Virtuaalisaunomaan Tampereelle

Pääkuva: Rajaportin sauna © Tuulia Kolehmainen

Suomalainen sauna on legenda! DayTripster juhlistaa kansallista löyly-ylpeyttämme julkaisemalla tyystin uudenlaisen virtuaalikierroksen nimeltä XR Rajaportin sauna! 

Astu Tampereen historialliseen Rajaportin saunaan kuin oikeasti ja kuule hauskoja tarinoita Rajaportin historiasta ja suomalaisesta saunomisesta. Tarinat ja niiden toteutus on tamperelaisen Saunakonkelin käsialaa, yhteistyössä Tripsterin kanssa. Koe Rajaportin sauna uudella tavalla!

Virtuaalinen elämysmatka on mahdollista suorittaa kotoa käsin missä päin maailmaa hyvänsä, mutta parhaimmillaan se toki on aidossa manselaisessa maisemassa Pispalassa. XR-saunaelämyksen parissa voi paitsi oppia kiehtovia seikkoja suomalaisista saunaperinteistä myös kokea wow-elämyksiä. Kierros auttaa suunnittelemaan matkaa, ja lisäksi se tarjoaa suurta hupia.

Lataa DayTripster ilmaiseksi ja hyppää Tampereella lauteille katsomaan, mistä on kysymys! Kierroksen löydät, kun valitset: Suomi -> Tampere -> XR Rajaportin sauna -> Aloita kierros!

LATAA DayTripster App sovelluskaupastasi!

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Rajaportin historiaa ja saunomisen mytologiaa

Katso videolta Saunakonkelin haastattelu, kuvattu Tripsterin Matkailijan Olotilassa Helsingissä toukokuussa 2021:

Rajaportin sauna perustettiin 1900-luvun alussa Pispalaan yhdistämään kahta erilaista maailmaa: maaseutuelämän rauhaa ja tehtaiden kaupunkia. ”Rajaportti” sanana tarkoittaa juuri tätä, mutta myös matkaamista maailmasta, ajasta ja tilasta toiseen.

DayTripsterin saunaretkellä tutustut Saunakonkelin oppaiden Juha Kumaran ja Matti Kemin johdolla suomalaisen saunan historiaan ja mytologiaan, saunataikoihin, löylyn henkeen – ja tietenkin saunatonttuun! Juha ja Matti kertovat tunnelmallisissa äänitarinoissaan Rajaportin kehittymisestä Suomen kenties tärkeimmäksi yleiseksi saunaksi, jonka löylyt hurmaavat. Lue Saunakonkelista lisää täältä.

Kierroksella kuljet 360-tilasta toiseen saunan pihalla ja sisätiloissa, aina lauteille saakka. Äänitarinoiden lisäksi löydät kuvagallerioita, videoita ja saunainfoa muun muassa saunomisen säännöistä ja saunajuomista.

Testaa, oletko saunaguru vai löylylurjus! Kierroksen lopussa on tietovisa, joka kertoo totuuden sinusta saunojana!

Villit saunatontut karkuteillä – pelaa saunapeliä!

Sovellukseen on rakennettu myös pieni Tonttu kiikissä! -peli. Pukuhuoneessa saat huomata, ettet ole yksin. Rajaportin sauna on täynnä villejä 3D-tonttuja! Pyydystä tontut kiuluun ehtaan Pokémon-tyyliin. Napattavissa on myös Rajaportin erikoinen saunakauha sekä vihta eli vasta!

Huom! Tonttuja ei ole videohuoneissa. Laskurista näet, kuinka monta vielä puuttuu.

Jatkossa luvassa on lisättyä todellisuutta (AR), jonka avulla tontut vilahtavat omaan saunaasi.

Kierroksesta kansainvälinen – haluatko saada oman saunasi mukaan?

Rajaportin sauna © Tuulia Kolehmainen

Kierros käännetään myöhemmin englanniksi ja japaniksi, jotta mahdollisimman moni suomalaisen saunan fani pääsisi näkemään matkankin päästä, millainen uniikki paikka Rajaportin sauna on, ja kuulemaan erikoisia yksityiskohtia saunoista.

Suomalainen sauna on yhä suurempi hittituote. Haluamme tuoda Suomen saunat kartalle sovellukseemme ja tarjota saunayrittäjille entistä tehokkaamman keinon esitellä saunaansa ja kertoa tarjouksensa, kiehtovan teknologian keinoin mutta edullisesti. Samalla turistit innostuvat matkaamaan ympäri Suomen.

Mikäli olet saunayrittäjä ja haluaisit saada saunasi mukaan DayTripsteriin, ota yhteyttä! [email protected]

LATAA DayTripster App sovelluskaupastasi ja lähde kanssamme saunaseikkailulle!

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Rajaportin saunan XR-kierroksen tekijät:

Tarinat ja audiotuotanto: Juha Kumara ja Matti Kemi

360-kuvaus ja valokuvat: Tuulia Kolehmainen

Tekstit: Siru Valleala

Peli: Tripsteri

LUE: Lisää vinkkejä Tampereelle!

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *