Kuuma Karibia kutsuu – oman ruudun kautta!

Pääkuva © Mirva Lempiäinen, Guadeloupe

Voiko virtuaalimatkalla kokea aitoa matkatunnelmaa? Väitän, että voi! Sademetsän sirkutus korvan juuressa, turkoosia merta, vehreitä saaria. Ihana drinkki kädessä, eikä kiire minnekään. Tai islanninhevosen selässä keikkuen ympäri luonnonkaunista Islantia, maahisia matkan varrella... Suosittelen kokeilemaan, vaikka vain huvikseen, sillä suurta hupiahan tämä on.
Guadeloupe, Karibia. Kuva: Cedric Frixon, Unsplash
Guadeloupe, Karibia. Kuva: Cedric Frixon, Unsplash

Olemme Tripsterissä aloittaneet sattuneesta syystä etämatkat! Saimme kumppaniksemme Naantalin Matkakaupan, ja Tripsteri-leirissä ympäri maailman heräsi heti innokkuutta ryhtyä uuden aallon matkaoppaiksi. Juuri nyt varsinainen oikea matkailu on haave vain, mutta itsekin yllätyin, kuinka mukava tunnelma näillä virtuaalimatkoilla on ollut.

Tripsterillä on se etu, että toimittajistamme useita asuu maailmalla juuri parhaillaan, toki monet tiukkojen koronarajoitusten vankeina. Tiukoissakin paikoissa kuitenkin pääsee yleensä ulos, monumenttien ja luonnon äärelle.

Nämä virtuaalimatkat eli online-reissut opastetaan aina livenä ja suomeksi, suomalaisen oppaan toimesta. Mukana on runsaasti upeaa videomateriaalia kohteista, joten paitsi että osallistuja kokee yhteisen reissufiiliksen muiden matkalaisten kanssa hän myös oppii kohteesta paljon lisää. Ja onhan tämä nyt kieltämättä aika vastuullista matkailua!

Me Tripsterit tarjoamme tällä hetkellä Karibian, Islannin, Tukholman, Espanjan ja Sansibarin matkoja, ja pian tulossa on esimerkiksi Berliini, Laos, Georgia ja Sveitsi.

Guadeloupen paratiisimainen saarihyppely

Guadeloupe houkuttelee rannoillaan. Kuva: Hakan Tas, Unsplash
Guadeloupe houkuttelee rannoillaan. Kuva: Hakan Tas, Unsplash

Helmi-maaliskuun Karibian-matkat olivat ihana kuuma tuulahdus kaukaa tropiikista. Guadeloupen reissut opastaa saarilla pitkään perheineen asunut matkatoimittaja ja paikallisopas Mirva. Näin keskellä lumista Suomen talvea sademetsän ja vesiputousten näkeminen on ollut suoranaista terapiaa!

Guadeloupella on peräti 280 erilaista rantaa, 54 vesiputousta, vehreää sademetsää, eksoottisia kasveja ja eläimiä, sekä mielenkiintoinen ranskalaiskaribialainen fuusiokulttuuri.

Saarihyppelyllä Mirva tekee miehensä ja lapsensa kanssa ihan oikean pienkonelentomatkan kuvauksellisten paikallissaarten maisemissa. Saaria kutsutaan ranskalaisten salaisiksi paratiiseiksi. Maisemat ihastuttavat.

Karibian matkoja on tulossa lisää myöhemmin keväällä, mutta kaukokaipuuseen kannattaa ehdottomasti testata ihanan eksoottista Tansanian Sansibaria! Sansibarin matkat opastaa saarella matkailuyritystä pyörittävä Aino Tanhua.

VARAA täältä reissu Tansaniaan:

Guadeloupe. Saarilla on hienoja vesiputouksia. Kuva: Daniel Oberg, Unsplash
Guadeloupen saarilla on hienoja vesiputouksia. Kuva: Daniel Oberg, Unsplash

Kiertomatka Islannissa – opi lisää ja suunnittele tulevaa matkaasi

Virtuaalimatkat ovat kuin Matkamessujen matkailuluentoja, mutta rikastettuina ja aivan aidoissa puitteissa. Näiden reissujen eräs mainio puoli on vinkkien kerääminen omille tulevaisuuden aivan oikeille matkoille.

Osa matkoista on toteutettu valmiiksi kuvatulla videomateriaalilla (esim. koronasulkujen, vuodenajan, nettiyhteyksien tms. aiheuttamien haasteiden vuoksi), osalla, kuten tällä Málagan reissulla, kuljetaan livenä oppaan mukana.

Karibian ja Tansanian ohella Euroopan suursuosikkikohde Islanti on kutsunut etämatkoille jo huiman määrän osallistujia. Viimeisimmällä kiertoajelulla Islannin ympäri oli mukana peräti 300 matkaajaa! Oppaana toimii Islannissa asuva toimittajamme, somevaikuttaja ja kirjailija Satu Rämö, joka tuntee saaren läpikotaisin.

Islantiin reissataan maalis-huhtikuussa:

Reykjavik – maailman pohjoisin pääkaupunki 20.3.2021

* Islannin ympäri – uniikki roadtrip kotisohvalta 10.4.2021

Islanninhevostretkellä. @Satu Rämö

Virtuaalimatka on yllättävän yhteisöllinen elämys

Varaa mukaan siis lämmin kuppi kahvia tai sekoita eksoottinen juoma matkaevääksi. Sitten ei tarvitsekaan muuta kuin oikaista tietokoneen kanssa omalle sohvalle!

Samoin tekevät myös kanssamatkaajat, ja vaikka Zoom-matkoilla matkatovereista näkee yleensä vain nimen ja mikitkin on suljettu, on se jännä, kuinka silti syntyy hauska, yhteinen matkatunnelma. Juuri me olemme juuri nyt kokoontuneet yhdessä tiettyyn paikkaan – aivan kuin oikeallakin matkalla.

Reissujen lopussa voi oppaalle esittää omia kysymyksiä. Usein opas tarjoaa mahdollisuuden seurata kuvamateriaalia YouTuben kautta, mikäli nettiyhteys esimerkiksi kaukaisesta kohteesta ei ole paras mahdollinen.

Etämatka tuo kaivattua maisemanvaihdosta ja voi olla myös koko perheen yhteinen iltapuuha. Reissun äärelle voi rakentaa vaikkapa oman teemaillan!

Nämä matkat eivät köyhdytä kukkaroa! Paitsi että kyllähän näistä sellainen matkakuume syntyy, että saattaa se kukkaro vähän myöhemmin köyhtyäkin…

Katso tulevat virtuaalimatkat täältä:

Lisää virtuaalimatkoja

Hienoa matkaa!

Terkuin,

Siru, Tripsterin päätoimittaja

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *