Turku: Viideskymmenes Ruisrock tulee – oletko valmis?

Pääkuva: © Tomi Palsa / Ruisrock 2018

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut festivaali, legendaarinen Ruisrock, järjestetään tulevana viikonloppuna jo 50. kertaa. 

Turun Ruissalon merellisiin maisemiin odotetaan perjantain, lauantain ja sunnuntain (5.-7.7) aikana 105 000 kävijää. Kuulutko sinä tähän joukkoon iloiseen?

Liput ovat jo loppu

Mikäli Ruisrock-lippua ei ole jo plakkarissa, sen hankkiminen on tässä vaiheessa melko haastavaa – tapahtuma on taas loppuunmyyty, kuten myös kahtena aikaisempana vuonna. Toki lippuja saattaa edelleen bongata jälleenmyyntisivuilta, kuten Tori.fi ja Huuto.net, mutta ostaminen tapahtuu omalla vastuulla. Ruisrock ei korvaa väärennettyjä lippuja eikä auta huijaustapauksissa. Pidä mielessä, että tänä vuonna Ruisrock-liput ovat henkilökohtaisia. Lippujen nimenvaihto maksaa 10 euroa ja sen saa tehdä vain kerran per lippu. Nimenvaihto tapahtuu Tiketin nettisivuilla 3.7. klo 23.59 asti ja sen jälkeen Aurajoen rannassa toimivassa Ruiskioskissa tai festivaalialueen portilla. 

Mikäli ikää tulee mittariin tänä vuonna vähintään 70 vuotta, kannattaa käydä kysymässä ilmaisranneketta Ruiskioskista 3.7. alkaen. Niitä on viime vuosina jaettu jopa 1000 kappaletta per vuosi.

Ruisrock 2018
© Pietari Purovaara / Ruisrock 2018

Varustaudu kunnolla

Jos lippupuoli on hoidossa, on aika kaivaa esiin festarivermeet. Hyödyllisiä tavaroita Ruississa ovat ainakin mukavat kengät, sadetakki, aurinkorasva ja vesipullo. 

Hiertämättömät kengät ovat tärkeä varuste paitsi keikoilla seisomiseen, myös Ruisrockin alueelle pääsemiseen. Festivaalibussi nimittäin jättää bilekansan kahden kilometrin päähän festivaalin sisäänkäynnistä. Sen jälkeen ei auta muu kuin laittaa tossua toisen eteen, ellei satu omistamaan pyörää. Ainoastaan VIP-lipun ostaneet juhlijat, kutsuvieraat ja yli 70-vuotiaat ilmaislipun haltijat pääsevät suoraan festivaalialueelle Turun keskustasta säännöllisin väliajoin lähtevän vesibussin kyydissä. 

Sadetakki ja aurinkorasva tulevat taas luultavasti kumpikin tarpeeseen. Viikonlopun sääennuste lupaa sadetta etenkin perjantaiksi, mutta aurinko tulee varmasti näyttämään naamansa jossain vaiheessa – Ruisrock tunnetaan perinteisesti kesäisestä tunnelmastaan. 

Vesipullo on tarpeellinen, jotta nestehukka ei pääsisi iskemään. Alueelle saa tuoda yhden avaamattoman muovisen 0.5 litran virvoitusjuomapullon sekä yhden tyhjän muovipullon, jota voi täyttää festivaalin vesipisteillä.

Ympäristö edellä

Ympäristöasiat ovat tämän vuoden festivaalissa näkyvästi pinnalla. Luonnon puhtaudesta huolehditaan muun muassa roskienkeräysvene Roska-Roopen sekä kierrätyspisteiden avulla. Ruokamyyjien käyttämät astiat ovat biohajoavia, ja Ruisrock antaa ruokamyyntipaikasta alennuksen yrittäjille, jotka myyvät vain kasvisruokaa.

Suomen UNICEF on lisäksi tuonut bajamajojen yhteyteen hygieenisen ja vettä säästävän käsienpesuhanan eli Elefanttihanan. Yhteistyö UNICEF:in kanssa muistuttaa festivaalikävijöitä puhtaan veden tärkeydestä.

Ruisrock 2018
© Kerttu Penttilä / Ruisrock 2018

Juhlavuonna ohjelmaa riittää

Viidennenkymmenennen Ruisrockin teemoja ovat yhdenvertaisuus, parempi tulevaisuus, ilo ja onnellisuus. Hyvää fiilistä tulevat levittämään kymmenet kotimaiset huippuartistit, kuten Elastinen, Alma, ABREU, Anna Puu, Ville Valo & Agents sekä Apulanta. Ulkomaalaisvahvistuksina nähdään mm. Empire of the Sun (AU), Diplo (US), Future (US), Rita Ora (UK), Lykke Li (SE) sekä J. Balvin (CO). Tarkemman ohjelman näet täältä.

Uutuutena Ruisrockiin on lisätty Pink Box. Se on esiintymislava ja taideinstallaatio, jossa musisoinnin lisäksi käydään syvällisiä keskusteluja turvallisemmasta festivaalikulttuurista, järjestetään yhteisöllisiä teematapahtumia ja jututetaan artisteja. Pink Box sijaitsee Sateenkaari-lavan läheisyydessä.

Nähdään Ruississa!

Tripsterin Turun TOP 5 -suosikit

Jos suinkaan Ruisrock-tohinoiltasi ehdit, katsasta Turusta myös nämä uudet ja vanhat ravintola- ja baarisuosikit.

1. Walo Rooftop Bar

Turun ensimmäinen kattoterassibaari avattiin tämän vuoden vappuna. Wiklundin tavaratalon katolla sijaitseva Walo on tyylikäs kaksikerroksinen baari, joka tarjoaa hulppeat näkymät yli Suomen vanhimman kaupungin. Älä anna vieressä meneillään olevan valtavan toriremontin häiritä, vaan suuntaa katse kauemmas horisonttiin. 

Eerikinkatu 11

www.raflaamo.fi/en/turku/walo-rooftop-bar

2. Jokilaivat

Aurajoen rannasta löytyy ravintolalaiva jokaisen makuun. Käy testaamassa ainakin klubihenkinen Donna, rennon kansainvälinen Aussie Bar ja kypsemmän väen Wanha Rahtilaiva. Bileseuraa varmasti riittää, sillä jokiranta on erittäin suosittu after party -kohde Ruisrockin festarikansan parissa. Joella kulkee myös jokilauttoja bilemeiningillä.

3. Dynamo

Kun Ruisrockissa meno alkaa hiipua, Dynamossa se on vasta alkamassa. Tässä yli 20 vuotta toimineessa indiehenkisessä suosikkiyökerhossa voit tanssia eklektisen DJ-musiikin tahdissa vaikka koko yön.

Linnankatu 7

www.dynamoklubi.com

4. Ruissalon Telakka

Jos kuljet Ruisrockiin pyörällä, pidä matkalla lepotauko Ruissalon Telakalla. Täällä avattiin pari vuotta sitten 40-paikkainen vierasvenesatama, ja tunnelma on mukavan kansainvälinen. Meren äärellä sijaitseva Pizzeria al Mare tarjoaa napolilaista gourmet-pizzaa. Telakalle pääsee myös vesibussi Fölillä. www.foli.fi/fi/vesibussi

Hevoskarintie 23

ruissalontelakka.fi

5. Rioni

Toukokuussa Turun keskustassa ovensa avannut Rioni tarjoilee georgialaista ruokaa tunnelmallisessa miljöössä. Listalta löytyy maukkaita vaihtoehtoja myös vegaaneille sekä laaja valikoima georgialaisia viinejä. Pidä mielessä etenkin perjantain lounas, jonka jälkeen ehdit hyvin suunnata Ruisrockin avajaisiin.

Kristiinankatu 9

www.rioni.fi

Mirva Lempiäinen

Lue lisää Tripsterin kesäfestariretkistä!

Sideways

Mirva Lempiäinen

Pitkän linjan matkatoimittaja ja maailmankansalainen, joka on reissannut yli 80 maassa viidellä eri mantereella. Turun seudulta lähtöisin oleva ex-newyorkilainen, joka viettää nykyisin rentoa perhe-elämää Karibian Guadeloupella. Matkailun suhteen klassinen ylisuorittaja, jota vaivaa pahanlaatuinen FOMO (Fear of Missing Out).

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *