Sansibarin uniikit hotellit

Sansibarin erikoisimmissa hotelleissa on mahdollista kokea jotain, mitä ei löydy muualta. Merellinen luonto on monen majoituspaikan inspiraationlähde. Sulttaaninaikaisen Sansibarin voi kokea aidossa ympäristössä majoittumalla oikeassa palatsissa.

Manta Resort – maailmankuulu vedenalainen huone

Miksi: Kuviin Manta Resortin vedenalaisesta huoneesta on törmännyt moni somen käyttäjä. Hotelli sijaitsee Sansibarin pohjoisemmalla saarella Pemballa, joka on muutenkin ehdottomasti vierailun arvoinen! Pemballa turismi ei vielä juurikaan näy, ja saaren luonto on kerrassaan upea, niin veden alla kuin maallakin. Vaikka vedenalaista huonetta kokeilisi yhden yön, kannattaa Pemballe varata enemmänkin aikaa.

Missä: Pemban saaren pohjoiskärjessä, Ngezin kansallispuiston kyljessä

Emerson on Hurumzi – rakkaudella restauroitu palatsi

Miksi: Toisin kuin Stone Townin monet muut hotellit, Emerson on restauroitu tarkkuudella, kunnioittaen rakennuksen alkuperäistä muotoa. Täällä voi todella sujahtaa sulttaanien ajan maailmaan ja tunnelmaan. Hotellin kruunaa kaupungin korkein kattoterassi, jolla on kuutena iltana viikossa livemusiikilla säestetty illallinen. Se voi olla Sansibarin-matkan odottamaton kohokohta.

Missä: Stone Townin keskustassa, Hurumzi 236

Chumbe Island – ekobungaloweja suojellulla saarella

Miksi: Chumbe Island sijaitsee kokonaisuudessaan suojellulla alueella, joka sisältää myös saaren edustalla olevan koralliriutan. Täysin ekoperiaatteella rakennettu ja sisustettu hotelli tarjoaa upean luontoelämyksen, joka sisältää upean koralliriutan ja iltaisen retken katsomaan maailman suurimpia rapuja, kookosrapuja. Saarelta löytyy myös historiallinen, edelleen toimiva majakka sekä vanhan moskeijan rauniot. Lisäksi ruoka on herkullista ja erittäin kasvissyöjäystävällistä!

Missä: Chumben saarella, aivan Zanzibar Cityn rannikolla.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Dreamer’s Island – kelluva bungalowi paraatipaikalla

Miksi: Jos etsii erityistä, rentoa ja budjettiystävällistä majoitusta, Dreamer’s Island on oikea valinta. Kokonaisuus koostuu kahdesta kelluvasta bungalowista, joihin pääsee joko yhteysveneellä tai uiden. Toisen bungalowin alakerrasta löytyy myös kenties koko kaupungin erikoisin baari, jossa merirosvotyyli kohtaa reggaen. Täydellinen tapa nauttia Stone Townin kauniista rannikosta, mutta ei tosikoille.

Missä: Stone Townin edustalla, milloin missäkin

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Mbweni Ruins – täällä sulttaanikin asui

Miksi: Joskin Mbweni Ruins sijaitsee nykyään lähiössä, on sen tontti laaja ja täynnä ihanaa puistoa. Täältä löytyvät myös Mbwenin palatsin rauniot, joita voi vapaasti tutkia. Kauniit näköalat kohti auringonlaskua tekevät Mbwenistä kätevän paikan rentoutua ja nauttia samalla sekä rannasta että kaupungin läheisyydestä. Nykyään hotelli kuuluu Protea-ketjulle.

Missä: Mbwenin kaupunginosassa, Zanzibar Cityssä, lähellä lentokenttää.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lue myös:

Katso hotellitarjoukset Sansibarille.

Katso hotellitarjoukset Pemballe.

© Aino Tanhua

Aino Tanhua

Tansaniassa vuodesta 2009 asti matkustellut ja asunut toimittaja, joka päätyi myös pyörittämään Colors of Zanzibar -matkailuyritystä. Erityisesti Sansibarille kotiutunut ihminen, jota eivät niinkään ihastuta lämpö ja rannat vaan kaupunki ja tansanialaisen elämän moninaisuus.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *