Luonnonmukaista matkakosmetiikkaa Vol. 5: Kuorintavoiteet ja naamiot

Tripsterin luonnonkosmetiikkatestissä ovat vuorossa Biodellyn lahjoittamat kuorintavoiteet ja naamiot – tietysti matkakoossa. Tuotemerkkeinä ovat Flow Kosmetiikka ja Mádara. Itse olen huomannut, että mitä kiireisempää oma arki on, sen mieluummin pakkaan matkalle mukaan pari purnukkaa hyväntuoksuisia ihonhoitotuotteita loman hemmotteluhetkiä varten. Erityisesti, jos matkakohteena on saasteinen tai katupölyinen ympäristö, syväpuhdistava tuote on mukava sujauttaa matkalaukkuun. Siksi ryhdyin innolla testaamaan niukasti tilaavieviä kuorintavoiteita ja naamioita.

Luonnonmukaisen kosmetiikan etuna on se, etteivät kuorivat tuotteet sisällä muun muassa merien muovijätevuoria kuormittavia muovirakeita, joiden käyttöä on toki jo rajoitettu peruskosmetiikassakin.

Flow Kosmetiikan suolakuorintavoiteet. ©Reetta Kemppi
Flow Kosmetiikan suolakuorintavoiteet. ©Reetta Kemppi

Flow Kosmetiikan Kookos&Sitruuna- ja
Vanilja&Appelsiini -himalajansuolakuorinnat 25 ml

On ilo saada testiin kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Hyvinkääläisen pienyrityksen kotikaupungissaan valmistamalla kosmetiikalla ei ole ekosertifikaatteja, mutta tuotteiden valmistuksessa ja ainesosien valinnassa noudatetaan sertifikaateilta vaadittavia kriteerejä.

Pakkaukset ovat tyylikkäät ja pienet sekä tuoksut hurmaavat, eikä ylimääräistä pakkausmateriaalia käytetä. Erityisesti pidän vanilja-appelsiinituoksusta. Suola on melko rakeista, joten tuote sopii tuntuvasta kuorinnasta pitävälle. Positiivinen puoli tuotteissa on, että ne sisältävät muun muassa kookosöljyä ja sheavoita, jotka auttavat jättämään pehmeän ja kosteutetun tunteen iholle.

Pakkauksiin toivoisin täydellisempiä selosteita, jotta tulee selväksi, että kyse on vartalonkuorinnasta eikä kasvokuorinnasta.

Tilaa Flow Kosmetiikan Vanilja-appelsiini suolakuorinta 25ml

Tilaa Flow Kosmetiikan Kookos-sitruuna suolakuorinta 25ml

tripsteritestaa_kuorinnat_madaraMádara exfoliating oil-to-milk scrub 12,5 ml

Latvialaisen Mádaran puhdistusmaidon ja kuorinnan sekoitusta voi käyttää useaan kertaan viikossa ja se sopii herkällekin iholle. Tuote muuttaa jännästi muotoaan öljyisestä vaahtoisaksi, kun iholle lisää tilkan vettä. Kuorivat vahahelmet ovat niin hellävaraiset, että ne hädin tuskin tuntuvat. Myös tämä kuorintamaito jättää kosteutetun lopputuloksen. Kovin syväpuhdistava tuote ei kuitenkaan ole.

Tilaa Mádaran Exfoliating Oil-to-Milk Scrub 12,5 ml

Mádara Ultra Purifying Mud Mask mutanaamio 12,5 ml

Pakkauksessa varoitellaan, ettei naamio sovi herkälle iholle. Se myös sopii paremmin rasvaiselle kuin kuivalle ihotyypille. Näistä syistä omalle iholleni naamio ei ole paras mahdollinen valinta. Kuten kuvauksessakin sanotaan, mutanaamio on tehokas ja kiristää ihoa muutamassa minuutissa voimakkaasti. Itse en pysty juuri yli viittä minuuttia naamiota pitämään, mutta pesun jälkeen iho tuntuu virkistyneeltä ja puhdistuneelta. Pohjoismainen metsäjärvimuta täyttää siis syväpuhdistavan tehtävänsä. Myöskään herkälle ihotyypille varoiteltuja punoituksia ei ilokseni näy.

Tilaa Mádaran Purifying Mud Mask -mutanaamio 12,5 ml

Mádara Brightening AHA Peel Mask 12,5 ml

Ikääntyvälle ja samealle iholle tarkoitettu kuoriva naamio on rakeeton hedelmähappojen teholla puhdistava kuorinta-aine. Tämäkään tuote ei sovellu herkälle iholle, kuten ohjeissa todetaan. Kuten savikin, hedelmähapot eivät ole keveitä ihonkäsittelyssään, ja hoito myös tuntuu iholla. Omalla ihollani naamio tuntuu hiukan polttavalta ja aiheuttaa pientä punoitustakin, joten puhdistus ei ole kaikista miellyttävin kokemus. Vaikka naamio ei ole ideaalein omalle ihotyypilleni, lopputulos on ehdottomasti kirkastava ja virkistävä.

Tilaa Mádaran AHA-naamio 12,5 ml

[su_box title=”Plussat ja miinukset”]

+ Kaikki tuotteet jättävät ihon pehmeän ja miellyttävän tuntuiseksi.
+ Mádarat ja Flow:t ovat molemmat lähellä valmistettuja, ja käyttävät jossain määrin hyväkseen lähialueiden raaka-aineita.
+ Pienet mutta riittoisat pakkauskoot sopivat matkalle.
+ Tuoteselosteissa kerrotaan selkeästi, millaiselle iholle tuote sopii tai ei sovi. Erityisesti Mádaran tuoteselosteet ovat kattavat.
+ Edullisten hintojen ja pienten pakkauskokojen ansiosta voi testata useampaa tuotetta ja löytää siten itselleen sopivan vaihtoehdon.

– Riippuu ihotyypistä, mikä tuote sopii parhaiten.
– Testituotteiden lisäksi kaipaisin välimuotoa kovan ja hellävaraisen käsittelyn välille.
– Muovipakkaukset (jotka tosin kestävät matkalla lasipakkauksia paremmin).

+- Sekä hyvä että huono puoli on, että Mádaran tuotteet suositellaan käytettäväksi kuuden kuukauden sisällä. Käyttöaika tuntuu lyhyeltä, mutta kun kyse on luonnonkosmetiikasta, tämä tuntuu loogiselta.

[/su_box]

Tutustu myös muihin Mádaran tuotteisiin

Tutustu myös muihin Flow Kosmetiikan tuotteisiin

© Reetta Kemppi

Uusimmat tuotearviot


[the_grid name=”Tripsteri testaa uusimmat”]

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *