Talvipuuhia Porvoossa

Porvoo on ihana talviretken kohde! Porvoossa asuva Tripsterimme Liini Laes listasi pulkkamäkipaikat ja vinkit lounaalle, kahville ja tuliaishypistelyyn. Tiesitkö jo, että Porvooseen on perustettu kaupungin ensimmäinen ihan oma pienpanimo? Lue lisää reissuvinkkejä DayTripster-sovelluksesta!

Mäkeä laskemaan!

Hotelli Haikon Kartano & Spa

Talvipuuhia on luvassa Porvoossa Haikon kartanon asiakkaille, joilla on mahdollisuus vauhdikkaaseen mäenlaskuun kartanon pihapiirissä. Omaa pulkkaa ei tarvitse ottaa mukaan, sillä laskuvälineitä saa lainata kartanolta. Pulkkamäen jälkeen voi nauttia rapeita tattariblinejä, joita tarjollaan keskiviikosta lauantaihin 27.2.2021 saakka.

Hotelli Haikon Kartano on muutenkin täydellinen kohde pariskunnille ja perheille. Luonto Haikon ympäristössä kutsuu retkeilemään. Kartanon pitkään historiaan voi tutustua taidenäyttelyn välityksellä. Ensimmäinen merkintä Haikon kartanosta on peräti vuodelta 1382.

Missä: Haikkoontie 114

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Lue: Porvoon parhaat hotellit

Linnamäki

Vanha Porvoo talvella © Visit Porvoo
Vanha Porvoo talvella © Visit Porvoo

Helsinkiläisillä on Linnanmäki mutta porvoolaisilla onkin Linnamäki! Talvella Linnamäen seutu tarjoaa parhaat pulkkakyydit.

Alle linkattu Itäväylän artikkeli kertoo, että:

“Suomen upeimmat pulkkamäkimaisemat löytyvät todennäköisesti Vanhan-Porvoon ja Linnamäen välistä. Pitkä mäki kelpaa vaativimmillekin laskijoille. Pappilankujalta lähtee lyhyempi mäki, joka sopii perheen pienemmille ja aikuisille jänishousuille.”

Linnamäki omaa pitkän ja mielenkiintoisen historian, onhan kyseessä eräs Uudenmaan suurimmista muinaisjäännöksistä. Mäellä on runsaasti polkuja ja siltoja, jotka kulkevat vallihautojen yli. Keskiajalla mäki varustettiin vallein ja paalutuksin, ja vallit kuivahautoineen ovat edelleen löydettävissä.

Linnamäki sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta ja Vanhasta Porvoosta.

Missä: Pappilankuja, 06100 Porvoo

Lue lisää alueen lumi-iloista: Itäväylän artikkeli talven lomavinkeistä

Lounaan aika

Zum Beispiel

Zum Beispiel © Tuulia Kolehmainen
Zum Beispiel © Tuulia Kolehmainen

Avokeittiöllä ja olohuoneella varustettu viihtyisä ja ripauksen rouhea ravintola vanhassa kaupungissa on hyvä lounasvalinta. Tuoreista raaka-aineista valmistettu ruoka on saanut inspiraatiota useasta maailmankolkasta. Täällä leivotaan itse leivät sekä hapanjuureen että gluteenittomina. Myös vegaanisia annoksia ja jälkiruokia. Pizzaakin saa vegaanisena ja gluteenittomana. Lounastarjoilu on arkisin kahteen.

Ruuan ja kahvin sekä teen alkuperään kiinnitetään erityistä huomiota. Raaka-aineista yli 60 % on luomua, ja ravintola onkin voittanut Luomu SM -kilpailun vuonna 2020 eniten luomua lisänneenä ravintolana. Tarjolla on toki myös laaja olut- ja luomuviinivalikoima.

Missä: Rihkamankatu 2

Jälkkärijäätelöt ja torttukahvit

Vanhan Porvoon Glassikko avaa Jäätelöbaarina

Glassikko, Porvoo
© Glassikko

Tauon jälkeen uudelleen ovensa avannut Glassikko on muuttunut Jäätelöbaariksi! Tarjolla on Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelöistä tehtyjä annoksia sekä myös hattaraa ja poppareita. Lähde katsomaan, millaisen uudistuksen suosikkikahvila on kokenut!

Missä: Kirkkotori 7

Parasta runebergintorttua: Cafe Cabriole

Runebergintorttu © Visit Porvoo
Runebergintorttu © Visit Porvoo

Haluatko maistaa Porvoon parasta runebergintorttua – jota siis voi tässä Runeberg-kaupungissa huoletta syödä ympäri vuoden? Tämän vuoden voittajatorttu löytyy Cafe Cabriolesta.

Runebergin puiston vierellä sijaitseva Gabriole on myös tunnettu laajasta ja herkullisesta kakkuvalikoimastaan. Kaikki leivotaan itse, ja kakkuja valmistetaan myös tilauksesta. Myynnissä on lisäksi suussa sulavia suolaisia piirakoita salaatin kera sekä raikkaita salaattiannoksia.

Missä: Piispankatu 30

Tuliaisia haalimaan!

Kun haluat hypistellä ja saada hyvän mielen, piipahda ainakin näissä Porvoon pikkuputiikeissa:

Doris & Duke

Ainutlaatuinen, vintagehenkinen puoti vanhassa kaupungissa. Naisten vaatteita, koruja, laukkuja, T-paitoja ja hauskoja sisustusesineitä.

Missä: Kirkkokatu 3

Niin mua

Värikäs tapetti liikkeen seinällä
Niin Mua -vintageliike

Värikkäästi tapetoitu ja hauskoin yksityiskohdin sisustettu kauppa sijaitsee aivan Porvoon keskustassa. Koko valikoima on vastuullisesti tuotettu ja noin kolme neljäsosaa on valmistettu Suomessa. Rekit pursuavat 1940-luvulta 90-luvulle peräisin olevia puseroita, neuleita, housuja, juhlamekkoja sekä takkeja. Lähes koko sisustus on kierrätetty – aikamatkan täydentää vanhoilta c-kaseteilta soiva Madonna, Bon Jovi ja Hurriganes.

Missä: Mannerheiminkatu 1

Riimikko

Lelukauppa Riimikko, Porvoo © Tuulia Kolehmainen
Riimikko © Tuulia Kolehmainen

Porvoon paras lelukauppa on kuin aikamatka menneeseen. Uuden- ja vanhanaikaisia leluja, koriste-esineitä, puutuotteita, asuja ja erityisen paljon haalittavaa nukkekotiharrastajille. Myös upeita nukkekoteja. Tunnelmallinen, runsas ja kotoisa lelukauppa on unelmapaikka lahjalöydöille.

Missä: Välikatu 8

Kråkö Bryggeri – Porvoon ensimmäinen pienpanimo

Jos olet autolla liikkeellä Porvoossa, vieraile ihmeessä Porvoon ensimmäisessä pienpanimossa tuliaisostoksilla! Kråkö Bryggeri on avannut vuonna 2020 Kråkön saarella Porvoon keskustasta noin 15 km etelään. Tiloina toimii Kråkön vanha, yli 100-vuotias, hienosti remontoitu koulu. Paikalle pääsee myös suksilla…!

Maista vaikkapa Spring IPA, tulevan kevään kunniaksi!

Voit herkullisten oluiden ohella ostaa lisäksi kombuchaa. Kråkö Bryggeri ja Pieni Kombuchatehdas ovat yhdistäneet voimansa ja tuoneet markkinoille kombuchat, jotka on valmistettu Kråkö Bryggerin tiloissa Pienen Kombuchatehtaan reseptillä.

Missä: Veneenrakentajantie 5. Panimo on auki torstaisin kello 14–18 sekä perjantaisin ja lauantaisin kello 14–20.

Lue lisää: Kråkö Bryggeri

Lue lisää: Pieni kombuchatehdas

Lataa Porvoo-sovellus!

Lataa ilmainen DayTripster Porvoo ja löydät paljon lisää ihania Porvoo-paikkoja koluttavaksi niin talvella kuin kesälläkin!

Lataa sovellus vaikkapa tämän linkin kautta: Päivä Porvoossa

Liini Laes

Liini Laes on porvoolaistunut kulttuuriyrittäjä ja kaupunkiopas, joka puhaltelee mielellään saippuakuplia ja haaveilee retkistä majakkasaarille.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *