Upeaa taidetta nojatuolikierroksella!

Nyt luurit päähän ja reissupöksyt jalkaan – se on menoa! Lähde huimien taiteilijoiden, kirjailijoiden ja arkkitehtien matkaan DayTripsterin kuunneltavilla ja katseltavilla audio- ja 360-kierroksilla ihan ilmaiseksi. Kiehtova audiokierros on juuri nyt parasta, mitä maailma tarjoaa!

Kuunneltavat audiokierrokset ovat Tripstereidemme käsialaa ja kokonaan omaa tuotantoamme. Sinun tarvitsee vain ladata ilmainen DayTripster-sovellus puhelimeesi ja pääset seikkailemaan.

Tekijät: Anu Rinkinen, Moona Laakso, Antti Helin, Paula Kultanen Ribas ja Siru Valleala. Useimmissa lukijana Paula Kultanen Ribas. Gaudi 360-kierroksen on kuvannut Tuulia Kolehmainen. Audionauhoitukset ja editointi: Pau Ribas.

PRAHA: Kafkan unenomainen Praha

Kuuntelumatkalle Kafkan hurjaan Prahaan

Kafkan pää
Kafkan taideteospää Prahan keskustassa. © Siru Valleala

“Tämä kapea piiri sulkee sisäänsä koko elämäni”, Franz Kafka (1883–1924) sanoi ystävälleen ja piirsi ringin huoneensa ikkunaan Vanhankaupungin aukion laidalla. Kafka muutti monta kertaa, mutta suurin osa asunnoista, koulut ja työpaikka sijaitsivat Vanhankaupungin aukiolla tai vain kivenheiton päässä siitä.

Audiokierros tarjoaa supermielenkiintoisia anekdootteja mystisen ujon kirjailijan värikkäästä elämästä ja tietenkin myös maagisesta Prahasta!

AUDIO: Kafkan unenomainen Praha

DUBLIN: Pentti Saarikosken pubikierros Dublinissa

Pentti Saarikosken kantabaarit

McDaids © Moona Laakso
McDaids © Moona Laakso

Kansallisikonimme Pentti Saarikoski vietti paljon (kosteaa) aikaa Dublinissa. Lähde audiomatkalle kirjailija-kääntäjä-runoilijaneromme kantapaikkoihin, joista ei väriä puutu. Samalla astut ihanaan irlantilaiseen tunnelmaan.

AUDIO: Pentti Saarikosken pubikierros Dublinissa

ROOMA: Michelangelon taidetta Roomassa

Renessanssinero Michelangelon taideteokset ikuisessa kaupungissa

Michelangelon Pietà Pietarinkirkossa on renessanssin hienoimpia taideteoksia © Pierre Metivier Flickr CC
Michelangelon Pietà Pietarinkirkossa on renessanssin hienoimpia taideteoksia © Pierre Metivier Flickr CC

Tämä audiokierros antaa kattavan kuvan Michelangelon (1475–1564) monipuolisesta luovuudesta. Lähde kuunneltavalle taideretkelle mestarin legendaarisissa jalanjäljissä ikuiseen Roomaan.

AUDIO: Michelangelon taidetta Roomassa

COSTA BRAVA: Salvador Dalín Costa Brava

Kuuntele tarinoita surrealistitaiteilija Dalín elämästä

Dali-museo Cadaques © Tuulia Kolehmainen
Dalí-museo Cadaques © Tuulia Kolehmainen

Dalín kolmiona tunnettu museokokonaisuus on elämyksellinen tapa tutustua Salvador Dalín elämään, taiteeseen ja Galaan. Kuulet sekä näistä vaikuttavista museoista että Dalín kiehtovasta elämästä, taiteilijaa inspiroineista maisemista, synnyinkodista – ja hautajaiskirkosta.

AUDIO: Salvador Dalín Costa Brava

BARCELONA: Barcelonan häikäisevät Gaudí-kohteet 360

Barcelonan arkkitehtuuritaidetta

Yksityiskohta Gaudin mosaiikista, Park Güell © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen
Yksityiskohta Gaudin mosaiikista, Park Güell © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen

Antoni Gaudí (1856–1926) on Espanjan kuuluisin arkkitehti ja Barcelonan modernistisen ilmeen isä. Hänen kirjavia, epäsymmetrisiä ja lumoavia rakennuksiaan näkee ympäri Barcelonaa. Tärkeimmät teokset, yhä keskeneräinen Sagrada Familia -kirkko ja Passeig de Gràcia -kadun rakennukset, sijaitsevat Eixamplen kaupunginosassa. Gaudí-taloja löytyy myös Ravalista, Hortasta ja Tibidabolta saakka.

Tämä jännittävä, virtuaalinen 360-kierros vie sinut Gaudín rakennusten ääreltä arkkitehtineron kotimuseoon, näyttelykeskukseen ja 4D-teatteriin. Astut ovista sisään ja näet paikat, kuin olisit itse mukana!

360: Barcelonan häikäisevät Gaudí-kohteet 360

HELSINKI: Yllättävä designkierros Helsingissä

Designlöydöt ja kaupungin uniikit yksityiskohdat

Van Heltenin maalaama muraali Helsingin Vallilassa. © Tuulia Kolehmainen
Van Heltenin maalaama muraali Helsingin Vallilassa. © Tuulia Kolehmainen

Syvennä tietoisuuttasi Helsingin hengestä ja kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta jännittävien yksityiskohtien myötä. Missä pönöttää pissaava patsas? Miksi metrot ovat oransseja? Voiko vessassa tosiaan laulaa karaokea?

AUDIO: Yllättävä design-kierros Helsingissä

HELSINKI: Muumien ja Tove Janssonin Helsinki

Tarinakierros Muumi-taiteilijan elämästä Helsingissä

Helsingin-kaupungintalo,-ravintola-Kaupunginkellari.-Tove-Jansson-ja-Niilo-Suihko-maalaavat-freskoa-Juhlat-maalla_CC-BY-4.0_Foto-Roos_Helsinginkaupunginmuseo
Tove Jansson ja Niilo Suihko maalaavat freskoa Juhlat maalla. Kuva: CC-BY-4.0, Foto Roos, Helsingin kaupunginmuseo

Tove Jansson on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoita: taidemaalari, piirtäjä ja kirjailija. Hänen kirjojaan on käännetty yli 50 kielelle – useammalle kuin kenenkään muun suomalaisen.

Parhaiten Tove Jansson tunnetaan luomastaan Muumiperheestä, joka seikkailee kirjoissa, televisiosarjassa ja elokuvissa ja nykyisin myös laajassa tuoteperheessä: leluissa, peleissä ja käyttöesineissä.

Lähde kuuntelumatkalle Toven tarinan mukana. Missä Tove syntyi, kävi koulunsa, rakastui, teki töitä? Muumien Helsinki avautuu uudesta näkökulmasta!

AUDIO: Muumien ja Tove Janssonin Helsinki

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *