Minne Goalla?

On olemassa niin monta eri Goaa. 

Joku pitää yötä päivää joikaavasta transsihumpasta, toinen parhaista hiekkalinnapaikoista ja rauhallisesta joogaretriitistä, kolmas taas egyptiläisistä, huolella silitetyistä puuvillalakanoista. Yhtenäistä mielipidettä Goan kymmenistä rannoista ei ole olemassa.

Hyvin suunniteltu matka on puoliksi tehty.

Niinpä listasimme Goan eri alueet Tripsterin lukijoille. Goalle lähtevien kannattaa pitää mielessä, että sitä saa mistä on valmis maksamaan.

Goa jaetaan Pohjois-  ja Etelä-Goaan

Pohjoinen

Goan pohjoiskärjessä sijaitsee Tiracol Fort -linnoitus ja sen kupeessa rauhallinen Kerim-biitsi, jossa muutamia perusrantamajoja lukuun ottamatta on vain vähän palveluita. Mutta se on rauhaa ja peruschillausta hakevalle sopiva.

Seuraava, alaspäin matkustettaessa on Arambol, joka on länkkärihippien kansoittama paikka, josta rakkautta ja rauhaa sekä viisaita, puhuvia Banyan – puita löytyy jokaiselle sitä kaipaavalle. Alueella edullisia majoituspaikkoja, joissa jooga ja mietiskely eivät ole pakollista mutta suositeltavaa ajanviettettä.

Piirun verran etelämpänä löytyy Ashwem Beach, joka on etenkin perheiden suosiossa. Rannalta löytyy paljon hyviä ravintoloita sekä suhteellisen vähän rihkamakauppiaita ja muutama hyvätasoinen joogaretriitti.

Meno muuttuu kuitenkin heti naapuribiitsillä. Morjim, eli Pikku-Moskova on etenkin nuorten venäläisten turistien suosima paikka, jossa bailata voi auringon nousuun, tosin reivit ovat piirun verran rauhasempia verrattuina Goan muihin bilerantoihin.

Anjunan ja Vagatorin rannat tunnetaan jylhistä maisemistaan. Anjunan rannalla pidetään joka viikonloppu kuuluista katumarkkinat, joista voi ostaa värikkäitä hippivaatteita ja suitsukkeita muutamalla eurolla.

Goan kuuluisimmat rannat ovat Baga ja Calangute, jotka tunnetaan villeinä bilemestoina sekä kolmipäiväisistä SunBurn -festareistaan. Rantamajoja löytyy jokaiselle kukkarolle, mutta etenkin joulun ja uudenvuoden tienoilla alue on tiheään ravejengin kansoittama.

Goan lämpö houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa. ©Pia Heikkilä

Etelä

Etelä-Goan tunnetuin perhematkakohde on Colva Beach, noin 2.5 kilometriä pitkä ranta, jonne matkustavat erityisesti intialaiset keskiluokkaiset perheet. Alueella on runsaasti majoitusvaihtoehtoja etenkin budjettimatkailijoille, perushuoneiden hinnat kun lähtevät muutamasta eurosta.

Lähistöllä sijaitsee myös kuuluisa Cavelossimin ranta, jossa sijaitsevat hulppeat viiden tähden hotellit, joista tunnetuin lienee The Leela Goa.

Goan Teneriffaksikin kutsuttu Palolem on kolmas suosittu ranta-alue, mutta turistikautena väkeä riittää.

Benaulimin ranta on lapsiperheiden suosiossa ja alueella on paljon erihintaisia – ja tasoisia vaihtoehtoja.

Aivan eteläosassa sijaitsevat Golem, Patnem ja Polem -biitsit puolestaan ovat kaikki rauhallisia rantoja, jossa ainakin tähän asti on saanut olla rauhassa ilman pahimpia tavarantyrkyttelijöitä ja aamusta yöhön jatkuvaa transsibiittiä.

 

Pia Heikkilä

Intiassa seitsemättä vuotta asuva toimittaja-yrittäjä, kirjailija ja ikuinen seikkailija.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *