköintiä. Holyroodin puiston liepeillä ja Arthur’s Seat -kukkulan juuren järvien lähellä on ilmaisia paikkoja.

Rautatieasemat. Kaikkiaan kymmenen. Keskeisimmät Waverley ja lännempänä Haymarket.

Sähkölaitteet. 120-volttinen verkko ja töpselin piikit edellyttävät välikappaletta (adapter). Sen saa lentokentältä tai kulmakaupasta.

Taksit. Edullisempia kuin Suomessa. Central Taxi +44 131 229 2468, CityCabs +44 131 228 1211

Tunturit. Mereltä päin aloittaen näet ensin Lammermuirin laet, sitten Moorfotit, sisinnä Pentlandit.

Yleiset vapaapäivät (Public Holidays) ovat uusi vuosi 1. ja 2. tammikuuta, pitkäperjantai, pääsiäispäivä, toukokuun 1. ja viimeinen maanantai, elokuun ensimmäinen maanantai, 30.11. Pyhän Andreaksen päivä (St Andrew’s Day), joulupäivä, tapaninpäivä (Boxing Day) ja uudenvuoden aatto (Hogmanay). Jos joulupäivä ja tapaninpäivä sattuvat viikonlopuksi, seuraavat maanantai ja tiistai ovat vapaapäiviä.

Yleisö-WC. Keskustassa mm. aseman vieressä olevan Princes Mallin (litteä moderni ostoskeskus) eli Waverley Stepsien ja Waverley Bridgen välissä. Vessa on ihan ostarin alakerrassa, ja niitä on myös asemilla, monissa tavarataloissa ja museoissa. Kolikoita on hädän varalle hyvä olla taskussa, läheskään kaikissa maksullisissa WC:issä ei ole rahanvaihtoautomaattia.

Lue lisää: Edinburghin hotellit

Eeva Simola

Olen toimittaja ja tietokirjailija. Olen asunut Skotlannissa useita vuosia ja käynyt siellä yli 50 kertaa. Koen sen toiseksi kodikseni.

Kommentit (6):

Matkalle maanantaina 05.09.2019 08:58

Hei!
Mitenhän mahdollista on päästä nummiretkelle kaupungista. Ja mitä reissu mahtaa maksaa ja millä maksetaan?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eeva Simola 05.09.2019 10:28

Hei vaan! Hauska lukea, että olet lähdössä Skotlantiin maanantaina. Oletan, että lähtisit "nummiretkelle kaupungista" nimeltä Edinburgh? Vaihtoehtoja on useita, riippuen siitä, millaisen retken haluat, mitkä ovat aikarajoitteesi ja retkeilytaitosi - ja liikutko yksin. Yksi vaihtoehto on marssia Visit Scotlandin infoon Waverleyn rautatieaseman ja Balmoral-hotellin kupeessa (lättänä rakennus, käynti Princes Streetiltä) ja kertoa siellä, mitä haluat. Tämä kannattaa tehdä aukeamisaikaan tai myöhemmin iltapäivällä, koska välillä talossa on pitkät jonot.
Toinen vaihtoehto on mennä Royal Milen varrella päiväretkiä tarjoaviin firmoihin ja ostaa 9-10 tunnin retki. Ne lähtevät aamulla ja palaavat illalla, hinnat pyörivät 40-50 punnassa. Kaikkia retkiä ei järjestetä joka päivä. Retki Loch Lomondille tai Loch Nessille olisi oikea suunta. Useiden retkien ohjelmaan kuuluu minusta liikaa Loch Nessiä ja viskiä ja vähän liian vähän aikaa nummilla. (Hirviörummutus sikseen, Loch Nessissä ei sinänsä ole mitään vikaa, vaikuttavä järvi, olen melonut sen päästä päähän...)
Kolmas vaihtoehto on ostaa edullinen ruuhka-ajan ulkopuolinen (off peak) menopaluulippu ja ajaa junalla Edinburghista pohjoisemmaksi ja takaisin. Varsinainen nummimaisema alkaa Blair Athollin jälkeen. Silloin sen näkee junasta.
Neljäs vaihtoehto on ajaa junalla Pitlochryyn ja sieltä esim. taksilla Ben Vrackien parkkipaikalle ja aloittaa patikointi porukassa. Kyseessä on 4-5 tunnin kävelyretki Ben Vrackien ("täplikkään vuoren") 841-metriselle huipulle. Osa reitistä on helppoa kävelyä, osa jyrkkää kömpimistä. Samalla kun pysähtyy vetämään henkeä ja juomaan vettä, voit ihailla maisemia. Vaikkei huippua saavuttaisikaan, näkymät palkitsevat.
Toinen vastaava alue on Loch Ossianin ympäristössä. Corrourin rautatieasemalta on alamäkeä mailin verran rannalla sijaitsevaan retkeilymajaan.
Ja jos Glasgow'sta lähdet tai siellä pyörit, niin lähimmät nummikokemuksesi löydät Loch Lomondin itärannalta, Loch Lomond & Trossachs -kansallispuistosta.
Jos aikaa on vähän, niin ihan jo Arthur's Seatille kapuaminen Edinburghissa antaa esimakua seuraavan Skotlannin-matkasi varalle suunnittelemastasi nummikokemuksesta. On matkailuyrityksiä, jotka toimivat kansallispuistoissa ja järjestävät pidempiä vaelluksia nummilla. Ja niillehän pääsee myös vaeltamalla yhdellä Skotlannin lukuisista merkityistä vaellusreiteistä...
Toivottavasti tästä oli apua. Oikein ihanaa matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eeva Simola 06.09.2019 10:26

Hei, vielä sellainen loppukaneetti Ben Vrackiesta, että Pitlochryn asemalta voit kävelläkin Moulinin suuntaan ja Baledmund Roadille eli Ben Vrackien parkkipaikalle, ja siirtyä sieltä polulle. Moulinissa voit tankata mennen tullen ja tarvittaessa yöpyäkin. Siltä varalta, että tämä vaihtoehto kiinnostaa, löydät lisätiedot täältä: https://www.walkhighlands.co.uk/perthshire/ben-vrackie.shtml

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
leena 08.09.2019 11:15

Sydämelliset kiitokset hienosta, henkilökohtaisesta palvelusta :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
MATKALLE MAANANTAINA 05.09.2019 13:41

Oikein lämpimät kiitokset tästä! Tästä oli paljon apua - ja matkakuume nousi :) Ai niin, vielä tämä: puntia lienee syytä varata mukaan ?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eeva Simola 06.09.2019 10:11

Hei vaan, hauskaa, että vastauksesta on apua. Ilman muuta jonkin verran puntia on hyvä varata käteisenä. Korteilla voit maksaa ja pankkiautomaateista saat puntia. Valitse automaatilla "No conversion", jolloin saat valuutan parhaaseen kurssiin. Joissakin marketeissa on "Cash back" -mahdollisuus. Tällöin voit esimerkiksi sanoa, että ostostesi yhteishinnan, esimerkiksi 10 puntaa, sijaan haluat arvoksi 50 puntaa. Saat 40 puntaa käteistä. Oikein antoisaa matkaa ja terveisiä Skotlantiin. Have a guid trip and love to Scotland, aye!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eeva Simola 18.08.2019 19:24

Tomi, korjaan vielä: lentokentältä keskustaan -ratikkamatkan hinta oli yllättäin noussut 6 puntaan.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tomi 14.08.2019 11:32

Vielä tuohon viestiin korrtin käytöstä. Tulen olemaan vain kaksi päivää Edinburgissa. En yleensä edes suomessa käytä käteistä. Onko liian suuri riski lähteä ilamn yhtään käteistä ja luottaa korttiin? Olen työmatkalla, joten en niin kovasti ole "menossa". Lentokenttäbussi näemmä on korttikelpoinen ...

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eeva Simola 14.08.2019 13:27

Hei Tomi, ainahan tuota voi yrittää! Omalla riskillä. Entä jos kortin ja pankkisi yhteys menee poikki? Vähemmän stressaa, jos on vaikka pari-kolmekymmentä puntaa lompsassa. Lähimaksu (contacless) toimii lentokenttäbussissa ja aina ennen kyytiin nousua ostettavassa ratikkalipussakin. Ratikkamatkan hinta on nyt 5,60 puntaa suuntaansa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kirsi 04.06.2019 14:06

Hei,
olemme heinäkuussa tulossa Edinburhgiin lomalle, ja meitä mietityttää maskuvälineiden käyttö kaupungissa. Onkohan pankkikorttimaksaminen (debit puolelta siis) yleisesti käytössä kaupoissa ja ravintoloissa? Entäpä automaatilta nostaminen, onnistunee varmaankin ainakin luottokortilla?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eeva Simola 05.06.2019 13:53

Hei Kirsi, kiitos yhteydenotosta! Käteismaksu pankkikortilla (debit) toimii yleensä ongelmitta kaupoissa ja ravintoloissa. Joku pieni kauppa tai kuppila saattaa ottaa vain käteistä tai korttimaksulla voi olla alaraja esim. viisi puntaa. Takseilta kannattaa varmistaa korttimaksun mahdollisuus etukäteen (Do you take debit / credit cards?) ellei taksin ikkunassa ole korttien tarroja. LÄHIMAKSU toimii myös jo useissa paikallisbusseissa, ratikkapysäkeillä jne. Automaattinostoja olen tehnyt sekä kortin käteis- että luottopuolella. Automaatilla kannattaa valita "no conversion" eli silloin nostosi tapahtuu tilivaluutan kurssiin joka on käteiskurssia parempi. Suurin ongelma on minulle tullut siitä, etten ole muistanut vaihtaa korttiasetuksiani nettipankissa niin, että sallin korttini käytön Britanniassa matkustusajankohtana. Jotkut kortit ovat voimassa aina ja kaikkialla, mutta tarkista! Ja lopuksi, katso millaisesta automaatista nostat - ettei siinä ole lisäosia tai -kameraa. Last but not least: Oikein antoisaa matkaa Kirsi ja co.!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kirsi 07.06.2019 07:38

Kiitos paljon tiedoista! Ihanaa päästä tutustumaan kaupunkiin :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Maaret 10.01.2019 19:22

Hei,
olemme kesällä lähdössä viikoksi kiertelemään Skotlantia. Tarkoitus on kulkea bussilla ja/tai junalla. Olen koittanut etsiä tietoja lipuista. Onko jotain kaikkialla Skotlannissa käyvää useamman päivän matkakorttia tmv. mahdollista hankkia bussiin tai junaan? Suunnitelmat ovat vielä alkutekijöissään, mutta ajatuksena olisi käydä Edinburghin lisäksi ainakin Stirlingissä, Invernessissä ja Skyellä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eeva 10.01.2019 21:22

Hei Maaret, kiitos kysymästä! Hauskaa, että teillä on viikko aikaa jotta ehditte vähän kierrellä. Bussi ja juna toimivat noihin kohteisiin oikein hyvin. Matkakortteja on kyllä saatavilla, katso tarkemmin tästä: https://www.scotrail.co.uk/tickets/combined-tickets-travel-passes
Kuinka ollakaan, ne eivät välttämättä ole edullisin vaihtoehto! Kannattaa vähän laskeskella. Juniin ja busseihinkin on nykyään ennakkovaraajan etu, juniin myös ns. off-peak -lippuja eli edullisia lippuja jos lähtö on aamusta suht varhain, päiväsaikaan tai illalla. Busseihin on myös hyvin eri hintaisia lippuja. Toivottavasti tästä oli apua! t. Skotlannin ja Edinburghin Eeva

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Maaret 14.01.2019 20:53

Iso kiitos nopeasta vastauksesta, kyllä on paljon apua! Paneudun asiaan. Odotan matkaa innolla ja yksi parhaista asioista onkin tämä etukäteissuunnittelu.
Patikointimahdollisuuksia Skotlannissa lienee paljon, mutta olisiko sinulla jotain suositusta, missä kohtuullisella kilometrimäärällä olisi erityisen kaunista :)?
Maaret

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eeva 16.01.2019 12:30

Hei jälleen, Maaret! Kiitos kun kysyit patikoinnista! Kaikkia polkuja en ole testannut, mutta Fife CP on tuttu, Great Glen Waytä olen melonut Loch Nessin verran, West Highland Wayn maisemiin olen tehnyt päiväretkiä, ja Arranin olen kiertänyt mutten jalan... -Eli tässä muutama vaihtoehto vastauksena kysymykseesi, niin pääset makuun. Suurin ongelma lie valita - Skotlannissa kun on jollain tapaa kaunista kaikilla poluilla. Yksi pitää merimaisemista, toinen jylhistä mykistä (?) vuorista, kolmas vehreistä kumpuilevanavoimista näkymistä ja neljäs pittoreskeista kalastajakylistä... -Ratkaisu lie, että käy uudemmankin kerran. Kurkistapa näitä: Fife Coastal Path http://www.fifecoastalpath.co.uk; St Cuthbert's Way http://www.stcuthbertsway.info; Great Glen Way https://www.highland.gov.uk/ggw/ ja West Highland Way https://www.westhighlandway.org. Viides vaihtoehto, joka meriluonnon ja saaren helpon saavutettavuuden vuoksi on kiva, on Arranin kiertopolku. Monille reiteille voi mennä vain osaksi matkaa. Reittikuvaukset ovat tarkkoja, joten siitä vaan lukemaan ja valitsemaan reittiä/reitinpätkää. Tässä on lisäksi sivuja, joilta saa lisää tietoa: www.scotlandsgreattrails.com; www.walkhighlands.co.uk; www.scotlandsgreattrails.com ja www.absoluteescapes.com. Reittikuvaukset ovat tarkkoja, samoin merkinnät maastossa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kati 17.05.2017 22:32

Heippa!

Olen yrittänyt etsiä tietoa, mutta tuloksetta - ehkä te osaisitte vastata :) Olen parin viikon sisällä tulossa Edinburghiin ja olisi tarkoitus matkata joko Airlink 100:lla tai kolmevitosella kentältä keskustaan. Airlink olisi nopea, mutta toisaalta 35 pysähtyy aivan hotellini ovien eteen. Kysymykseni koskeekin tuon kolmevitosen tiloja; Airlink 100 -bussissa kehutaan olevan paljon tilaa matkalaukuille valvotussa tilassa, mutta entäs tuossa kolmevitosessa? Mitään järjettömän isoja kapsäkkejä ei mukana tule olemaan, vaan pari perässä vedettävää laukkua.

Kiitokset jo etukäteen :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eeva Simola 22.05.2017 17:01

Kati, hei ja kiitos kysymyksestä. Käyttäisin bussia, jos se kerran menee hotellisi ovelle. Yksinkertainen selkeä vaihtoehto. Kyllä ne laukut sinne mahtuu. Airlink vie n. 30 min, siltä voi olla vielä kappaleen taksimatkaa perille, tai sitten siirtyminen bussipysäkille Princes Streetille tai North Bridgelle, mistä paikallisbussit lähtevät, odotusaikaa, kävelyä... Ennen kuin tuo rumba on pyöritetty, olet jo perillä bussillasi. (Tarkemmin on vähän hankala opastaa ilman hotellin osoitetta ja kaupunginosaa.) Oikein hyvää reissua sinulle! t. Eeva / Tripsteri Shetlannin saarilta

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kati 23.05.2017 11:41

Olen siis yöpymässä Ibis South Bridgessä, sinne on Airlink 100:n päätepysäkiltä matkaa reilut puoli kilometriä. Eihän tuokaan mikään matka ole sinällään kävellä, mutta Hki-Lontoo-Edinburgh -lennon jälkeen voisi olla hinku päästä vain mahdollisimman helposti hotellihuoneeseen lepuuttamaan :) (Plus se Cockburn Streetin jyrkkä mäki pelottaa laukkujen kanssa :D)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Eeva Simola 02.06.2017 15:20

Kati, ehkä jo päätitkin asian? Ellet, vaihtoehtosi ovat: a) bussi vie ovelle. b) taksi ovelle. c) Airlink, siitä South Bridgelle matkalaukkuinesi joko Coburn Streetin tai loivemmin Jeffrey Streetin ja Royal Milen (High Street) kautta. Coburn Street ei ole paha. Kävelin sitä viimeksi maanantaina. Oikein hyvää matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *