Rikostarinoita maailmalta – lähde hurjalle matkalle!

Joko olet tutustunut Tripsterin toimittajien hullunhirmuiseen rikostarinaan, joka vie murhien maailmanympärysmatkalle? Jos luulit, ettei matkakertomusta ja true crimea voi yhdistää, luulit väärin! Rikostarinoita maailmalta -teos on yllättävä matkaopas kulttuureihin ja ihmismielen pimeyteen.

MENOSSA YSTÄVÄALE!! Osta Rikostarinoita maailmalta Kirja.fi-sivuston alennuksesta!

Viime vuoden puolella vietimme monta kuukautta rikollisten mielten syvissä syövereissä. Syntyi varsin poikkeuksellinen teos, sillä yhdistimme matkatoimittajakokemuksemme ja eri maiden karmivat ihmiskohtalot. Rikostarinoita maailmalta -kirjassa (WSOY) viidessätoista maassa tapahtui jotakin, joka ei paikallisilta unohdu koskaan.

Kehyskertomuksena on päätoimittajamme aito maailmanympärysmatka, joka kiertää kaikki mantereet. Jokaisessa upeassa kohteessa astumme kulttuuriin sisälle ja katsomme, millaista on olla hyvis tai pahis kussakin maassa ja erilaisessa lainsäädännössä. Yhteiskunnallisista erityispiirteistä saa hyvän kuvan, ja siksi tämä rikoskirja on samalla niin matkaopas kuin tietokirjakin.

Ja sitten! Kukin tarina avaa oman ovensa synkkyyksiin, murhiin, kirouksiin, kummitusluoliin ja odottamattomiin vaaroihin. Mutta tärkeä huomio: tämä rikoskirja on melko sovelias herkillekin ja sisältää myös huumoria! Rajausta on tehty: mukana ei ole lapsia eikä pelkästään naismurhia.

Osta Rikostarinoita maailmalta Kirja.fi-sivuston alennuksesta!

Japanilainen joukkoitsemurha ja eteerinen kuolema Irlannissa

Rikostarinoita maailmalta -kirjassa on yhteensä 15 matkakohdetta: Tukholma, Pariisi, Irlanti, Brasilia, New York, San Francisco, Uusi-Seelanti, Japani, Intia, Thaimaa, Tansania, Barcelona, Sveitsi, Praha ja Tallinna.

True crime -kokoelmaa tehdessä me toimittajat koimme aika karmiviakin hetkiä. Oliko japanilaisen kylän joukkoitsemurha sittenkään itsemurha? Millainen outo kuolemantapaus sai Irlannin sekaisin? Brasiliassahan näyttää asuvan tosielämän Dexter! Ja voi he onnettomat Alppien sääaseman asukkaat ja heidän kohtalonsa…

Japanin ja Irlannin tapaukset ovat mystisimmästä päästä. Japanilaisessa pikkukaupungissa kauhuhuhut kiirivät, kun seitsemän päivän välein joku kaupungin nuorista kuoli. Usein seuraavaksi kuollut oli ollut edellisen hautajaisissa. Mikä yhteys kuolleilla siis oli keskenään? Kuolintapa viittasi itsemurhaan, mutta kukaan ei uskonut tähän teoriaan, sillä muitakin syitä riitti. Lue Siru Vallealan löytämät (usein käännöskoneen avulla!) hurjat väittämät.

Niin ikään Irlannissa naistoimittajan murha on edelleen virallisesti selvittämättä. Moona Laakson kirjoittamassa koskettavassa tarinassa yhdistyvät Irlannin sumuiset maisemat ja arvoituksellinen kuolema.

Thaimaalaismurhaajattaret somessa ja Intian häijy käärmetappaja

Tripsterin Thaimaa-asiantuntijamme Antti Helin teki erikoisen katsauksen Thaimaan puhuttuun sahausmurhaan. Suorastaan absurdiksi jo valmiiksi absurdi tapaus muuttui, kun pakosalla olevat thaimaalaiset nuoret tappajanaiset innostuivat poseeraamaan somessa – ja nousivat suoranaisiksi idoleiksi. “Karaokesahaajat” näyttää Thaimaasta uuden puolen, jota paratiisirannoilla ei koe (toivottavasti!).

Intian avioliittotarinassa taas perinteinen tapa solmia sopimusavioliitto saa kauheita piirteitä, kun mukaan liittoon kiemurtelee myrkyllinen villieläin. Myös Uudessa-Seelanissa luontoon liittyvä kuolema siivittää kohti mytologisia uskomuksia ja kirottuja luonnonkolkkia.

Legendarikosten uudet käänteet: Alcatrazin pako ja Tansaniassa kadonnut pää

Rikostarinoita maailmalta -kirjassa on sekä uusia murhatapauksia että legendaarisia rikoksia, kuten Alcatrazin pako ja pakoteoriat nykypäivän valossa. San Franciscossa asuvan Reetta Kempin kirjoittama Alcatraz-analyysi kuuluu teoksen kiehtovimpiin osiin: valitse oma vaihtoehtosi siitä uskomattomasta teorioiden joukosta pakomysteeriä tutkittaessa.

Aino Tanhuan Tansanian-tarina taas edustaa yllätyksellisintä osastoa. Muinainen heimopäällikön kadonnut pää ja sen metsästys pitkin maailman museoita vie hulvattomiin käänteisiin. Opit paitsi Tansanian historiasta myös irronneista (irroitetuista) päistä. Ja päistä puheen ollen, Barcelonan peruukkimurhaajan tarinassa vaihdetaan siinäkin kuontaloa Paula Kultanen Ribasin otteessa!

MENOSSA YSTÄVÄALE! Osta Rikostarinoita maailmalta Kirja.fi-sivuston alennuksesta!

Rikostarinoita kertovat Tripsterin matkatoimittajat. Päätoimittaja Siru Valleala on toimittanut kirjan ja kirjoittanut puolet tarinoista. Ääneen pääsevät myös Paula Kultanen Ribas (Barcelona), Aino Tanhua (Tansania), Antti Helin (Thaimaa), Liisa Helve-Sibaja (Sveitsi), Moona Laakso (Irlanti), Reetta Kemppi (Kalifornia) ja Soile Vauhkonen (Tukholma).

Lue lisää Tripsteri-blogia: tripsteri.fi/tripsteri-blogi

Kommentit:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 05.05.2023 17:53

Tämä kuulostaakin todella kiinnostavalta! Mielenkiintoiset rikostarinat kiinnostavat aina ja mikäs sen parempi, kun samalla liikutaan ympäri maailmaa. Varsin hurjalta usea tarina myös kuulosti!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Siru Valleala 06.05.2023 12:56

Kannattaa tutustua, hurjaa on mutta ei tavallaan liian hurjaa :D Tätä oli kyllä tosi mielenkiintoista tehdä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *