Luonnonmukaista matkakosmetiikkaa vol. 6: käsille puhtautta ja hoitoa

Tripsterin arvoihin perustuen testaamme pelkästään luonnonmukaista kosmetiikkaa. Matkakosmetiikkaa-sarjan kuudennessa osassa esitellään käsituotteita.

Lähestyvä talvi Suomen maassa saa ihon ja erityisesti kädet kuivumaan. Flunssa-aallot kaatavat väkeä sängyn pohjalle. Tripsteri testasi käsidesit, käsienpesuaineet ja käsivoiteet, joista osa sopii kätevän matkakokoisina myös reissuun mukaan – osa taas mahdollistaa reissuun pääsyn!

Biodelly tarjoaa Tripsterin lukijoille kaikista normaalihintaisista tuotteistaan -15% alennuksen koodilla tripsteri16. Tarjous voimassa 30.11.2016 asti!

Käsidesinfiointiaineet

Matkaillessa matalan hygienian maissa ja paikoissa, joissa on paljon ihmisiä, moni turvautuu käsidesin käyttöön. Käsihuuhteet eivät ole suositeltavia jatkuvaan käyttöön, ja osassa tavaratalon tai apteekin tuotteessa saattaa olla mukana triklosaania, joka määritellään hormonihäiritsijäksi.

Nämä orgaaniset käsidesit ovat parempi valinta.

Neal’s Yard Remedies Organic Defence Hand Spray / Biodelly

Kerrankin käsidesi, joka ei haise viinalta! Toisaalta juuri se saattaa joissakin tilanteissa myös mietityttää. Koska tämän käsidesin tuoksu on yrttinen ja mystinen, tuntuu alkuun oudolta suihkuttaa sitä käsiin lentokoneessa tai pienessä ravintolassa. Melkein hävettää – ettei kukaan vain luule, että tässä kesken kaiken hajuvettä… Kun asiasta on päässyt yli, on käsidesi ihana. Se haihtuu nopeasti, tuoksu on miellyttävä ja lapsimatkustajakin pitää. Tämä vie voiton – ja on mainio joululahjaidea paljon reissaavalle! Hinta: 13,90 €.

Sonett Käsidesi / Hyvinvoinnin tavaratalo

Saan testattavaksi täysikokoisen, 300 ml käsidesinfiointiaineen, joten matkakäyttöä varten on siirrettävä ainetta pieneen suihkepulloon. Iso pullo on kotona tukeva, ja pumppuannostelu on kätevä. Tuotteen sanotaan tehoavan hyvin muun muassa norovirukseen ja influenssaan – ja kerrottakoon, että juuri testauksen aikaan meillä kotona riehui vatsatauti. Käsidesi oli aktiivisessa käytössä, ja eipä tarttunut tauti koko perheeseen!

Tehoaineina ovat kasviöljy ja kasviperäinen alkoholi, ja välitön tuoksu on vahvan alkoholinen. Alkuhöyryjen jälkeen Sonettin oma, bergamottiöljyn miellyttävä vivahde jää kädelle vienosti tuoksumaan. Hinta: 10.50 €.

 

[su_box title=”Plussat ja miinukset”]
+ Eivät sisällä entsyymejä, petrokemiasta peräisin olevia tensidejä, synteettisiä hajusteita, väri- tai säilöntäaineita, kirkasteita tai valkaisua lisääviä aktivaattoreita.
+ Riittoisia.
+ Eivät kuivata ihoa.
+ Hyvä tuoksu.
– Sonettin tuotteessa alkoholin haju hallitsee aluksi.
[/su_box]

Käsisaippuat

Flunssa-aaltoja hillitsee käsidesejäkin tehokkaampi toistuva käsienpesu. Testasin Urtekramin edullisia käsisaippuoita, joita Hyvinvoinnin tavaratalo Tripsterille lahjoitti.

Urtekram Hand Soap: Coconut ja Aloe Vera

Nämä nestemäiset käsisaippuat pumppupullossa (380ml) osoittautuvat mainioiksi. Kummankaan tuoksu ei ole liioiteltu, eivätkä saippuat kuivata ihoa. Kookossaippuassa on luomukookosnektaria ja sen sopivan mieto kookostuoksu tuo mieleen etelän mieleen. Tuote sopii normaali-iholle. Aloe vera -saippuassa on mukana appelsiinia ja sen tuoksua, ja aloe vera tarjoaa erikoisannoksen kosteutta. Saippuaa kuvaillaan ”uudistavaksi”. Hinta: 6,80 €.

 

[su_box title=”Plussat ja miinukset”]

+ Täyttävät Cosmos-laatustandardin vaatimukset.
+ Riittoisia.
+ Eivät kuivata ihoa.
+ Pumppumekanismi toimii hyvin.
– Mausta riippuen pullot ovat kenties liian kookkaita.

[/su_box]

Käsivoiteet

Luonnonkosmetiikkamerkit sisältävät koko joukon miellyttäviä käsivoiteita. Pienemmät pakkauskoot kannattaa ottaa matkalle mukaan, sillä esimerkiksi pitkillä lennoilla kädet kuivuvat helposti. Nämä tuotteet ovat Biodellylta.

Biodelly tarjoaa Tripsterin lukijoille kaikista normaalihintaisista tuotteistaan -15% alennuksen koodilla tripsteri16. Tarjous voimassa 30.11.2016 asti!

Sante Goji & oliivi käsivoide

Mukava peruskäsivoide, joka imeytyy hyvin. Ei superkosteuttava, joten ongelmakäsille ei luultavasti riitä. Sisältää muun muassa goji-marjauutetta, oliiviöljyä, karitevoita ja kookosta. 30ml matkakoko sopii hyvin reissukassiin, suurempi 100ml kotikäyttöön. Hinta 3,20 / 30ml, 6 € / 100ml.

Lavera SOS Help Hand Balm -käsivoide

Uutuusvoide on nimensä mukaisesti hätäkäyttöön hyvin kuivalle ja ärtyneelle iholle. Tuhti rasva imeytyy kuitenkin varsin hyvin. Mukana on runsas määrä kasviöljyjä ja -rasvoja, esimerkiksi manteliöljyä, karitevoita, kaakaovoita, aloeta ja auringonkukkaöljyä. Tuoksu on melko voimakas, mutta hyvällä tavalla! Sopii myös vegaaneille. Hinta 7,50 € / 50 ml.

Flow kosmetiikka Karitevoi / Shea Butter

Flow’n karitevoi ei ole varsinaisesti käsirasva, mutta myös käsille se on oiva pelastus. Erityisen tehokasta on illalla sängyssä levittää karitevoita kuiviin kohtiin: kantapäihin, polviin ja käsiin. Voide tuntuu alkuun kovalta ja sitä on hankala saada purkista, mutta kun tekniikka löytyy ja purkki hupenee, käy levitys yhä helpommaksi. Voiteessa ei ole mitään lisättyä, vain karitepuun pähkinöiden ”voita” vatkattuna. Hajustamaton versio sopii myös vauvoille. 25ml koko on kätevä matkalle mukaan. Tuote on vegaaninen. Hinta 4 € / 25ml, 15 € / 150ml.

 

[su_box title=”Plussat ja miinukset”]

+ Kaikki käsivoiteet ovat hyvän tuntuisia rasvauksen jälkeen.
+ Ainesosat sisältävät runsaan määrän hyviä kasviöljyjä.
+ Pienet koot ovat edullisia ja mahtuvat matkalle mukaan.
– Karitevoi on alkuun hankala levittää.

[/su_box]

© Siru Valleala

Uusimmat tuotearviot


[the_grid name=”Tripsteri testaa uusimmat”]

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *