Raaseporin kesäkahvilatärpit

Raaseporin kahviloiden vehreillä pihoilla ja viihtyisillä terasseilla voi nauttia Suomen kauniista kesästä ja taidetapahtumista. Kahvilat tarjoavat runsaasti lähiruokaa ja kotimaan herkullisiin marjoihin pohjautuvia leivonnaisia, eikä vegaanejakaan ole Raaseporin kesässä unohdettu.

Koska Suomen kesä on harmillisen lyhyt, osa kahviloista on auki vain kesäkuukaudet. Moni kahvila kuitenkin pidentää aukioloaikojaan kesällä. Tässä listauksessa esitellään Fiskarsissa, Tammisaaressa ja Karjaalla sijaitsevia kahviloita.

Fiskars

Café Antique
Café Antique

Café Antique

Entisaikojen elegantti kahvila, jonka sisustus sekä taide- ja antiikkiaiheiset kirjat ovat pääsääntöisesti myytävänä kahvin, leivonnaisten ja lounaskeittojen lisäksi. Lähi- ja luomuruokaa suositaan kahvilassa muutenkin. Lisäksi Café Antique kauppaa kotimaisia herkkuja, kuten toffeeta, matkamuistoiksi.

Sijainti: Fiskarsintie 22.

Cafe Bar Pesula

Fiskarsin ruukin entisen pesulan tiloissa toimiva tyylikäs kahvila-baari järjestää kulttuuritapahtumia sekä myy toast- ja keittolounaita, juomia ja leivonnaisia. Suuren osan valikoimasta saa vegaanisena tai gluteenittomana.

Sijainti: Hälleforsintie 1

Backersin kahvila ja leipomo

Tämän perheyrityksen perustaman leipomokahvilan löydät matkallasi Fiskarsiin. Istahda maalaismaisemiin nauttimaan mallasleivästä tai korvapuustista. Tarjolla on useita luomutuotteita.

Sijainti: Borgbyntie 2

Tammisaari

Café Gamla Stan. Kuva: Reetta Kemppi.
Café Gamla Stan. Kuva: Reetta Kemppi.

Café Gamla Stan

Viehättävä puutarhakahvila idyllisessä vanhassa kaupungissa toimii 1700-luvun torpassa. Gamla Stanissa voi nauttia kotitekoisia suolaisia piiraita tai makeita herkkuja, kuten suosittuja mansikkaleivoksia. Tarjolla on myös vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Lisäksi myytävänä on marjahilloja ja -hyytelöitä, jotka ovat kahvilan omaa tuotantoa. Koska kahvilaa pyörittävä Anderssonin perhe tunnetaan myös muusikoistaan, musiikki kuuluu kahvilan kesäohjelmaan.

Sijainti: Saunakatu 5.

Carl de Mumma

Tammisaaren ytimessä sijaitsevan leipomo-kahvilan tuoreet herkut sämpylöistä moussekakkuihin tuovat veden kielelle. Kahvilan toriaukiolle avautuva terassi on oivallinen paikka seurata kesäkaupungin elämänmenoa.

Sijainti: Raatihuoneentori.

Karjaa

Art Café Serendipity

The Yard

Vuosikausia Art Cafe Serendipitynä tunnettu kahvila vaihtoi omistajia ja on nykyisin olueen ja burgereihin keskittynyt terassiravintola. Siitäkin huolimatta paikka kuuluu kesään ja vihreällä pihalla tuntuu kuin olisi astunut vahingossa naapurin kotoisaan puutarhaan. 

Sijainti: Kauppiaankatu 30.

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *