Shoppailijan paras matkavakuutus: kokoontaitettavat laukut

Olen todella kiinnostunut pakkaamisesta. Matkustan työni vuoksi viikoittain ja lomailen perheeni kanssa muutaman kerran vuodessa. Joka kerta kun pakkaan, kiroan tilanpuutetta. Haluan lähteä matkaan pelkän käsimatkatavaran voimin, koska inhoan tavaran luovuttamista lentokoneen ruumaan, etenkin menomatkalla. Siksi olen haalinut itselleni erilaisia matkustajan tilaihmeitä: vakuumipusseja, matka-kosmetiikkaa jne. Kotona sullominen vielä onnistuu, mutta matkalla tavaran määrä jotenkin mystisesti tuplaantuu. Arvokkain matkakumppanini onkin kokoontaitettava varalaukku. Se on vakuutukseni sille, että tila ei lopu kesken.

Sain testattavaksi kaksi uutta kompaktia laukkua: NatureHiken kokoontaitettavan repun (15L) ja Wellhousen suuren matkakassin (40L). Reppua olen jo ehtinyt käyttämään useasti, sillä se on kätevä kumppani ihan tavallisella kauppareissulla. Wellhousen pelikestävyys testataan tulevalla Lontoon-matkalla. Matkakassit-sarja saa siis jatkoa myöhemmin keväällä.

Olen nirso. Laukun on oltava kestävä ja se ei saa painaa mitään. Olen kaupunkilomailija, joten repun ulkonäöllä on enemmän väliä kuin eräkestävyydellä. Vedenpitävyys on toki plussaa.

NatureHiken reppu menee todella pieneen tilaan. Sen voi melkeinpä tunkea taskuun. Mutta ei ihan. Ainakin minun taskuihini nyrkinkokoinen pakkaus on hieman liian iso. Käsilaukkuun se sujahtaa mukavasti. Kangas on valmistettu synteettisestä materiaalista. Valmistajan tuotekuvaus lupaa kestävyyttä ja vedenpitävyyttä. Repun saumat ovat vahvat. Lisäksi reppu näyttää minun silmääni tyylikkäältä. Reput ovat Tukholmassa muodikkaita (kuten kaikki muukin metsuriseksuaali), joten voin lähteä se selässä kaupungille näyttämättä turistilta.

Heikoin kohta sekä kestävyyden että ulkonäön puolesta ovat repun olkaimet. Ne ovat harmaata verkkokangasta, joka näyttää hieman liian sporttiselta minun makuuni. Lisäksi veikkaan, että jos reppu menee rikki (esimerkiksi liian painon takia), se ratkeaa juuri olkaimista. Ymmärrän kuitenkin valmistajan materiaalivalinnan. Paksumpi kangas olkaimissa johtaisi muhkeampaan pakkaukseen. Reppu löytyy monessa eri värissä. Se on juuri nyt alennuksessa ja maksaa alle 13 €. Ei paha! Voisin itseasiassa ostaa repulleni kaverin. Pinkin tällä kertaa! Värivalikoiman löydät täältä

Sain repun blogiyhteistyön merkeissä e-villeltä. Toimitusaika oli kohtuullisen pitkä: odotin laukkuani lähes kuukauden. Voi olla, että varastot olivat tyhjillään joulun jäljiltä. Reppu osoitti kuitenkin heti kätevyytensä, sillä se mahtui postiluukusta sisään. Hyvä niin, sillä pakettien noutaminen postista on ylimääräinen vaiva.

©Soile Vauhkonen

Uusimmat tuotearviot


[the_grid name=”Tripsteri testaa uusimmat”]

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *