Luonnonmukaista matkakosmetiikkaa vol. 2: Kasvojen hoito

Tripsteri sai Biodellyltä testattavaksi matkakosmetiikkaa. Tripsterin arvoihin perustuen testaamme pelkästään luonnonmukaista kosmetiikkaa. Matkakosmetiikkaa-sarjan toisessa osassa esitellään kasvojenhoitotuotteita.

Cattier Paris – tehokas mutta huokea luonnonkosmetiikkasarja

Cattier Paris on Ranskan myydyimpiä luonnonkosmetiikkabrändejä ja luonnonkosmetiikan pioneereja maailmassa. Pierre Cattier perusti yrityksen 1968 ja aloitti kehittämällä savesta kosmetiikkatuotteita. 2000-luvun alussa Cattier siirtyi ainoastaan Ecocert-sertifioituihin tuotteisiin. Sarjan suosio perustuu hellävaraisiin ja tehokkaisiin tuotteisiin, jotka niittävät vuosittain useita kansainvälisiä palkintoja.

Sain testattavaksi Cattier Paris puhdistusmaidon, puhdistusvaahdon, miselliveden, päivävoiteen normaalille iholle ja anti-age-voiteen. Testasin tuotteet Suomen oloissa, niin kylmällä sadesäällä kuin yllätyshelteelläkin. Ihotyyppini on normaalia herkempi, ei-rasvoittuva.

Cattier on niitä tuotteita, jotka näyttävät hyllyssä niin kalliilta, ettei hintaa edes uskalla katsoa. Todellisuudessa hinnat ovat kuitenkin luonnonkosmetiikan keskisarjaa – ja jotkut tuotteet jopa edullisimpien joukossa. Pitkä tuotekehittely näkyy tuotteiden tehossa ja pelkistetyssä formaatissa vailla ylimääräisiä hajusteita ja ”ihmeaineita”. Kaikki tuotteet ovat tuoksultaan neutraaleita.

CATTIER PARIS -PUHDISTUSMAITO on valittu monena vuonna parhaaksi luonnolliseksi puhdistusmaidoksi. Useita Ecocert-puhdistusmaitoja testattuani, olen päätynyt käyttämään vain tätä. Se puhdistaa tehokkaasti meikin, myös silmämeikin. Ruiskukka- ja auringonkukkauute jättävät ihon pehmeän tuntuiseksi. Ehdoton suosikkini. Mahtavaa, että tätä löytyy nyt myös matkakoossa.

CATTIER PARIS -PUHDISTUSVAAHTO hierotaan kostealle iholle ja huuhdellaan runsaalla vedellä. Omalle ihotyypilleni vaahdot eivät ole se juttu, koska ne jättävät ihoni kuivan tuntuiseksi – niin myös tämä. Vaahto ei myöskään poistanut silmämeikkiä, kuten puhdistusmaito, joten puhdistusoperaatioon tarvittiin useampia aineita. Cattierin ruiskukka- ja ruusuvettä sisältävä vaahto soveltuisi paremmin rasvoittuvalle iholle.

CATTIER PARIS -MISELLIVESI oli testin todellinen yllättäjä. Misellivesien all-in-one-konsepti tarkoittaa, että se toimii yhtä aikaa pesuaineena, meikinpoistajana ja kasvovetenä. Samalla aineella voidaan siis pestä kasvot silmämeikkiä myöden ilman vettä, pelkkää vanulappua käyttäen. Matkailijan unelma siis!

Aiemmin testaamani misellivedet eivät lupauksista huolimatta ole poistaneet silmämeikkiä kovasta hankauksesta huolimatta ja lopputuloksena on ollut vain kirvelevät silmät. Yllätyksekseni tämä tuote pesikin voimakkaan meikin kuin unelma – täysin hellävaraisesti ja ilman alkoholia. Rauhoittavana ainesosana toimii ruusuvesi ja pehmentävänä aloe vera. Tämä päätyy ehdottomasti matkakosmetiikkalaukkuuni!

CATTIER PARIS -PÄIVÄVOIDE on tarkoitettu normaalille ja sekaiholle. Koska Cattierin tuotteet eivät sisällä ylimääräisiä apuaineita, kuten viskositeetin säätelijöitä, molemmat testaamani voiteet vaikuttavat koostumukseltaan paksuilta. Yllätyksekseni päivävoiteen tunne iholla ei kuitenkaan ole lainkaan raskas eikä kasvoille jää rasvaista tunnetta, vaan päinvastoin melkein liiankin keveä.

Sopii hyvin hiostaviin kohteisiin siis – myös siksi, että kuumuudessa kukkiva iho saa tästä voiteesta suojakseen antiseptista kookosvoita ja talineritystä normalisoivaa jojobauutetta. Lisäksi päivävoide sisältää antioksidanttista kurpitsansiemenöljyä ja raikastavaa ruiskukkavettä. Vaikka voide on tehokas, olen itse mieltynyt koostumukseltaan nestemäisempiin päivävoiteisiin, silloin harvoin kun niitä käytän.

CATTIER PARIS -ANTIAGE-VOIDE lupaa silottaa juonteet ja rypyt, mutta testiaika ei ollut tarpeeksi pitkä tämän todistamiseen. Tuote on tarkoitettu koko kasvoille, ei vain silmänympäryksiin, joten testasin tätä yövoiteena. Kuten päivävoide, myöskään antiage-voide ei jätä ihoa lainkaan rasvaiseksi. Tunne iholla on kiinteytynyt ja hehkuva, mutta en tiedä onko tämä vain omaa toiveajatteluani.

Voiteen luvattu teho perustuu ihon uudistumisprosessin buustaamiseen. Tästä vastaavat runsaasti E-vitamiinia sisältävä arganöljy, merifenkoli ja pyökkipuun silmu-uute. Kosteutusominaisuus tulee kookosöljystä, auringonkukkaöljystä ja ruusuvedestä. Kuten todettua, voide tarvitsee vielä lisätestausta.

[su_box title=”Plussat ja miinukset”]

+ Puhdistusaineilla erinomainen hinta–laatu-suhde.
+ Ei ylimääräisiä täyteaineita, silikonia, synteettisiä tuoksuja, propyleeniglykolia, parabeeneja tai flataatteja.
+ Eläinkokeettomia.
+ Sopivat herkällekin iholle.
+ Neutraali tuoksu.
+ Puhdistusmaito ja misellivesi todella tehokkaita.
– Muovipullot.
– Puhdistusvaahto ei poista silmämeikkiä.
– Voiteet eivät ole lainkaan nestemäisiä.
– Osa tuotteista on epävegaanisia.

[/su_box]

© Paula Kultanen Ribas

NYR Award-Winning Skincare Kit – maailman eettisin matkasetti?

Pitkä nimi mutta lyhyesti kiteytetty: erittäin hyvä kokonaisuus! Neal’s Yard Remedies (NYR) on vuonna 1981 perustettu brittiläinen kosmetiikkafirma, joka käyttää luomuja raaka-aineita ja villiyrttejä. The Good Shopping Guide on listannut firman maailman eettisimmäksi. NYR-tuotteiden perustana oleva tieto pohjautuu vanhojen apteekkareiden yrttitietouteen ja aromaterapiaan.

Nyt testattu, matkakokoon pakattu ja vuosien varrella palkituista tuotteista koostettu setti ”Award-Winning Skincare Kit”  sisältää viisi eri hoitotuotetta.

Tuotteet on valittu seuraavasti:

White Rose Beauty Balm (15g) puhdistaa, tasapainottaa ja kosteuttaa kasvojen ihoa.
Beauty Sleep Concentrate -tiiviste (8mg) hoitaa ja silottaa sitä öisin.
White Tea Facial Mist / Valkoinen tee kasvosuihke (8ml) kosteuttaa pitkin päivää.
Rejuvenating Frankincense Refining Cleanser -puhdistusvoide (yhden kerran näyte) puhdistaa meikin ja pintalian.
White Tea Enriching Facial Mask (15g) elvyttää naamiona viikoittain.

Testasin tuotteita sekä kotona että matkalla. Ihoni on kuiva ja yleensä herkkä rasvojen vaihdoksille, ja siksi kokeilu jännitti. Alkuun huomasin selkeän seikan: nämä tuotteet ovat erinomaisen kosteuttavia kuivalle iholle. MUTTA: matkalla kuumassa maassa niillä ei ole paljon käyttöä – kosteutta ei tarvitse lisää. Tuotteet sopivat siis parhaiten pohjoiseurooppalaisille Pohjois-Euroopassa ja muualla talviaikaan!

Huom! White Rose Beauty Balm ja White Tea Enriching Facial Mask eivät ole vegaanisia, sillä ne sisältävät mehiläisvahaa. Neal’s Yardilla on yleisesti ottaen paljon vegaanisia tuotteita.

NYR-tuotteet koti- ja matkatestissä

PUHDISTUSVOIDE Rejuvenating Frankincense Refining Cleanser on matkasetissä vain yksittäiskäyttökerran pakkauksessa. Se tulee testattua jo kotona. Pehmeää puhdistajaa toivoisi saavansa lisää, eikä yksi testaus riitä muuhun kuin toteamaan: toimii ihan hyvin. Tuote sisältää muun muassa kaakaovoita ja napakoittavaa frankinsensiöljyä.

Toinen puhdistuskäyttöön sopiva on KASVOBALSAMI White Rose Beauty Balm. Villiruusunsiemenöljyä sisältävää voidetta levitetään kasvoille, huuhdellaan lämpimällä vedellä ja pyyhitään pois. Ellei käytä kuumaa vettä, voi lopputulos olla öljyinen, sillä voide on vahamaista. Toisaalta se ei haittaa, sillä yöksi on hyvä levittää samaa voidetta yökosteuttajaksi. Vaikka tunne on hetken rasvainen, imeytyy voide mukavasti, ja aamulla olo kasvoilla on pehmeä ja hoidettu. Tuoksu on miedon yrttinen. Pidän!

Huomionarvoista on, että Beauty Balmia voi levittää myös kehon kuiviin kohtiin, kuten kantapäihin, polviin ja varpaisiin. Sitä voi käyttää myös huulirasvana. Vaikka kannatan pitkälti vegaanista elämäntapaa, nousee tämä tuote ykköseksi sen monikäyttöisyyden vuoksi. Huomaan levittäväni sitä sinne sun tänne niin tehokkaasti, että purkin pohja jo häämöttää. Rasva on aika mukava hellimään auringon kärventämää nenää!

KASVONAAMIO White Tea Enriching Facial Mask on toinen ihanasti pehmentävä. En ole kasvonaamioiden ystävä, mutta tässä tuotteessa on jonkinlaista alkuvoimaa. Savinaamioksi se on joustavan ja kostean tuntuinen, ja tuoksu on koukuttava. Pesun jälkeen kasvot ovat silkkiset. Tätä aion käyttää joka viikko.

Matkakäytössä parhaat ovat Beauty Sleep Concentrate ja White Tea Facial Mist, sillä ne ovat pieniä, käteviä painalluspulloja. Toiset tuotteet ovat kompaktin kokoisissa, mutta hivenen painavissa lasipurkeissa.

YÖSEERUMI Beauty Sleep Concentrate on riittoisan oloinen tiiviste, joka hoitaa yön aikana ihoa ja silottelee juonteita. Omalle iholleni se sopii parhaiten silmien ympärille. Poskiin ja T-alueelle kaipaan rasvaisempaa voidetta. Tuoksu on raikas: se sisältää luonnollisesti uudistavaa narsissin sipulin uutetta ja eteerisiä öljyjä. Tuote jää vakiokäyttöön, sopiihan se ikääntyvälle iholle!

KASVOSUIHKE White Tea Facial Mist on mukava kaveri kuumilla matkaosuuksilla. Senkun suihkauttelee kasvoille ja kaulalle tuoksuvaa kosteutta – aah! Mukava tuote trooppisemman lämmön maissa siksikin, että aina muuta kosteutta ei tarvitse, vaan tuote tuntuu riittävän jopa päivävoiteen sijasta. Pääasiassa käyttö kuitenkin virkistystarkoituksissa, kuten väsyneen shoppailijan elvytyksessä. Sisältää runsaasti valkoisen teen antioksidantteja.

LOPPUTUOMIO: Tämä matkasetti on tasapainoinen kokonaisuus ja yllättää sillä, kuinka hyvältä herkkäkin iho tuotteiden jäljiltä tuntuu. Pidän yrttisestä ja maanläheisestä tuoksusta. Matkakoot ovat edullinen tapa tutustua varsin kalliiseen Neal’s Yard Remediesin tuotesarjaan; myöhemmin voi kenties tilata suuremman purkin. Setti on oiva lahjaidea matkafriikeille!

Oletko kiinnostunut normaalikokoisista tuotteista? KATSO TILAUKSET JA LISÄTIEDOT:

 

[su_box title=”Plussat ja miinukset”]

+ Eivät sisällä silikonia, synteettisiä tuoksuja, propyleeniglykolia, parabeeneja tai flataatteja.
+ Eläinkokeettomia.
+ Ihana tuoksu.
+ Kosteuttavat tehokkaasti.
+ Tuotteet tukevat toisiaan.
+ Sopivat herkällekin iholle.
+ Ekologiset lasipakkaukset.
– Osa tuotteista on epävegaanisia.
– Hajukammoisten mielestä saattavat tuoksua liian vahvasti.
– Suuremmat lasipakkaukset painavat.

[/su_box]

© Siru Valleala

Uusimmat tuotearviot


[the_grid name=”Tripsteri testaa uusimmat”]

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *