Asuntomessukaupunki Lohja tarjoaa upean kesäretken

Pääkuva: Lohjan Asuntomessut 2021. Talo Sensu. Valokuvaaja: Milla von Konow

Kuinka hyvin tunnet Lohjan? Kesän 2021 asuntomessukaupunki on kerrassaan oiva retkikohde, jossa on paljon nähtävää, koettavaa ja herkuteltavaa. Ilmainen DayTripster Lohja tarjoaa monipuolisen ja inspiroivan valikoiman suosituksia niin Lohjan keskustaan kuin lähialueillekin. Vinkkaamme muun muassa luontokohteet, perhekohteet, tuliaisostokset ja hauskimmat museot. Lataa ja lähde Lohja-retkelle!
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lohjan DayTripster-sisältö on suunniteltu yhteistyössä Visit Lohjan kanssa. Valikoiman on kirjoittanut Moona Laakso.

Mistä Lohja tunnetaan?

Lohjan Asuntomessut 2021. Valokuvaaja: Milla von Konow
Lohjan Asuntomessut 2021. Valokuvaaja: Milla von Konow

Lukuisten järvien kaupunki sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Lohja täyttää 700 vuotta vuonna 2023. Kaupunki tunnetaan järvistä, luonnosta, kahviloista ja omenoista!

Lohja on suosittu kesäkohde – kaunis luonto ja järvikulttuuri houkuttelevat Lohjalle tuhansia kesäasukkaita, jopa niin arvovaltaisia, että Karjalohjaa kutsutaan presidentilliseksi kyläksi. Lohjalta löytyy peräti kaksi omaa kahvipaahtimoa, Cafetoria Roastery ja Lohjan kahvipaahtimo, sekä nimikkokahvi Lohja-kahvi. Kahviloita on lähes 30 eli mittava määrä pienelle kaupungille. Omenapuita näkyy liki jokaisen lohjalaisen omakotitalon pihalla, ja Lohja onkin Manner-Suomen suurin omenantuottaja.

Elias Lönnrot, Eeva Joenpelto, Saima Harmaja sekä Johanna Tuomola ovat asuneet Lohjalla. Eeva Joenpellon kodissa, Vares-Kantolassa, ovat majailleet myös monet uuden polven kirjailijat kuten Katja Kettunen ja Tuomas Kyrö.

Lohjalla vietetään asuntomessuja 9.7.-8.8.2021. Lue messuista lisää täältä.

Esittelemme DayTripster-sovelluksessa parhaat vinkit useilta Lohjan eri alueilta. Esimerkiksi aivan ihastuttavia ja tunnelmallisia luontopolkuja ja muita luontoelämyksiä löytyy runsain mitoin!

Lohjan keskusta

Tytyrin Elämyskaivos. Kuva: Milja Viljamaa

Elämyksiä maan alla, päällä ja vedessä

Lohjalla keskustaa kauemmaksi ei välttämättä tarvitse lähteä, sillä tekemistä riittää koko perheelle päiväksi tai useammaksi. Ehdoton ja ainutlaatuinen lapsiperheen seikkailukohde on Tytyrin Elämyskaivos. Myös Lohjan viehättävässä museossa viihtyvät kaikenikäiset. Entä mitä tarjoaa keskustan helmi, kahvila-konditoria St. Honoré?

Kesällä Aurlahden rannalla ja sen vehreässä ympäristössä muun muassa Porlan virkistysalueella kuluu helposti koko päivä. Älä unohda vierailla upeassa Pyhän Laurin keskiaikaisessa kirkossa.

KATSO LISÄÄ VINKKEJÄ: DayTripster App Lohja: Lohjan keskusta

Vappula, Virkkala ja Lohjansaari

Paavolan tammi, Lohja. Kuva: Tania Malréchauffé, Unsplash
Paavolan tammi, Lohja. Kuva: Tania Malréchauffé, Unsplash

Viiniä, luontoa ja kulttuuria

Viiniä, kulttuuria, luontoa ja shoppailua samassa paketissa! Vietä ihana kesäpäivä vierailemalla ensin uniikin viehättävässä Josefiinan aitassa, jatka sitten matkaa Lohjansaareen ja käy katsastamassa Suomen kauneimmaksi puuksi tituleerattu Paavolan tammi. Ja sen jälkeen Alitalon omenaviinitilalle viiniostoksille tai maistelemaan. Alitalon tila on tunnettu tuhansista omenapuistaan ja herkullisista viineistään. Saaribaarista saa kahvia ja pullaa sekä tilan viinejä laseittain. Nam!

Elämyksiä tarjoavat myös Kaarteen sotamuseo ja Vivamon loma- ja kurssikeskus, jossa kesäisin toimii hauska Lastenkylä.

KATSO LISÄÄ VINKKEJÄ: DayTripster App Lohja: Vappula, Virkkala ja Lohjansaari

Sammatti, Karjalohja ja Karkali

Paikkarin torppa, Lohja. Kuva Lohjan kaupunki
Paikkarin torppa, Lohja. Kuva Lohjan kaupunki

Kesäinen seikkailu- ja hemmottelukierros

Tämä kierros on parhaimmillaan kesäaikaan, sillä osa paikoista on auki vain kesällä. Elias Lönnrotin legendaarinen synnyinkoti, ainutlaatuinen Arboretuma Magnolia -puutarha, huikean seikkailun tarjoava Torholan Luola sekä kaunis Karkalin luonnonpuisto ovat koko perheen kesäisiä kohteita. DayTripster kertoo Elias Lönnrotin elämän keskeiset vaiheet.

Kierroksen päätteeksi voi pysähtyä lepäämään syömään Unkanbaarissa – hyvällä tuurilla bongaat itse presidentin! Tarja Halosen ja Sauli Niinistön tiedetään vierailevan paikassa säännöllisesti.

Unet ja rentouttavat vesihetket maistuvat monipuolisessa Lohja Spa & Resortissa.

KATSO LISÄÄ VINKKEJÄ: DayTripster App Lohja: Sammatti, Karjalohja ja Karkali

Pohjois-Lohja

Hyrsylänmutka. Kuva: Kaisa Suonperä
Hyrsylänmutka. Kuva: Kaisa Suonperä

Kahvittelua ja keräilyharrastuksia

Pohjois-Lohjalla pääsee tutustumaan keräilijöiden ennen näkemättömiin kokoelmiin. Aira Samulinin emännöimästä ihanasta Hyrsylän Mutkasta löytyy erilaisia näyttelyitä nukke- ja lelumuseosta Barbie-juhlanäyttelyyn. Kovelan traktorimuseossa taas esillä on uskomaton yli sadan traktorin kokoelma ja niiden lisäksi muitakin vempaimia.

Oma ihmeellinen maailmansa on myös Kasvihuoneilmiö – elämyskauppa, joka pullistelee kaikkea kummallista maan ja taivaan väliltä. Entäpä mitä jännää tarjoavat Töllin Mylly ja Hyönölän kylän idyllinen Kahvila Tuukkanen?

KATSO LISÄÄ VINKKEJÄ: DayTripster App Lohja: Pohjois-Lohja

LATAA ilmainen DayTripster App sovelluskaupastasi!

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

LUE Lohjan tarjonnasta myös Visit Lohjan sivustolta.

Tripsteri-oppaissa lisää Suomi-vinkkejä lomaseikkailuihin!

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *