Espanjalaisen kylvyn aika: pulahda Gran Canarian altaisiin!

Gran Canaria on kuuluisa upeista kylpylöistään. Kokosimme saaren ihanimmat pulahduspaikat!

Kuten jo moni Kanariansaariin hurahtanut matkailija tietää, on Gran Canaria valtava aarreaitta. Tekemistä on joka tarpeeseen: rantalomalöhöilyyn, perhepulikointiin, kulttuurikaupunkilomaan, kulinaristisiin seikkailuihin, vaelluksiin, autoretkiin, karaokeen ja vaikkapa ratsastukseen.

Ja onpa Gran Canaria saanut jo maineen loisteliaana kylpyläsaarenakin. Vaikka ilmasto Kanariansaarilla mahdollistaa talvellakin meripulikoimisen, on ihanaa luksusta lähteä kylpyläelämyskierrokselle. Sitä tekivät terveysturistit jo 1600-luvulla, sillä kasvaahan mineraalirikkaiden vesien saarella maailman puhtain aloe vera!

Saari on tunnettu thalassoterapiastaan. Merivesiterapialla on monia hyviä vaikutuksia. Veden rikkaat mineraalit kuten jodi, kalsium ja magnesium yhdistettynä hierontahoitoihin nostavat tehokkaasti energiatasoja, auttavat paremman unen saamisessa ja lieventävät lihaskipuja.

Vaikka juuri nyt oma kylpyläelämyksesi rajoittuisi oman kodin pitkään kuumaan suihkuun ja vaikka parhaillaan nämäkin paikat ovat suljettuina, laita muistiin vinkit. Gran Canarialla on paljon lisääkin kylpylöitä, mutta tässä Tripsterin suosikit!

Gloria Palace San Agustin & Amadores Thalasso

© Gloria Palace San Augustin
© Gloria Palace San Agustin

Gloria-hotelliketjuilla on useita vallan upeita hotelleja saarella, ja kaksi Glorian kylpylää nousevat ylitse muiden. Gloria Palace San Agustin on Euroopan thalassoterapian keskuksia upeilla näkymillä. Paikallisen arkkitehdin Luis Lópezin kädenjälki näkyy esimerkiksi allashuoneen kattosuunnittelussa. Useita vesihierontapisteitä, saunoja, turkkilainen sauna sekä etenkin Ayurvedaan erikoistuneita hierontahoitoja. Paikka sopii niin perheille kuin omaa rauhaa haluaville hemmottelijoille, jotka voivat esimerkiksi paeta kattoallasterassille drinkille.

© Gloria Palace Amadores Thalasso
© Gloria Palace Amadores Thalasso

Gloria Palace Amadores Thalasso Puerto Ricon tuntumassa on niin ikään thalassoterapian tärkeimpiä keskuspaikkoja Euroopassa. Tämä hotellikylpyläpalatsi sijaitsee 300 metriä rannalta mutta korkealla kielekkeellä, joten maisemat altailta käsin huimaavat. Valtava tila käsittää kaikki mahdolliset palvelut merivesiterapian ystäville.

Cordial Mogan Playa

© Cordial Mogan Playa
© Cordial Mogan Playa

Hurmaavan puutarhan siimeksessä on rauhallinen hotelliparatiisi, joka sijaitsee lähellä Móganin rantaa. Pikku Venetsiaksi kutsuttu hotelli on kuin pieni kylä itsessään. Hotellin kylpylä Inagua Spa on viihtyisä täyden palvelun paikka.

Tänne täytyy löytää, mutta löytö on matkan arvoinen. Useita ravintoloita, baareja ja puutarhasoppia. Paras paikka on ulkoallasosio, jonka lämmittävät jalkakylvyt ja kuumavesialtaat trooppisessa tunnelmassa rentouttavat balilaisella biitsipedillä vaikka uneen asti!

Corallium Spa Lopesan Costa Meloneras & Thalasso Villa del Conde

© Corallium Spa Lopesan Costa Meloneras
© Corallium Spa Lopesan Costa Meloneras

Ensimmäinen, suuren palatsimaisen hotellin elämyskylpylä on poikkeuksellinen retki maailman ympäri. Täällä voi käydä vaikkapa Kohdussa, Iglussa, Kuolleessa meressä, laavakivihuoneessa ja afrikkalaisessa saunassa. Tässä visuaalisessa kylpylässä ei pulikoida vaan ennemmin levätään harmonisesti tyylikkäissä, aisteja hivelevissä lepotiloissa ja saunoissa. Jälkeenpäin olo on autuas.

© Corallium Lopesan Thalasso Villa del Conde

Toinen Lopesan-hotelliketjun kylpylätaivas Corallium Thalasso Villa del Conde on äärimmäisen kaunis ja visuaalinen pariskunnan kohde. Kiva, pieni kylpyläpuoli, jossa muokkaava hieronta-allas, lämpimiä rentoutumistuoleja, suolakellunta-allas, höyryhuoneita ja saunoja. Ehdoton pääpainotus on ulkotilassa: ulkoilmasviiteissä on kahden hengen hierontatila, lepotuolit ja teetarjoilu sekä oma, vedenalaisin lepotuolein varustettu jacuzzi-allas. Täällä voisi viettää koko päivän! Merimaisema lepää aivan nenän edessä, tuoleilta ja altaasta näkee ja kuulee meren aallot, ja tunnelma tuo mieleen Thaimaan. Miljöö on hyvin, hyvin tyylikäs. Paikka järjestää myös pariskunnille yökylpyjä kuohuviinin kera. Aah!

Seaside Hotel Palm Beach & Grand Hotel Recidencia

© Seaside Hotel Palm Beach & Grand Hotel Recidencia
© Seaside Hotel Palm Beach & Grand Hotel Recidencia

Kun tekee mieli lepuutella täydessä rauhassa aikuisten kesken, on tämä hotelliparivaljakko paras valinta. Palm Beach -hotelli on yksityisyyttä kaipaavien paratiisi ja samalla 1970-luvulta ammentavan designinsa puolesta todellinen helmi. Kauneutta arvostaville harkittua harmoniaa! Grand Hotel jatkaa luksusrauhan sanomaa. Sijainti molemmilla on lähellä Maspalomasin dyynejä ja rantaa. Allasalueet ovat erinomaisen hienoja ja tarjoavat thalassoterapeuttisia lilluttelukokemuksia. Täällä unohtaa koko ulkopuolisen maailman ja ajautuu trooppisiin paratiisiunelmiin.

Kylpylän bravuureihin kuuluvat thalassoallas hierovin tuolein, ulkoilmakuntosali ja höyrysaunan kaltainen höyrykivikylpy. Grand Hotel Recidencian alueella on tiukka lapsi- ja kännykkäkielto.

Hotel & Spa Cordial Roca Negra

© Hotel & Spa Cordial Roca Negra
© Hotel & Spa Cordial Roca Negra

Nyt ollaan luoteisosissa saarta Agaetessa, jossa sijaitsee pieni ja rauhallinen rentoutumiskohde. Meri aukenee edessä täälläkin, mutta horisontissa siintää Teneriffan saari ja Teiden lumihuippu. Ympäristö on laavakiveä – ja tunnelma hyvin italialainen!

Spa Obsidiana -kylpylässä silmä tarttuu kimmeltävään glittermosaiikkiin ja kiintoisiin tauluvalintoihin. Roca Negra sopii luonnosta ja retkeilystä pitävälle, sillä lähistöltä lähtee vaellusreittejä. Kylpylässä on myös ihanan tuoksuinen suomalainen puusauna! Bungalowimaisen hotellin lähimaasto tarjoaa myös erään kiehtovan vierailukohteen: luonnonaltaan eli merestä eristäytyneen laavakivialtaan, jonka äärellä paikalliset viihtyvät aurinkoa ottamassa.

Kodikkuus, paikalliset kylpylävieraat ja jylhät vuoristomaisemat muovaavat kylpykokemuksesta erilaisen kuin muissa osissa Gran Canariaa.

Teksti: Siru Valleala

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *