Kolme retkeä Helsingistä ja vinkit retkeilyvarusteisiin

Kaupallinen yhteistyö: Scandinavian Outdoor

Miten tavaton ikävä minulla onkaan juuri nyt Helsinkiä, Suomea, suomalaisia metsiä ja kesäsateen tuoksua nurmikolla. Nykyinen asuinmaani Islanti tarjoaa uskomattoman hienoja luontoelämyksiä ja kahvituokioita Atlantin rannalla, mutta kaipaan silti suomalaista metsää, silokallioita ja vihreiden niittyjen huminaa.

Kokosin pääkaupunkiseudun retkeilyreiteistä kolme helppoa päivävisiittikohdetta, jonne itse lähtisin, jos nyt voisin. Näiden vinkkien avulla pääset metrolla luontopolulle ja bussilla Nuuksioon. Eväät reppuun, tukevat lenkkarit jalkaan ja ulos luontoelämysten pariin.

Jos retkeilyvaruste ja -vaatepuoli kaipaa täydennystä kesän kynnyksellä, hoida tarvittavat tuotteet suomalaisesta Scandinavian Outdoorista.

Helsingistä julkisilla kulkuvälineillä vaelluspolulle

Nuuksioon bussilla. Nuuksion kansallispuisto on yksi pääkaupunkiseudun tunnetuimpia retkeilykohteita. Kansallispuistossa on valtava valikoima vaellusreittejä. Mainio Nuuksioon.fi-palvelu neuvoo parhaat reittivaihtoehdot retkeilijän mukaan. Kerro hakukoneelle, millainen retkeilijä olet (kuntoilija, vaeltaja, nautiskelija, nopea piipahtaja tai kenties lasten kanssa retkeilijä), milloin haluaisit mennä ja missä asut. Palvelu tarjoaa sinulle vaihtoehdot ja kertoo, miten pääset julkisilla vaelluspaikan lähtöpisteeseen.  Älyttömän kätevää!

Sasta ulkoilutakki Haglöfs retkeilyhousut

Maunulan luontopolku Helsingin ytimessä. Pähkinäpuulehtoja, satumetsätunnelmaa, vaihtelevia maisemia. Kolmen kilometrin mittainen Maunulan luontopolku on merkitty selkeästi. Reitti starttaa Maunulan majalta, jonne pääsee esimerkiksi matkustamalla P-junalla Huopalahteen. Huopalahden juna-asemalta on Maunulan ulkoilumajalle noin 700 metrin mittainen kävely. Katso Maunulan majan tarkka sijainti täällä.

Uutelan reitti Vuosaaressa. Metrolla Vuosaareen, metroasemalta kävellen Aurinkolahden asuinalueelle ja rantaa pitkin kohti Uutelan ulkoilualuetta. Alueella on kaksi noin kahden kilometrin mittaista, lenkin tekevää vaellusreittiä. Nämä kaksi retkeä ovat helppokulkuisia. Eteläiseen Skatanniemeen johtava reitti sisältää hankalampia osuuksia ja silokalliot ovat etenkin sateisella säällä liukkaat.  Tarkemmat tiedot  Uutelan reiteille löydät täältä.

Alekoodi Scandinavian Outdoor -nettikauppaan

Suomalainen retkeilyvaate- ja varustekauppa Scandinavian Outdoor tarjoaa Tripstereille 20 prosentin alennuksen kaikista tuotteista (paitsi elektroniikasta). Hyödynnä etukoodi tripsteri20 ja hanki kesän päheimmät retkeilyvermeet, jotka sopivat luontopolkujen ja vaellusreittien lisäksi myös kaupunki- ja vapaa-ajan käyttöön. Alekoodi on voimassa 14.6.2020 asti.

Suomalaisen retkivaatevalmistaja Sastan ulkoilutakki

Suomalaista designia parhaimmillaan. Älyttömän hyvä käyttömukavuus kohtaa kestävyyden ja kauniin ulkomuodon. Aava-takin kangas on luomupuuvillaa ja polyesteriä. Sasta käyttää kierrätyspolyesteria eli vaatetuotannossa ei lisätä muovin määrää maailmaan vaan tuutataan olemassaolevaa jatkokäyttöön. Kangas on käsitelty parafiinilla, jotta takki suojaisi hyvin tuulelta. Nikwaxin vesipohjaisella, ympäristöystävällisellä ja biohajoavalla vahakäsittelyllä kankaasta on tehty vettähylkivää.  Kesällä tämä menee lyhythihaisenkin teepaidan päällä, talvella tästä saa hyvän hiihtovaellustakin, kun pistää alle pitkähihaisen villapaidan.

Sastan Aava-takki alekoodi

Sastan retkeilytakki Aava on nappivalinta, kun haluat monikäyttöisen takin, joka kestää käyttöä, on vastuullisesti valmistettu ja näyttää todella hyvältä. Aavasta löytyy reilusti kokoja 38:sta 50:een. Tukevat vetskarit, isot taskut ja tuulelta suojaava huppu viimeistelevät takin käyttäjäelämyksen. Upea takki, joka on varmasti jokaisen euron arvoinen.

Erittäin hyvin istuvat ja monikäyttöiset vaellustrikoot

Suosikkiulkoiluvaatteeni ovat vaellustrikoot. Vaellustrikoot istuvat hyvin, joustavat liikkeissä ja niiden kangas on kuitenkin tarpeeksi kestävää, joten housut eivät kulu ihan ensimmäisestä kiven raapaisusta. Haglöfsin vaellustrikoissa sujuvat niin juoksulenkit, kuivan sään vaellukset, crossfit-treenit, vaellusratsastus ja kaupunkihengailu. Monikäyttöiset ja hyvännäköiset vaellustrikoot ovat olleet itselleni kuluneen kevään paras vaateostos (nämä housut ostin siis itse; muut jutussa näkyvät tuotteet sain testaukseen).

Haglöfsin vaellustrikoot alekoodi

Kestävät ja joustavat ulkoiluhousut täydellisellä mitoituksella

Jos teet säännöllisiä ulkoilulenkkejä vuoden ympäri kuten ulkona juoksemista, koiran lenkittämistä, työmatkapyöräilyä, joustavat ja kestävät Haglöfsin Flex Pants -ulkoiluhousut ovat erinomainen valinta. Housuissa on kiitettävän hyvä mitoitus myös tällaiselle lyhytjalkaisemmalle (olen tarkalleen 163,5 cm pitkä): kerrankin lahkeet ovat oikeanmittaiset eikä takapuolesta purista.

Haglöfsin ulkoiluhousut vaeltaminen

Vaelluslenkkarit, maastojuoksukengät, ulkoilutossut

Vedenkestävillä The North Face Ultra Fastpack IV Futurelight Shoes -maastojuoksukengillä on muuten aivan liian pitkä nimi! No, pääasia on, toimivuus. Nämä pitävät vaellussukat kuivina purojenylityksissä ja sadesäällä. Nämä jalassa on hyvä lenkkeillä vaativammassakin maastossa. Maastokengissä on karkea pohja, eli näillä pystyy vaeltamaan kesäaikaan vaihtelevassa maastossa. Kallioillakaan ei jalan ote lipsu. Erinomaisen monikäyttöiset kengät.

North Face maastojuoksukengät alekoodi

Hauskoja retkiä ja pitkiä, ihania kesäpäiviä!

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *